Om min blogg...


Jag är en ung tjej i Sverige som valt att sätta på sig Niqab. Min blogg handlar om hur min vardag ser ut som Niqabist i Sverige, i dagens samhälle. Kommer dela med mig av upplevelser och erfarenheter:D - O massa skoj!

Mvh
Niqabisten!Ps, tog bort beskrivningen under "niqabistenpåstan'" , tills jag vet hur jag ska lösa den designen. Så det fick bli ett eget inlägg istället. Tills vidare...

Tips till muslimska ungdomar del 3

Bismillah !

Subhanallah har glömt att publicera den sista delen! Hoppas innsh allah att ni inte väntat alltför länge...<3 

Tips #9: Fråga dem 4 grundläggande frågor
Medan vänskapen utvecklas, kommer du att märka att de ämnen ni diskuterar blir allt allvarligare. Ni kanske diskuterar framtida planer och mål. Kan rekommenderar fyra olika frågor som kan styra ämnet till Allah och Islam:

A. Vart i livet är jag på väg, och vad skulle göra mig riktigt glad inners inne?
B. Vad tror jag på?
C: Vem ska jag vara tacksam mot?
D: Hamnade jag där jag idag är, utan någon annans hjälp?

Tips #10: Lägg tonvikten på att be 5 gånger om dagen framför allt annat i Islam
En persons huvudsakliga kontakt med Allah i det vardagliga livet, är genom de fem bönerna om dagen. Betona ingen annan aspekt av Islam förrän din vän anstränger sig ordentligt för att be fem gånger om dagen. Betona den direkta kontakten man har med Gud då man ber. Om de befinner sig i något problem, kan du be dem att be Gud om hjälp under Salah och under resten av tiden också. När det är möjligt, bör du se till att ni ber tillsammans då ni träffas. Om din vän börjar be, är det det första steget mot att också sluta svära, börja behandla föräldrar respektfullt och klä sig Islamiskt.

Tips #11: Hjälp till att skapa förtroende för vuxna
Vuxna, precis som Bart Simpsons pappa Homer, är betraktade som idioter i "tonårskulturens" ögon. Din uppgift som en ung muslim är att vända på denna falska och icke-islamiska tro. Allt du behöver göra är detta: när någon muslimsk vuxen gör nåt bra (t ex räddar någons liv, donerar pengar för välgörenhet, Imamen håller ett bra tal, tar bra hand om sin familj), kan du ta upp detta i någon av era konversationer, och berömma den vuxna personen för detta. Genom att göra detta ofta, förändrar det inte bara din väns tankeperspektiv, utan kan också leda till att de ser sina föräldrar på ett mer respektfullt sätt.

Tips #12: Stötta dem även efter att de blivit mer praktiserande
Kom ihåg att bara för att en person börjar praktisera Islam regelbundet, betyder det inte att allting kommer att bli bra fortsättningsvis. Det förekommer fortfarande svåra tider och problem. Det kan uppstå tillfällen då din vän känner tvekan inför sitt nya praktiserande av Islam. Befinn dig där då för att kunna uppmuntra honom/henne.

http://www.islamguiden.com

Dessa tips har jag personligen funnit som en stor hjälp på vägen, jag och mina nära vänner (Må allah bevara och beskydda dem!- Amiin!)  läste dem tillsammans i början av vår resa,Och funnit stor glädje över att dem är "lätta" och så innehållsrika!

Innsha allah att ni finner dessa till en hjälp, dem är inte mina utan hittade artikeln på www.islamguiden.com

Källan: http://islamguiden.com/tipsungdomar.shtml 

Niqabisten!
<3


Paparazzifotografer....

Bismilah!

Jag har tid kvar...
För några dagar sen var jag på centralstationen, och stod i en kö. Jag skulle tat tåget hit. Och det är minst 20 japaner med sina fiina, stora kameror. OCh när jag står där, jkommer alla med sina kameror och riktar de mot mif, och så tog de bilder, när de trodde att jag inte såg. EN kvinna gick till o med o ställde sig bredvid mig! HAHA Jag ba "Did you take a picture of me?" Hon mumlade bara, jag tänkte ääh, wallahi jag orkar inte. Orkar inte ta ngn diskussion just nu, vad skule jag göra? Dra iphon:en u handen eller tvinga dem att be om ursäkt o radera bort bilded?


Varmaste hälsningar!

Niqabisten!

Dagens Hadith                   

Aisha må Allah vara nöjd emd henne- sa:
"Profeten frid vare över honom brukade tillbringa de tio sista dygnen av Ramadan i moskén. Han frid- vare över honom- sa: "Försök uppleva Allmaktens natt under de tio sista nätterna av Ramadan.
 Al-Bukhari

                                                       

Niqabisten!


Regnigt Masha allah!

Bismillah!

Ja, det har tagit tid att ta sig tid och slutligen skriva...Idag har jag varit heeeelt slut! Så ont i kroppen, och omg vilken träningsvärk i rygg och ben!
Alhamdulillah, jag tog mig en promenix, precis när dte regnade som mest. HAHA det är roligt, speciellt om man bor i "the hood", när det regnar är alla hemma:P haha så då kan man promenera för sig själv...Masha allah och blöööööt blev jag! Det var skönt att få röra på sig, passade även på att handla det vi behövde till middagen. Jag har gjort lasagne, men det blev inte klart i tid för Iftaar. Så jag gjorde varma mackor (subway-inspirerade:p) istället. Alhamdulillah dte var lika gott de...

Jag minns när jag var ny som niqabist...En dag och det regnade massor, masha allah. Och såg min spegelbild någonstans. Antagligen på någon glasruta eller något. Det kanske var en provhytt också, minns inte. Men någon form av spegel var det. Och jag var priiiiicckiiiig! HAHA Så fult var det! Jag hade inte svart på mig, så det var antingen brun, marinblått, elelr olivgrönt. Och när det regnade, så blev dropparna på mig mörkare än tyget. HAHA gissa om jag skämdes, det såg helt kocko ut, så om jag ser att det regnar, brukar jag ha svart Niqab på mig, om jag ändå har en annan färg på Abayan, så helst en svart Abaya. MEn brukar köra en o samma färg på hela outfiten. Det är en smakfråga det där....

När jag var på väg till centrum, så såg jag en äldre man. Han var närmare sjuttio, och har gjort illa benet, han gick med kryckor och hade handlat. Och det var en höööög uppförsbacke, subhanallah jag såg hur han kämpade och försökte hålla balansen samtidigt som han kånkade på det han hade handlat. Det gjorde ont i mitt hjärta, så jag gick fram och fråga om han ville ha hjälp. Jag erbjöd mig att bära upp det han handlat uppför backen, jag gjord edet. Och han kom efter, och uttryckte sin tacksamhet! "Tänk att någon som ser ut som dig erbjuder hjälp!" Och jag svarade "Det är självklart för mig, du såg ut att behöva hjälp" Han tackade, alhamdulillah. Och jag blev glad, trodde att han skulle bli arg eller att han skulle snäsa av mig. Vet inte var jag fått det ifrån, utan jag har inte så bra erfarenheter av äldre svenska pensionärer. Nu har jag varit dum och dragit alla över en kam. Jag tar tillbaka det, han var vänlig...Och inte som alla jag tidigare mött. MAsha allah, det finns hopp, och vänliga människor "försvinner" eller syns inte lika ofta på grund av att det är de hemskare upplevelserna som man minns.


Mina dyrbara syskon, Nu har Ramadan, vår nobla gäst som inte stannar hos oss permanent...:(. Den gästen är kvar hos oss i tio dagar till, och en av dessa nätter (Allmaktens natt) är en av de återstående dagar.
Jag fick et meddelande av Sms- Bilal som var lärorikt och som jag samtidigt vill dela med mig av:D

"En bra åkalln som kan reciteras under Allmaktens Natt är den som profeten - Frid vare över honom, lärde Aisha Må Allah vara nöjd med henne. Som At-tirmidhi har återgivit och klassat som autentisk.
Aisha , må Allah vara nöjd med henne har sagt: "Jag sade, Åh Allahs sändebud, om jag vet vilken natt som är Allmaktens natt, vad bör jag säga den natten?"
Han sade: " säg: Allahomma inaka 'afwwun tuhibb al- 'afwa fa'affu 'anni" (At-Tirmidhi)

=> Förklaring/översättning: Allah, du är förlåtande och du älskar förlåtelse, så förlåt mig".

Ska skriva ner den Duan, innsha allah. Kunde inte det hela, och memorera den. Innsh allah!

Må allah välsigna oss alla med att få uppleva denna natt! Och acceptera våra syskons dua! Amiin!

Jag ber till Allah att ni har blivit välsignade med en ännu underbar dag!

Varmaste hälsningarna
Niqabisten!


Ps, har kollat upp blogspot...Men det står inget om att den är reklamfri...Någon som vet? Eller ett annat förslag?

Dagens Hadith...

bismillah!

De tio sista dagarna ur denna välsignade gäst. En gäst som jag inte vill ska gå vidare...Och denna gästen ska vara hos oss o tio dagar till, Innsha allah! Och under de tio sista dagarna är gästen välsignad med en natt som inte är som alla andra nätter...Masha allah!

Fick detta meddelande av Sms- bilal, Masha allah!

En natt under året, det är klart att vi kan klara det om vi bara vill!

Abu Huraira må allah vara nöjd med honom berättade :" Allahs sändebud, frid vare över honom sade: Den som nattvaka under allmaktens natt (Laylatul- Qadr) för koranläsning & Allahs åkallelse ut ur tro och med hopp om belöning, kommer allah att förlåtadennes tidigare synder"
Al-Bukhari


Ya Allah, jag ber dig
Låt oss få upleva denna välsignade natt
Ihågkommandes dig
Låt oss bli välsignade med styrkan och orken att stå upp denna natt
Ihågkommandes dig!
Och välsigna mig och mina dyrbara syskon i  Islam med detta!
Allahomma amiin!                                

Varmaste, dyrbara hälsningar!
Niqabisten<3

Tips till muslimska ungdomar! Del 2

                             

fortsättning från del 1 : 

Tips #5: Le
Visste du om att Profeten log väldigt mycket? Men många "praktiserande" muslimer följer inte detta exempel, utan är som en talare en gång sa - allvarliga och med sura miner.

Att le, vara ärlig och snäll, ingår alla i Profetens levnadsvanor, vilka vi måste följa i vårt dagliga liv. Om vi ska göra Islam tillgänglig för andra, måste vi själva bli tillgängliga och åtkomliga. Att le är nyckeln till detta.

Men notera att vara åtkomlig inte betyder att man ska vara flörtig mot det motsatta könet. Det finns Islamska regler på hur män och kvinnor bör uppträda mot varandra, som måste respekteras. T ex så är Dawa ingen ursäkt för att ha långa och privata konversationer och möten med det andra könet. Gör upp ett system där någon som visar intresse för Islam hänvisas till någon från samma kön.

Tips #6: Ta initiativet & gå ut med dem
Ta det första steget och bjud in någon som du har pratat med ett par gånger, för att äta lunch eller kolla på någon hockeymatch tillsammans eller bjud in på Iftar i Ramadan. Dela också med era frustrationer, sorg och problem. Hjälp till med läxor, var en axel för att kunna gråta på när depressioner inträffar, eller helt enkelt bara hör på när din vän är upprörd, diskutera problem och BEHÅLL DERAS HEMLIGHETER. Det finns få saker som är så förargliga som skvaller och snack bakom ryggen på en.
Notera dock en viktig sak: Om problemet är väldigt allvarligt (t ex att vännen funderar på att begå självmord, eller att vännen tar droger), underrätta om detta och rådfråga någon vuxen omedelbart.

Tips #7: Visa dem att Islam är relevant idag, här och nu
Unga människor kan tro att Islam är för "gammalmodigt", och att det inte passar ihop med den moderna tiden. Bevisa att detta inte stämmer. Visa hur Islam verkligen är att hänföra sig till Allah, vilket vilken människa som helst kan göra; var som helst, när som helst. Allah finns alltid närmare dig än din halsblodåder, och han hör allt och vet allt. Uppmuntra vänner att be Allah om hjälp under prov, tentamen och vid problem med föräldrar och syskon. Visa också hur Islam relaterar sig till tonåringar: Islam ger dig fokus och en förståelse för vem du är, och vart du är på väg, vilket vanlig "tonårskultur" inte gör.

Tips #8: Få dem engagerade i volontärjobb tillsammans med dig
Om du redan är engagerad i samhället, försök att få dina vänner att hjälpa till. Be dem att göra flygblad till ungdomsgruppens evenemang, eller att komma med idéer om aktiviteter de kan delta i detta skolår. Detta engagemang får dem att känna sig som en del av det muslimska samhället, och förbättrar vänskapen då ni arbetar tillsammans med något som är välgörande för båda två. Var förvissad om att du tackar dem för deras insats.


Mina dyrbara läsare!
Innsha alalh, att ni finner detta  lika intressant som jag gör:D

Del 3, och den sista delen kommer inom Kort Innsha allah!

Varma hälsningar
Niqabisten!


Dagens Hadith

Bismillah!

Detta sms fick jag av Sms- Bilal idag, MAsha allah!! Må allah belöna honom för den kunskap han delar med sig av!
Anas bin Malek må Allah vara nöjd med honom sade:

"Då månaden Ramadan började sade Allahs sändebud- Frid vare över honom: "Denna månad är här för er, unde den föreligger en natt som är överlägsen tusen månader, den som inte uppbär dess godhet har sannerligen förlorat all godhet, och den enda som förlorat dess godhet är den som är berövad " 
(Ibn Majah) Och är autentisk enligt Al-albani
Ya allah!
du som skapat denna värld
du som skapat Himlarna och jorden
Jag ber dig,
låt oss uppleva denna natt
som är överlägsen alla dem andra nätterna
Och välsigna oss med dess godhet!

Allahomma amiin!!

Vänligaste hälsningarna
Niqabisten!


Tips till muslimska ungdomar! Del 1

Bismillah!

Fortsättning från Introduktion 

Tips #1: Ditt syfte ska vara ärligt
All insats vi gör bör vi göra enbart för Allahs skull. I denna insats inkluderas uppgiften att föra någon annan närmare Allah. Med detta menas det så klart att du inte ska vara övermodig, tänkande att du är någon lärare och att alla andra borde vara lyckliga för att du räddat dem. Vägledningen kommer från Allah. Gör Dua (be), gör ärliga satsningar och kom ihåg att Allah också kan vilseleda dig om han vill (vi söker skydd mot detta hos Allah).

Tips #2: Tillämpa det du predikar för
Att inte tillämpa det man predikar för är fel, och både yngre och äldre personer kommer att förlora förtroendet för dig om de får reda på det. Gör inte så.

Tips #3: Använd Koranen & Sira (Biografi av Profeten saw) som hjälpmedel till Dawa
Läs och förstå de kapitel i Koranen som tar upp hur Profeten framförde Islams budskap till andra människor. Läs Siran (från någon bra Sira-bok), för att se ännu närmare på hur Profeten Muhammad (saw) förde med sig Islam till så många olika folk, inklusive unga människor.

Likaså, tala med Dawa arbetare, och gå igenom de manualer som vissa av dem har skrivit, t ex Yahiya Emericks "How to tell others about Islam"(Hur ska man berätta om Islam för andra)

Tips #4: Prata med människor precis som om du inte visste något om dem
Förutsätt inte att du känner någon bara genom att se på personen. Du kan inte veta om den muslimska tjejen i ditt klassrum, som går genom skolans korridorer som om det vore någon modeshows catwalk, inte är någon som du kan prata om Allah med, bara för att hon ser ut som en snobb. Eller att den muslimska killen på ditt universitet, som du aldrig har sett på Juma (fredagsbön), är en "dålig muslim". Det kan hända att han aldrig fick lära sig något om Islam, och inte vet vilken betydelse fredagsbönen har inom Islam, särskilt för muslimska män.


Innsha allah att ni finner dessa tips, givande och ni får jättegärna länka hitåt då:D

Källa: http://islamguiden.com/tipsungdomar.shtml 


Tips till muslimska ungdomar! Introduktion

                                             
Jag fann denna artikel på Islamguiden: Och den fann jag lärorik som jag vill så gärna dela med mig;:D

Källa: Översättning till svenska: Muqaddas 
http://english.islamway.com 

Varför skulle du, en ung muslim, hjälpa dina vänner med att komma närmare Allah?

Du har ju dina egna problem att handskas med; försöka förklara till fientliga lärare varför du ber, Hijab- diskriminering, ställa sig upp i klassen då läraren attackerar Islam, handskas med föräldrar som tror att du har blivit galen när du låter ditt skägg växa, eller alla andra svårigheter som en praktiserande muslimsk ungdom utsätts för.

Det är inte meningen att Islam ska vara någon individuell tro, reserverad för endast "de utvalda". Det är en plikt för muslimerna att sprida denna Deen (tro), och praktiserande muslimska ungdomar, vare sig de är nybörjare, aktivister eller ledare, har de en avgörande roll att spela.

"Allah har ställt dem i en sådan position som kanske ingen annan står i" noterar Sheema Khan, före detta "Muslim Youth of North America"(MYNA) rådgivare för östra Canada. "De kan sätten att kommunicera med sina jämåringar, och har en förståelse för deras situation och har Islams vägledning.

Vem lyssnar din barndomsvän, som hellre spenderar fredagen på McDonalds än på moskén, eller din klasskompis som kallar sig för muslim och endast vet att "Muslimer inte äter griskött" på: moskéns snälla Imam som tappar behärskningen då han ser deras sätt att klä sig, eller dig, som kanske har växt upp med dem, skämtat med dem, och träffat dem i skolan varje dag?

Svaret är självklart: Du.

Bli inte panikslagen. Här är några hjälpsamma tips och råd från andra muslimer. Många av dessa muslimer har själv varit med och gjort allt detta

Källa: http://islamguiden.com/tipsungdomar.shtml 


Dagens Hadith


                              

"Exemplet på den om ihågkommer Allah och den som inte gör det är likt exemplet mellan de levande och de döda" Al-bukhari 11/208. Moslem 1/539


                                                          


Ya Allah, jag ber dig
Låt oss vara bland de som ihågkommer dig!
Och åt oss därmed vara av de levande!
Allahomma amiin!


Niqabisten!

Känd fotograf!

Bismillah...

Subhanallah, har kollat igenom mina senaste inlägg....OMG vad tråkig jag vart!! Subhanallah, jag måste be er att förlåta mig! Det har inte varit äventyr direkt...ganska torrt ute i öknen va? :P HAHA skojar på bara....min humor är som sagt lite "kompostvarning"...

Ni minns nog, eller hänger med om att jag fortfarande gick på gymnasiet när jag börjat med Niqab. So far so good...Tills vi ska ut på utflykt. Jag hade fotografisk bild som extra individuellt val, så vi skulle ut mot Östermalm i Stockholm. Det är ett "fint överklass" område här... Jag hade håltimma, jag gick hem och hämtade något jag glömt. så jag var inte med på samlingen på skolan, utan hoppade på T-banan när de var på väg. Så jag skutta på utan problem, läraren ser och hör mig. Till och med nickar, och jag önskade så innerligt att hon såg att jag log mot henne på mina ögon.
Vi kliver av T-banan, och klasskompisarna börjar märka att det e jag...Ingen "försöker" att stirra, HAHA de misslyckas:P
Vi bytte t-bana inne i stan, och där var dte myyckeet folk som titta. Jag brydde mig inte, till slut hamnar vi hos fotografens ateljé. Han är en känd fotograf, och det var en annan fotograf som var vår handledare under kursen. Han är jätte känd, och han har visat oss vad han gjort under 30 år som fotograf.
Det var klart att fotografen (ateljésnubben) stirra, och min lärare hon låtsades som om ingenting. Detsamma gjorde jag, det var ju lektion!

Vi skulle få prova att ta bilder, och testa hur det var, så en frivillig skulle få anmäla sig framför kameran. Jag erkänner, det kliade och det var såååååååååå frestande att få kliva fram och se deras reaktion! Typ eeh, vad ska vi fota?! HAHA Mina ögon såklart! eller?! Jag kan vinkla på de lite om du vill...Men jag gjorde det inte, utan fick stå bakom kameran istället.
Det värsta kommer nu, Läraren skulle ta närvaro. Och Det var en tjej i klassen som har nästan likadant namn som mig, en bokstavs skillnad. Så jag svarade "här är jag" och lyfte på handen. Då säger den knasiga läraren "Hur ska jag se det,jag ser ju bara dina ögon" Hur ska jag veta att det är du?"
OMG vad arg jag blev!
Jag blev så paff, hon sa så bara för att alla lyssnade och att ateljén snubben stod förväntansfullt och lyssnade med öron som hade lika bra täckning som parabolsatellliter. "Du har ju dragit med mig ända sedan från skolan, vet du inte vem du släpar på, ska du nog kolla upp det först! VI har vart här i 2 timmar och jag har pratat heeela tiden, varför har du inte reagerat innan. förräns nu när alla står här o lyssnar?!"

Ni kanske märker att jag var arg, jag var det...Det var första gången jag mötte "en motgång" i /under skolan. Och jag reagerade med att sparka tillbaka...Jag var så upprörd på henne, jag ba vill du se skolans legitimation. Varje elev på vår skola har ett sådant, inkl lärare. Nej det ville hon inte, "Nu ska vi inte överdriva förstår du" HAHA vem av oss var det som överdrev?!! Subhanallah. Efter 2 timmar, fick vi gå runt och pröva på kamerorna och kolla olika tekniker. Supeerkuul!! Masha allah
Precis innan vi skulle hem, satt vi en klunga elever kring sofforna, och det "storkände" fotografen satte sig bredvid mig. Jag frågade hur det gått med hans research, han var på uppdrag av UD (UtrikesDepartementet) Och letade fakta för en känd historisk person. Han berättade om hur det va, Han insåg att jag var insatt i historien (Jag läste samhälle/samhälle på gymn.) Så han gav mig sitt visitkort och jag skulle maila o få en signerad upplaga, som present! Jag har leeetaaaaatt efter visitkortet, och hittade det häromdagen, alhamdulilah! så ska maila honom och få boken:D Innsha allh!
Han sa "Du ska inte bry dig om din lärare, det var oproffessionellt gjort" Han la sin hand uppmuntrande på min axel, Han e gamaaaal . Men ändå, jag backade undan..."Man ska inte vara rasistisk, jag vet precis hur det känns" Han är romer från ungern om jag minns rätt. Och hans föräldrar och hans barndom fick dem utstå mycket förföljelser och så...HAHA som muslimer idag...

Han berättade att han respekterade alla, lyssna: Han är Kristen, Hans fru är judinna , och hans son är konverterad muslim, oh gift med en mörkhyad syster! MASHA ALLAH!!! Jag var sååå imponerad!! Jag skojade och frågade "Vad brukar ni prata om vid middagen då?" :P

Observera att jag skojar och har INGEN underlåtande eller nedvärderande ton, i det hela. Jag var bara så imponerad, och nu förstod jag varför han inte brydde sig om hur jag såg ut, och prata på som vanligt...

Så det var mitt äventyr ute på Östermalm bland fotografer...Jag älskar att ta bilder, jag kan publicera lite av dem bilder jag tog med Proffsfotografen, och maila ska jag oxå göra innsh aallah. Så fort jag komemr ihåg det!

                     

Detta är en av måååånga bilder! Innsh allah att ni finenr detta inlägg lika intressant som dem andra! Och jag delar med mig av massa fler, snart! Skolan börjar på måndag, haha nedräkning nu! Så det kommer bli MASOOOOR att skriva om!

Niqabisten o varma hälsningar!

Min första dag med Niqab...

                           

Nu, jag skulle ha skrivit och berättat om hur min första officiella dag som niqabist var...Men khayr, har inte kommit så långt. Nu haha!

Det var efter påsklovet förra året (2010), och jag  skulle till skolan. Det var pirrigt, och förväntansfullt! Kände en stark känsla i kroppen, Nu äntligen ! Alhamdulillah nu är steget taget, och som jag alltid har tänkt innan, kör! Gå och gör det som gör dig lycklig...

Jag visste att jag skulle möta olika former av påhopp och de om vill hindra mig, men visste inte, och hade ingen aning om hur de skulle se ut! Jag bad om att dua skulle läsas på mig. Jag läste dua innan jag gick ut, Det är klart att grannarna kollade, och jag kom på mig själv med att försöka undvika människor som "halvkänner" mig. De som vet hur jag är, och som känner mig väl, visade mig stöd och uppmuntrade mig. Jag antar att eftersom jag var så "ny" och skör och jag trodde att varje fråga skulle kännas som att de ifrågasatte mitt val. Och det ville jag helst undvika...
Jag mötte några som jag kände på väg till T-banan, och de frågade om jag börjat..."Ja, med allahs välsignelse och tillåtelse, har jag" De beundrade och berömde mig för mitt mod. Barakallaho fikom, Må Allah belöna er för varje ord ni sagt till mig!
Mina vänner på skolan har sett mig i Niqab innan, och de visste att jag skulle börja. Vi kramades en hel del, och deras närhet och stöd har betytt oändligt mycket för mig. Jag sa till dem, att om de på något tyckte att det var jobbigt, att jag satt på mig den, om de skämdes för att jag såg ut så- så bad jag dem säga till. De blev upprörda och frågade mig vart jag fått dte ifrån! De sa att om dina "vänner" säger så, så är de inga riktiga vänner- och deffinitivt inte bra vänner....Så sant! Ma sha allah! Att allah välsignade mig med er!! All min tacksamhet går till Allah.

Det var så fint väder den dagen, vi gick ut och promenerade, vi köpte oss en varsin glass....Och ni kan gissa hur mycket de skrattade när jag skulle äta glassen.  Jag tryckte den rakt in i Niqaben!! Skratta på ni...Jag trodde det räckte med att öppna munnen....inte riktigt:P
Det misstaget gör man bara en gång!:p 

Alhamdulillah allt hade gått bra, jag lyfte upp den på huvudet när jag steg in på skolan, ner med den så fort jag var utanför skolporten. Men ändå, så fort jag kom hem ringde jag till min mycket nära vän FI och grääääät järnet! Hon trodde någon hade dött, och det tog ett tag att få mig lugn... Hon frågade mig varför jag grät, Jag visste inte om det själv. Jag förklarade att jag var rädd att shaytan skulle förstöra för mina goda avsikter och min starka vilja att hålla fast vid mitt val. Då blev hon arg, haha! Ska du låta Shaytan förstöra för dig?! Ingenting har hänt än, be om skydd och styrka! "När du gör någonting som Allah har gjort khayr för oss, så är du välsignad med det goda" Det är klart jag visste om det, men behövde bli påmind. Hon sa även att jag inte skulle lyssna på shaytans visnkningar som har greppet på en "svag" person. Hon sa att jag skulle gå och göra wodu, och be. BE om styrka och skydd, Masha allah! Kan inte tacka henne nog för det rådet. Jag kände ett sådant lugn efter det. Alhamdulillah! Gör man något för allahs skull. underlättar allah också för en...

Jag minns tydligt att jag tyckte att jag kände mig utsatt...idag förstår jag nog varför. Jag hade ingen aning om hur jag skulle bli bemött, hur de på universitetet skulle motta mig, om jag skulle vara tvungen att försvara mig, eller fly för mitt liv. Och mycket annat, men vem har sagt att detta liv är lätt, och utan prövningar? Vi blir alla testade på olika sätt, och jag tackar allah för de prövningar jag har. Och med tiden har jag lärt mig, man lär sig försvara sig. Att försvara sig betyder inte att man är ovänlig eller otrevlig, man kan försvara sig samtidigt som man behåller respekten. Och utan att göra bort sig alldeles för mycket...

"TROENDE! Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen! Gud är sannerligen med de tålmodiga, de som håller ut." (2:153)

Så mina dyrbara läsare, vad ni än går igenom  för prövning, eller svårigheter. Påminn varandra och uppmuntra varann om att söka allahs shjälp, och be om styrka och tålamod.

Ååh ya allah
Jag ber dig välsigna alla mina muslimska bröder och systrar med styrka
tålamod och stark Imaan (tro) att gå igenom sina prövningar
Ya allah, låt oss vara dem som är tålmodiga och de som håller ut!
Allahomma amiin!
Det var min första dag som Niqabist...officiella alltså.
Masha allah, vill berömma och tacka varje en av er för det stöd jag fått under bloggens resa hittills! Masha allah ni uppmuntrar mig verkligen att fortsätta skriva. Som jag nämnde tidigare, så har jag skrivit ner på ett block, på minnen som dykt upp...Så dem vill jag jätte gärna dela med er. Och så fler recept...Lovar!! Har ni prövat någon av dem jag redan lagt upp?

Må allah välsigna er Iftar, och acceptera er fasta och dua, och all Ibaada ni gör- för vår skapare!
Amiin!

Niqabistens vara hälsningar!


Dagens Hadith!


Detta sma fick jag av sms bilal, Masha allah! :D
Alltid lika glad när jag får dem...

Aishaa må Allah vara nöjd med henne sade: " Profeten - frid vare över honom brukade överanstränga sig då dem sista tio dagarna av Ramadan inträder det han inte gör under andra tider". Moslem

så mina dyrbara läsare, låt oss efterfölja Profetens Muhammeds exempel. Ta god ytid på er att be, be sunnaböner, läs mer koran och Gör massa Dua! Må allah accetera från oss alla!

Niqabisten

Facebook!


bismillah!

Nu har jag fixat en facebook profil.... Adda, adda!


Må allah välsigna er natt med god sömn! Jag ska sova...

Niqabisten!

Ps, heter niqabisten på stan där oxå:p

Dagens Hadith

Bismillah!

Missa inte!
Belöning som inte går att beskriva!
En sunnah som försummas av många.
Aisha må Allah vara nöjd med henne  sade:
Profeten Muhammed , frid vare över honom, brukade bosätta sig i moskén, under de tio sista dagarna i Ramadan tills det Allah avled honom. Därefter gjorde hans hustrur det"

Al-Bukhari & Muslem


Masha allah vilken fin och vacker Hadith! Fick lära mig något nytt idag, Masha allah:D


Niqabisten hälsar så gott!

Vänskap...

Bismillah!

Jag erkänner, jag var skeptisk till att fortsätta skriva dikter men jag tänkte om och vill ge det ett ärligt försök. Hur ska jag veta hur något är om jag inte gett det ordentligt, ärligt försök?
Denna dikt skrev jag, på morgonkvisten, med tårar, skratt och glädje- men framförallt tacksamhet! Alhamdulillah!

Mina dyrbara diamantpärlor
Diamanter är just vad ni är!
Tar man inte hand och skyddar dem, förloras dem
Det vill jag för allt i världen inte göra!

Den tacksamhet jag känner är obeskrivligt enorm
Att JAG, lilla jag har blivit välsignad
med sådana stöttepelare som ni!
Masha allah, Må allah beskydda och bevara varenda en av er!

Ofta, väldigt ofta känner jag mig otillräcklig
Hur ska jag kunna återgälda allt ni gjort, och det ni gör för mig?!

Vi har gått igenom mycket
Glädje; alltifrån "vanliga" knytkalas till bröllop och barnafödslar
sorg; prövningar, motgångar och dödsfall
Och även mer...

Det är när vi påminner varann om tålamodets belöning
När vi kämpar igenom prövningar
Den känslan är lättnad och djupare kärlek

Ni har varit mitt ljus i depressionens mörker
Ni påminner mig om vår religion och att Allah glömmer ingen
Ni påminner mig om att kämpa och sträva
Ni uppmuntrar mig att uppnå mina drömmar
Ni vill ha mig i era liv, och bara det är en gåva

Ni berättar era förtroenden
Och ingen tortyr i världen, ska få mig att svika det förtroendet
Aldrig Innsha allah!
Era förtroenden, bevarar jag som fint glas
De ska aldrig gå sönder
Innsha allah!

Vår vänskap är för Allahs skull
Och bara allah kan bryta den
Må allah skydda, stärka och bevara
Vår vänska & systerskap

Åh Ya allah, jag ber dig
Låt oss även vara vänner i Jannatul Firdaws
Detta liv är alldeles för kort
Jag vill återförenas  med dem i Paradiset
där vi, Innsha allah får andra vänner som grannar
Khadija, Aisha, Soumeia och många fler

Mina dyrbara vänner
Min tacksamhet går inte att uttryckas nog
Jag har lovat, och lovar igen
Hela min livstid ska jag bevisa vad ni betyder

Vad gör ett bråk oss?
Ett tjaffs?
Många tårar och skratt?
Det för oss bara närmare, Alhamdulillah!

Må Allah bevara er!
       Allahomma Amiin!

                                                        
                                                               Innsha Allah!!

 
Oändligt mycket kärlek, från mig till er!
Kärleksfulla Niqabisten!


Ps, för ni dikten vidare. Så måste ni länka till mig!

Dagens Hadith

                                      

Subhanallah, Så fel och vad glömskan kan göra med en person! Jag har inte publicerat några koranverser eller Hadither, de senaste två dagarna (tror jag) . Förlåt mig djupt för detta!

Fick en Hadith av Sms-Bilal idag:D Alhamdulillah, ALLTID lika lärorika och intressanta! Ibland, jag erkänner kan jag finna de lite svåra att förstå, alltså vad som menas, då frågar jag vidare:D

Visste du att Allah vill ditt bästa, tänk att Han bara väntar på att du ska åkalla Honom för att besvara dig!
Profeten frid vare över honom sade: "Sannerligen är Allah Blyg och Generös, Han skäms över Sin tjänare att tjänaren lyfter sina händer utan att bli besvarad"
At-tirmidhi 


                                            

Masha Allah, Allaho Akbar vad vackert!! Allah är så givmild och barmhärtig över oss. Jalla skicka iväg lite dua för er och era syskon i Islam!
Må Allah acceptera er Du'a, Allahomma Amiin! Dyrbara hälsningar
Niqabisten!


Zorro!

Bismillah!

Sittandes och knaprande på några chips...Jag unnar mig det ytterst ibland, haha! Gott alhamdulillah. Och kom att tänka på hur mycket jag saknar gymmet! Saknar att bara köra järnet i två timmar, och bara fokusera! Det är en sådan härlig känsla när man ansträngt kropens muskler, och efter några timmar, när tröttheten lagt sig- känner man energin istället:D

Jag måste åka T-bana dit, och gå en bit. På vägen dit har man hört allt möjligt, Khayr det får bli ett annat inlägg. När man kliver in på gymmet är det många som tappar hantlarna...Alltså för att reda ut lite fakta först... Jag tränar på 24seven gym och de har en egen kvinnoavdelning. Men på den jag går på har kvinnosidan ingen egen ingång. Så den är allmän. Man går in, och det är klart man kan träna där, men jag skulle tycka att det var lite föööör jobbigt och alla som glor hur en niqabist springer osv. så Jag tränar på kvinnosidan. På vägen dit en tidig morgon, brukar oftast gå på morgnar, då är det någorlunda tomt:D. På vägen tillbaka mot T- banan är det en latinamerikansk man som gick mot mig från det motsatta hållet, tittade på mig och sa Zorro!

Jag skratta så jag fick ont i magen! OMG det var den finaste kommentar någon gett mig, alltså när det gäller min Niqab:p Zorro är ju en hjälte för folket, av folket:D så den värmde ett bra tag:D 

                                                 

Några likheter, kanske? 

Ha det bäst!
Niqabisten!

Kvinna i rullator


Bismillah!!

Detta hände för någon dag sen faktiskt, subhanallah vad det gjorde ont i mig!! Uff, hur kan människorna ute vara så okänsliga! Jag var på väg hem från t- banan och såg en kvinna i rullator som antagligen hade en muskelsjukdom. Hennes händer "lydde" henne inte...Jag trodde först att hon hade sin assistent bredvid sig, för det stod någon där. jag fortsätter att gå, och så ser jag att hon är ensam. Jag ringer till Mamma, och frågar om det är polisen vi ska ringa. Hon, den sjuka kvinnan var helt övergiven! Hon var, hur ska jag uttrycka mig utan att det blir fel, hon var vanvårdad (?) , alltså hon behövde duscha, och få rena kläder på sig, men framförallt hela! De hon hade på sig var trasiga och jag såg även en massa , massa ärr på kroppen! Subhanallah. Men, mamma sa att jag skulle gå fram och fråga först innan jag ringde vidare. Om hon behövde hjälp, eller liknande. Så jag går och säger "Hej, Vill du ha hjälp´?" Stackars kvinna, hon sken upp, "Ja, tack. Jag når inte min dosa, kan du trycka på den. Min elbil slocknar efter ett tag". Subhanallah! Helt ensam, och det var sent på eftermiddagen, och hon kunde inte nå sin dosa, och hon som försökte nå den. Jag trodde hon var epileptiker först... Dumma jag!
"Har du ingen assistent? Vill du ha hjälp att ringa efter någon? " Nej nej, det behövdes inte försäkrade hon, och jag tänkte, hur kan man lämna en sådan "hjälplös" människa gå ut själv? Jag frågade om hon inte hade någon asssistent, nej hon sa att det hade beslutats om att hon inte hade rätt till alla de timmar, bara några få enstaka i veckan :s Subhanallah!!

Hon tackade så mycket för hjälpen och sa "Vad vacker du är!" Generad över hennes rättframhet, frågade jag tycker du? "Ja, det är verkligen ballt, att se ut så där, det lyser om ditt självförtroende." Hon berömde min sminkning på ögonen. Ja jag brukar sminka mig, men jag visar inte ögonen då, utan tar ner det tunna lagret, jag ser ut och ingen ser in. Men eftersom jag pratade med kvinnan lyfte jag, så hon kunde se mina uttryck... Och det roligast nu kommer..."Men visst är det så att dina manliga släktingar få se dig?" Skrattande svarade jag ja, och hon sa "Jag visste det! Det är bara folks fördomar!"
Vi stod och pratade en stund, eller jag stod o hon satt... Hon berättade att hon hade fått en sjal i present, meen visste inte hur hon skulle sätta på den. Hon tycker att sjalen är så fint! Hon förklarade att hon älskade, syftet med sjalen:D
Jag ångrade mig inte att jag gick fram, vi fick oss en trevlig pratstund. Jag tryckte på dosan flera gånger...Den slocknar efter ett tag ju...

Att det finns så vänliga människor ute! Jag blir alltid lika imponerad, det är oftast de hemska elaka kommentarerna som syns och hörs, Tyvärr! Och varje lilla komplimang, får mig att tänka. "Det finns hopp! Alla är inte otrevliga!!" Alhamdulillah!


Jag ber till Allah att ni fått er dag välsignad, och njutit av er måltid vid fastebrytandet! Amiin!
Min dag har varit helt bra , Alhamdulillah! var ute och promenera, träffade två systrar som kommit hem från resa...

Jag ska dela med mig av ett Zorro - äventyr också Innsha allah!

Niqabisten!

Vill du lära dig svenska?

                                                  

  Ny dag, nya möjligheter- inte sant? Jag ber till Allah att er dag blir välsignad, att ni tar nya tag och att ni finner orken att kämpa framåt- vad ni än går igenom! allahomma amiin! Och mycker mer gott önskar jag er alla:D

Ja, det blir en ny dag för mig med här, där jag sitter bakom skärmen:D eller framför, beror heelt på hur man definierar det. :p

Idag vill jag berätta om hur "pinsamt och konstigt" det kan bli om man antar och låter sina fördomar avgöra hur man möter folk. Jag var i centrum och handlade, Ni kanske förstår att jag bor i ett område där det är många nationaliteter. Men det finns ändå en stor del svenskar. Jag vill inte bli missförstådd nu, man kan vara halvsvensk, adopterad, född här. Men som sagt det är det "blonda o blåögda" man förknippar svenskar med. Det är massmedias bild, så jag vill bara reda ut det. Jag ser en person som är född o uppvuxen här, eller har bott här mestadels av sitt liv här - som svensk...Det är upp till var och en. Iallafall, till saken:D

Jag skulle handla lite, och så kommer det fram en kvinna med massa broschyrer och säger samtidigt som hon gestikulerar vilt "Vill DU lära dig svenska? Du får pengar och det är HEELT gratis" Observera att hon sa ordet "pengar" och inte bidrag, och så pratade hon låååååååååååångsamt och med händerna som om jag var döv. så jag svarar bara för att göra det "roligare" för mig... HAHA "Nej jag tror inte jag är så intresserad" Hon sken upp, hon verkade få den kommentaren ofta... "Jo, det jätte bra, du komma in i svenska samhället, du får pengar, sen kanske jobb, det bra. Du måste lära svenska" HAHAHA Har jag missat något? "Nej, det behövs inte, jag är född här och är svensk. Tack ändå!" "Du kanske ska ta o delta i de klasserna, istället ?" Och ni skulle sett hennes min!! Omg, den var verkligen oslagbar! HAHA Ja, man ska inte gå runt och tro massa saker, tänk på hur frågan ställs:D

Det var den, ja jag vet.... historierna är lite konstiga, och väldigt udda. Men jag vill dela med mig för att då får andra se, hur min vardag ser ut. Jag säger inte att det e alla Niqabisters vardag, utan min och bara min. :D Varje person får prata för sig själv:D

Jag ska publicera recept på en morotskaka. Det receptet har åkt runt lite kring världen:D Den kan få gllida runt i Sverige också tänkte jag:D


                                                   
 

Roliga hälsningar
Niqabisten!


Maila mig!Dyrbara läsare!

Återigen så är det många som uttryckt att dem vill lära känna mig lite mer, är du också intresserad? Varsågod och välkommen att maila mig på niqabisten@hotmail.com .

Anledningen till att jag skriver det, är att det är nogra som missat den kategorin "kontakta mig" . Jag brukar även föreläsa på skolor, och svarar jätte gärna på frågor:D

Ha det bäst!
Niqabisten!


Tålamoooood!!!

Bismillah!

Tålamooooood , HAHA ibland krävs det tålamod bara för att säga det ordet. Skojar lite:P

Nej masha allah Det är ett starkt ord med stor innebörd, och väldigt mycket betyder det för oss muslimer. Det är någonting som återkommer ofta:D MAsha allah, vi behöevr bli påminda, att vad vi än går igenom är det för att Allah, vår Skapare testar oss. Allihop på olika sätt. Någons prövning är inte någon annans prövning, någons smärta är någons lättnad osv. Därför tänker jag påminna er, lika mycket, om inte mer. Att påminna mig själv!


"Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen! Det är förvisso en svår [väg] utom för de ödmjuka,"(2:45)

Denna vers älskar jag, den sprider ett lugn i kroppen, och låter så vackert när man hör den!

"TROENDE! Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen! Gud är sannerligen med de tålmodiga, de som håller ut. (2:153)

"Och ha tålamod och fördrag [med allt] för din Herres skull!" (74:7)

Det vare sluut nu!
Skriver igen lite senare Innsha allah!

Niqabisten


Rolig snubbe i affären


                            

Svårt att undgå? Ja, jag brukar hamna i dem mest konstiga konversationer och samtal. Bland barn, unga och äldre. För det mesta skrattar jag åt dem, en del flyr jag ifrån i fruktan för mitt liv, och en del argumenterar jag och försöker försvara mig och mitt val. Den jag tänker dela med mig idag, var en rolig :) 
Det var förra sommaren, om jag minns rätt. Jag var och hälsade på en mycket nära vän. När jag klev in hos henne, skulle hon klä på sig sin Hijab för att gå ner till kiosken. Hon behövde mjölk och var hööggravid. Jag erbjöd mig, jag var som sagt redan "påklädd" för ute vistelser:p
Ner går jag och hittar mjölkpaketet, ställer mig i kön för att betala. Och jag minns så tydligt, det var en vaarm sommardag, Masha allah!
Det blev min tur, och killen i kassan (utlädsk bakgrund, kommer fån ett muslimskt land) lyfter på t-shirten och viftar med handen framför ansiktet. En gest som visar att det var varmt och säger, tittandes på mig "HEHE är det inte varmt" Han ska få tänker jag..."Jo, men det är betydligt varmare i helvetet. Där vill vi inte hamna va?" Släpper T-shirten och tittar chockat tillbaka, "Nej verkligen inte"  minen var oslagbar, "Jag tänkte väl" . Fick min växel och gick...
Jag ville inte vara kaxig eller så, utan det var mitt sätt att göra hål på påsen, och han försökte göra sig rolig över mina kläder. Och jag gav tillbaka, vadå varför ska han håna mig för?!

Ni kanske tycker att jag e en liten weirdo, men jag har inte påstått att jag har en komplett , perfekt personlighet. Alla har vi våra brister, bara och ENBART Allah är perfekt. Jag kämpar precis som alla andra att bli bättre, Innsha allah- Det är min strävan!


Dyrbaraste hälsningarna!
Niqabisten!

Min kärleksförklaring


Jag lovade att jag skulle publicera en dikt, och den är skriven av mig. Mestadels var inatt /i morse efter suhoor. Då jag hade svårt att somna...

Det var inte kärlek vid första ögonkastet
Vid det första ögonkastet kände jag mig fångad, intresserad, en attraktion hade uppstått...
Kärlek blev det vid det andra
Den kärleken blev djup och intensiv

Varje gång jag ser dig
Får jag ett brett leende på mina läppar
Och jag vet att för det, får jag belöning från min Skapare

Att Allah har givit, och välsignat mig med dig
Allah har välsignat mig med modet och styrkan att kämpa för dig - enbart för Allahs skull!
Som är ett skydd mot alla synder
Och frestelser i denna värld
Du är mitt skydd från helvetet

Mina känslor för dig är starka
intensiva och djupa
Jag ber till Allah att de ska vara bestående
Jag ber till Allah att kärleken växer och blir starkare för var dag som går

När du sveper dig om mig
Känner jag enbart kärlek, värme och skydd
Kärlek, för vad du betyder för mig
Värme, för den kärlek du ger mig
Skydd, för att jag vet att du skyddar mig, och att du hjälper /stöttar mig i min kärlek till min skapare

Du gör det så lätt för mig
Men också lika svårt, jag vill aldrig förlora dig!!
Varje dag är en kamp, kämpar för att aldrig förlora dig!
Må allah skydda oss från att glida isär, Amiin!

Du har lärt mig så mycket
Tålamodets belöning
Lärt mig känna Trons sötma
Stöttat mig under en tjänares kamp
och strävan för allahs belöning

Utan dig vore jag inte hel
Låt oss kämpa tillsammans
För att få Allahs belöning
Och med Allahs tillåtelse inträda Jannatul Firdaws
Låt oss kämpa för Allahs sak
Tillsammans kämpar vi mot prövningar, och Shaytans viskningar

Utan dig vore jag inte hel
Jag ber till Allah att stärka min redan starka kärlek till dig
Och samtidigt bevara den
Utan dig vore jag inte hel
Min Niqab...


Jag har blottat en av mina djupaste känslor, och jag hoppas att de möts med respekt. Fann ni dikten intressant och vill "kopiera" eller visa vidare, länka alltid till bloggen!
Som sagt, jag tycker inte att jag uttrycker mig så bra, jag förökte verkligen. Innsha allah att ni förstod vad jag cirkulerar om:D 
                                             

Ha det bäst
Niqabisten!

Fortsättning...

Bismillah!

Alhamdulillah maten och kakan och allt annt blev klart i tid, och gott Alhamdulillah!! Så jag kanske ska göra allvar av saken när det gäller catering:P

Vad tycker ni?

Nu ska jag berätta om hur det var
när jag och 4 av mina kompisar skulle äta Hos falafel kungen på Odenplan. VId stadsbiblioteket. Det var ganska mycket folk så jag gick framför mina kompisar, vi kunde inte gå alla på samma bredd. Och jag är den som går snabbast av oss:P jag går och var allmänt nöjd med vädret och min tillvaro, Alhamdulillah. Framför mig ser jag en klunga människor, de går två och två, och "utanför" ledet går det ca 2 eller 3 stycken. Jag kom senare att förstå att dte var deras vårdare, eller assistenter. Som sagt jag gick före mina kompisar, gruppen såg mig och börja gapa och skrika, det var ca två av de som började springa och deras vårdare kom och tog tag i dem. Mina kompisar drog i mig, och vårdarna sa spring härifån! Vi förstod att de var sjuka och jag kan inte klandra dem, men min fråga är, varför går man ut med en sådan stor grupp? och så få personalen, när dessa behöver så mycket mer stöd än de får?!

Vem vet hur detta kunde ha slutat, Må allah skydda oss alla! Sprang gjorde vi, big time!!


Grym video!!Lysna, ge det lite tid -fast den är lång. Masha allah den är så bra. Min mycket nära vän rekommenderade den precis! Må Allah belöna henne:D Fick smset av henne, kollade upp den och vill så gärna dela med mig till er läsare, muslimer som ickemuslimer:D

Aktiv debatt

Bismillah!

Nu har det gått några timmar, ett antal sen jag skrev något. Jag har sprungit lite ärenden hos posten och varit ute och träffat en very beloved sister! Masha allah, vi promenerade en stund och pratade på:D Det var skönt att röra på sig, I och med att Ramadan är här och jag var bortrest hos min mormor precis innan Ramapdan började har jag inte hunit gå och träna. Vem kan träna nu liksom utan att ramla ihop på löpbandet?! Innsha allah så fort Ramadan är slult, då ska det tränas igen!
Hunnit laga mat har jag också, Alhamdulillah!

Jag satt  och fundera och tänkte på vad jag ska dela med mig denna gång. Det har varit svårt att undgå den aktiva, heta debatten angående Niqab eller ordet burka som media gärna använder istället. Jag vet inte varför jag tycket att det ordet låter så hemskt och fult! Jag vet inte för mig känns det så laddat. Det kan vara min okunskap, vad vet jag eller hur vet jag om den "rätta" fakta jag fått om burkan, stämmer med den i verkligheten. Jag har precis som alla andra blivit matad med medias bild om burkan. Tyvärr... Så jag tar tillbaka mitt uttalande om det, tills jag har mer kunskap om den:D

En sak jag vet, är att det är stor skillnad på burka och Niqab. Såsom jag skrev i ett tidigare inlägg. Den ivriga, hektiska debatten om Niqab har varit igång ett tag, för att sedan dala ner. Ingen har nog missat beslutet i Frankrike. Att kvinnor med Niqab får böter (!) om de går ut?! Subhanallah, det är heeelt sjukt och absurt! Medan pedofiler, våldtäktsmän, hackare, mördare, prostituerade och allt annat hemskt går lösa i samhället. Arbetslösheten stiger, Världen har så mycket mer problem än några niqabister som vill kunna gå ut när de vill. Jag har full förståelse för att myndigheter vill kunna identifiera dessa kvinnor- Be snällt om identitetshandlingar! Alltså det jag menar är att jag inte förstår var problemet sitter, Frankrike är med i EU. Och EU ger uttalanden hit och dit om att man inte ska förtrycka, mörda i Libyen eller exempelvis i Irak. Men att en HEL union sitter och kniper igen babblan när ett land som är medlem i EU stadgar en lag, som går emot friheten! Vem är det som förtrycker vem? Slöjan / niqab som förtrycker kvinnan, hon kan fortfarande gå ut när hon vill. Eller En lag som förtrycker kvinnan, och hon kan inte gå ut. Det är inget logiskt alls, alla uttalanden som de franska politikerna osv har gjort säger att det är "Förtryckande klädsel" Hmm, Har jag missat något?! Vem begränsar vem, idag eller sedan den lagen stadgades?

Jag minns tydligt hur det kändes när det beslutet kom. Kommer det bli så i Sverige? Hur långt kan det gå? Man kände oro, och ledsen var jag. Subhanallah, hur kan människosynen sjunka så lågt?! Vad är nästa steg, alla med mörka ögon får betala extra i skatt? Eller alla som heter Muhammed, Ahmed, Mostafa, Ali osv. ska betala en skatt- eftersom namnen är så "svåra" att uttala?!

När det beslutet kom, minns jag- det var skoltider. Jag var på väg till T-banan då en kille och två tjejer går mot mig. Killen säger "Oj, en kvinna som är klädd sådär skulle inte få gå ut i Frankrike!" Jag visste inte hur jag skulle tolka det, det var ingen fientlig ton- utan undrande. Så jag svarade "Ja, då är det väl tur att jag inte bor där" Jo, killen höll med och tyckte att det var förfärligt, och brutalt. Hur kan man göra så?! Jag var glad haha, jag kanske är önskad på Sveriges gator trots allt? Vem vet, det är dem med de "farligaste" åsikterna som inte syns, de agerar i det hemliga och sprider sina åsikter  och hat- anonymt på nätet.

                 
 
Jag ber till Allah att han välsignat er dag, Må allah acceptera er Dua och er fasta!
Ha en mysig Iftaar!

På återseende!
Niqabisten!

koranverser...

         
Bismillah! 
Jag fann dessa koranverser som jag vill dela med mig till er:D 

     "Vet du inte att Gud äger herraväldet över himlarna och jorden? Ni har ingen beskyddare och ingen hjälpare utom Gud". (2:107)


en annan vers, Masha allah! 

" Men Gud är er Beskyddare och Han är den bäste Hjälparen." (3:150) Må allah beskydda er alla, från allt ont och välsigna er med allt gott i Detta liv, och det nästa! Amiin! 

Niqabisten!  

                                                                                    

Hemsk upplevelse

Bismillah!

Allt bra med er? Med mig är det Alhamdulillah! Idag var det rekord- så många läsare! Jag förmodar att snart kommer ett antal journalister eller störda typer börja kommentera osv. Det är en av anledningarna att jag är anonym. Ja delvis, En stor del kan känna igen mig, och jag hoppas och ber till Allah att inget hemskt händer.
Jag fick en fråga bland kommentarerna om jag blivit utsatt för något riktigt hemsk, och då jag blev rädd.

Ja, det har hänt, Subhanallah. Det var i vintras, mörkt, och jag och min supernära vän Fi var på väg uppför backen på skolgården. vi skulle hemåt, efter en låååång dag, och ett jobbigt seminarium. Vi går och pratar, skrattar och förbi oss går det en kvinna i ca 30 års åldern och säger "F*n kan du inte ta bort det där j***a skynket för ansiktet" och fortsätter att gå! Jag var så chockad, liksom är vi på ett universitet, där människor har något i huvudet´?! "förlåt vad sa du?" hon stannade upp "Ja, varför kan du inte visa ditt ansikte?! fattar du inte att du provocerar?!" "Jag vet varför det är du täcker ditt ansikte!! Det är för att du är rädd att killarna ska kära ner sig i dig!"

HAHA eller?

Jag var inte arg.... än... tills jag exploderar senare

- Jag täcker ansiktet därför att jag valt det, och på vilket sätt skulle jag vara provocerande?! Den ende som går runt och hoppar på folk är du! Och det där du nämnde om killarna, att de skulle bli kära i mig, det är inget jag oroar mig för. Det är inte anledningen varför jag täcker ansiktet!

- JA! Varför får inte killarna se ditt ansikte?! Och varför har du svart på dig! Usch och fy så hemskt!

- Därför att jag tycker att en kvinnas skönhet bör bevaras och är inte till för alla, och för mig är mitt ansikte och kropp något dyrbart. Det är som om jag skulle tvinga dig att visa dina störst bevarade ting! Vadå svart! Jag är blå idag, tvärtom det är du som har svart på dig! Alla synliga plagg dessutom...

- Så du sitter i klassen med den på?! Får inte ens en kvinna se dig?! Vad är det du döljer, skulle jag kunna få se dig?

- Ja det gör jag, utan problem, har redovisningar och samtal ,med läraren, grupparbeten, ALLT! Jo det är klart att en kvinna får se mig. Jag lyfter på Niqaben. och ångrar mig på en gång!

- Du är ju riktigt söt ju! Ser du inte vad du täcker!!

- JO något som är värdefullt för mig!!

*Hon blir mer och mer aggressiv i sitt sätt och börjar dra i min jacka. Det var vinter. Min kopmis kommer emellan...

- Fattar du inte att du är förtryckt! Folk flyr ifrån att se ut som du, från andra länder där kvinnor som ser ut som dig dör för deras frihet skull!

- På vilket sätt skulle jag vara förtryckt? när det är jag som valt det, och när min egen pappa inte ville att jag skulle se ut så här?! De enda som förtrycker mig är det svenska samhället och sådana som du! OCH Jag håller med dig, de kvinnorna är förtryckta. Men de lever inte i någon demokrati!! Så jag tycker lika mycket synd om dem som du gör...

*chockad över mitt svar. Jag sa att jag är en feminist, mer än du någonsin kan ana. Islam ger kvinnorna sina rättigheter som INGEN annan lag ger!!

Hon var helt omöjlig, och undrade varför jag blev arg, jag ba du trampar på mig medan jag ligger ner. Du anklagar mig för massa, och du ger mig INGEN chans att förklara. OCH TROR massa strunt!! En klasskompis till henne kom förbi och frågade varför hon inte hade gått än..."Jag hamna i tjaffs med de där muslimerna" Jag var den som var hysterisk, min vän var i himlen av ilska! Hon var så arg, hon kasta mig i buskarna typ, för att hon var rädd att kvinnan skulle slå mig. Alhamdulillah min kompis är längre än mig, så henne styrka knuffade undan mig, från kvinnan. fast jag inte ville. Jag skulle inte låta en galen kvinna slå mig. och en dålig egenskap hos min vän(hon vet om det själv) är när hon blir arg, kan det slinka ur något fult ord. Så hon bad kvinnan fara till pipsvängen...

Kvinnan fortsätter, jag var så arg, Men ge mig en chans liksom!! Hon fråga varför jag var upprörd? Ja, få se nu...Hur du behandlar mig? Som en hemsk parasit som ska dödas, annars får man inte bukt med den...

Jag sa till henne, om du undrar varför du får ett sådant bemötande, tänk på hur du själv är först! "Svarar en kvinna med burka (hatar det ordet) om jag är vänlig?" HAHA "Ja, varför inte pröva någon gång?" sa jag.

Min kompis drog iväg mig, innan jag skulle åka på stryk, det var mörkt, kl 5 och ingen på skolan. Alltså i den byggnaden vi stod utanför. subhanallah, det var verkligen hemskt. Vi börjar gå och den där tjejen som gick förbi crazy-kvinnan sa faktiskt till mig o Fi "Tjejer vi lever faktiskt i Sverige år 2011!" Jag titta på henne "Ja det trodde jag också!" "Jag trodde att Sverige hade kommit längre än så! Fasiken, Sverige som skryter om att de är först på det ena o det sjunde, men de är sannerligen sist på att acceptera mångfald!"

Hon blev så förvånad, och medgav att hennes kompis hade tagit i, tagit i?! Jag höll på att åka på grovt med stryk! Jag förklarade att jag har två jobb, pluggar, kör bil, tränar och allt annat. Var ligger begränsningen?! hon blev superförvånad, hon fråga är det sant? gör du allt det där? Hon bad om ursäkt.

Jag ringde till skolans diskrimineringsman,  min rektor. Jag skulle anmäla bruden, och om skolan inte kunde garantera min säkerhet, så får de fixa en vakt åt mig. Varför ska jag vara rädd för att någon psykopat som ska hoppa på mig, from nowhere?

Skolan tog åtgärder, men kunde aldrig få reda på vem det var. Tyvär. Jag har än idag gjort Dua för henne! Må allah ge henne det hon förtjänar, det var verkligen hemskt, jag visste inte om hon hade knivar eller ngt. Min pappa ville typ följa med mig till skolan, stanna utanför klassrummet, sen ta mig hem igen, han ville inte att jag skulle åka kommunalt. Men jag har ju som sagt sprej, och han lärde mig några försvarstrick (fler än dem jag redan kunde) , Så Alhamdulilah jag klarade mig helskinnad. Men han är alltid orolig...

Nu blev det ett superlångt inlägg, Hoppas Innsha allah att du (förbipasserande) och ni alla andra förstod vad jag skrev, jag är dålig på att uttrycka mig...

                                              

Tyckte att denna bild passade bra:D

Ha det bäst!
Niqabisten

Mitt beslut till min mormor

Bismillah!

As i told youo guys before, studenten närmade sig, och jag hade fortfarande inte berättat för min mormor om att jag börjat med Niqab. Jag älskar verkligen min mormor. hon har alltid varit en del av våra liv, och hon älskar min pappa, Hon tycker om Islam också. Hon håller med om mycket, att det är mycket som stämmer osv, men Allah har inte öppnat hennes hjärta för att bli helt vägledd.  Hon har inte haft några negativa åsikter om vår uppfostran, eller om att vi har sjal osv. Alhamdulillah, All min tacksamhet går till Allah.
Och Niqab är inget främmande för henne heller, hon har sett min mammas kompisar, en del av dem har niqab. Min mamma bär inte den, Så här långt hänger ni med? Masha allah bra:D

Jag visste innerst inne att hon skulle respektera mitt val. Men problemet låg hos mig, jag var rädd och orolig för hur jag skulle lägga fram det och samtidigt för att hon, Hennes äldsta barnbarn som hon verkligen älskar,skulle tro att jag gått och blivit en extremist.

Tiden var inne, jag ringde upp henne och vi pratade en lång stund om förtroenden, skolan, om vad som senast hade hänt och massa annat. Efter ca en timme, sa jag att jag hade något att berätta. "Sitter du ner?" frågade jag. det gjorde hon- Alhamdulillah.
"Mormor, det jag kommer berätta för dig, jag har inte förändrats på något sätt. Jag är samma person, men det har hänt lite grejer och jag har därför beslutat mig för att börja med ansiktslöja" tystnad, tystnad, OMG Har tanten, jag menar damen tuppat av?!?!?
"Tur att jag satt ner hörrudu!" HAHA, alhamdulillah det var hennes sätt att skoja bort min oro. Hon tog det helt fine!
Nu till den svåraste delen i diskussionen, jag skulle få henne att förstå varför jag valt detta. Hm, hur ska man börja liksom?
"mormor, profetens fruar och följeslagerskorna täckte sig på detta sätt" och hon säger "Men varför ska man täcka ansiktet också, räcker det inte med den långa sjal du har på dig redan?" Missförstå inte nu, hon menade inget illa, utan hon ville förstå ur ett religiöst perspektiv. hon förstod det inte riktigt, så jag gav en annan orsak, "Jag vill inte fortsätta att bli sexuellt trakasserad", det är ingen lögn, det har hänt att män har beundrat/ kommenterat mitt utseende. Observera att det inte var den avgörande orsaken till jag satte på mig, eller jo en av dem. Jag vill inte skapa fitna. Och jag tycker än idag att det var "lågt" av mig att uttrycka mig på det sättet, alltså att förknippa niqab med det fysiska. Niqab är så mycket mer än så, det är så mycket djupare. Men det är den världsbild min mormor lever i, och jag var tvungen att "komma till hennes sida" av världen, för att hon skulle förstå. Tyvärr.
Hon tyckte att det var hemskt att jag behövt genomlida trakasserierna och att jag istället skulle ha anmält dem. Men jag övertygade henne om att det skulle bli bäst så. Vad tror ni hon oroade sig mest över? "Det finns väl andra färger än svart?" "Snälla ha inte svart på studenten" Stackars henne, kan jag klandra henne? Hon tog det sååååå bra Masha allah, och jag lovade att inte vara helsvart. Det blev en svart Abaya med vita blommor och en vit sjal, svart Niqab. Jag skojade om att jag matchade killarna med deras svarta kostymer. 

Hon älskar att jag byter färger, faktum är att jag byter till fler färger nu med Niqab- än innan jag började med den. Innan var det bara svart. Ibland, om hon hade "tur" kunde någon diskret liten blomma synas- om man tittade noga. Dessa kläder använder jag bara , och enbart ute. så hemma går jag runt i alla möjliga färger och mönster, längder och modeller:D

Hon älskar att gå ut med mig, och det är faktiskt jätte roligt att se folks reaktioner, jag i min ninja outfit och hon = äkta svensk tant. Med färglada halsddukar, kort vitt hår och glad! Så hon ser att jag mår bra, och att jag fortsatt plugga, och hon ser mina uttryck genom ögonen. Och det har gått så långt att om vi är ute, och vi fikar, eller något att hon säger "Det är ingen man i närheten, du kan lyfta på luckan nu" HAHA!

 
Masha allah, ni kanske känner hur tacksam jag är:D Något som jag trodde skulle bli svårt, jättesvårt blev något lätt och har vuxit till något djupare. Alhamdulillah!


Jag ber till allah att han har välsignat er med en mycig Iftar, och en bra dag!

Varmaste hälsningarna
Niqabisten!

Subway

Bismillah!

Jag skulle ha skrivit tidigare men kom inte så långt, haha kom fram precis:P
En sak måste jag bekänna, jag tycker om mackorna på subway. Jag skäms lite för det, men jag gör det. Speciellt den med skagenröra. Eller vadå speciellt? Det finns bara två Halal alternativ, skagen och tonfisk. Jag föredrar skagenröra, Och mycket starkt ska det vara. Älskar stark mat!
Så på skolan var vi, och jag fick veta att det skulle vara en Subway någon station bort. Vi kliver upp ur Tbanan, och visste inte åt vilket håll vi skulle gå. Så jag går fram till en kvinna vid busshållsplatsen och frågar "Hej, vet du vart subway ligger?" Personen jag tilltalade kunde inte svenska, utan var en engelsk turist. Så jag frågar på engelska istället "Hi! Do you know where i can find Subway?" HAHA till det mest sjuka, undra vad hon tänkte om mig?! "oh sweety, don't worry, i will show you where the subway is. It's straight, and down the stairs" OMG!! Trodde hon jag var helt väck?! Jag kunde svenska och kom från t-banan  nyss! "No, i'm not asking for subway the metro/train, i mean the sandwich bar!" Förvånat tittade hon på mig och kände sig lite förlägen... Hon visade åt vilket håll jag skulle gå...Tack, tack!

Det är underligt hur folk har det inmatat i sina huvuden av hur man ska vara. Och tro sig ha rätten att behandla människor på det förutfattade sättet. Nu var ju den här kvinnan inte otrevlig eller så, men ändå man blir förolämpad. Det är precis som om jag skulle gå runt och tro massor på jobbet eller om andra ute i kollektivtrafiken. Det är inte rättvist mot dem människorna. Ja människor är funtade olika, och det måste man respektera, men vart går gränsen?

weird snubbe på T-banan

Bismillah!

Alhamdulillah det gick bra med städningen och tvätten. Klar sedan länge, har hunnit laga mat och sprang ut för att köpa lite godis. Jag skrev i mitt tidigare inlägg att jag skulle berätta om en händelse då jag hade en ...ehm intressant diskussion på tunnelbanan.

Jag sitter bredvid fönstret, framför mig sitter mina två mycket nära vänner Fi och Mu. Bredvid mig sitter en man som jag inte trodde var en muslim. Eller med en muslimsk bakgrund rättare sagt...
Vi satt och pratade, och jag frågade  de hur jag skulle berätta för min mormor att jag börjat med Niqab. Det var ca 2 veckor kvar till studenten och jag hade inte berättat  för henne än. Och jag ville inte utsätta henne för en mindre "chock". Jag bad om råd. 
 Medan vi sitter och pratar, hoppar snubben bredvid mig in i diskussionen. "Vilken surah i koranen börjar inte med bismillah?" vi trodde han skämta först, och jag blev lite små irriterad "Har du suttit och lyssnat på allt vi sagt, jag trodde du lyssna på något i dina hörlurar" Han erkände att han tyckte att konversationen var intressant, men han höll fast vid sin fråga, vi sa att det är Sura Tauba (nr 9). Ja det var rätt svar! Score för oss! H 

Det är först nu diskussionen tar en annan vändning "Det är inte fard (obligatorisk) med Niqab, en Sheikh (lärd man) i al-azhar universitetet har sagt att det är kulturellt alltså ska man ta seden dit man kommer" hm, jag ba gud vilken jobbig snubbe. Kommer hit och ska snacka Islam, och om något som verkligen var inaktuellt sheikhen som gav det uttalandet hade fått så mycket kritik, och var död... Och seder dit man kommer, visste inte du från din barndom hur man behandlar kvinnor tänkte jag...
Jag var fortfarande irriterad på att han varit oförskämd och tjuvlyssnat...

Okej,men Sveriges   kultur säger  att man inte ska ha niqab"
säger jag. Han lyste upp och det syntes på honom att Yess nu kommer hon ta bort den, hon har blivit lurad... "Men jag är svensk, och jag vill bära den" Hörde jag rätt, tänkte mannen..."Är du svensk?!"   "Ja, det är jag. Så för mig är det knappast något kulturellt då... utan religiöst". Mannen gav sig inte utan fortsatte:

"Det är inte ett måste att täcka ansikitet", Och jag ska säga att jag inte har tillräckligt med kunskap om jag ska säga att det är ett måste eller inte att täcka ansiktet. Mitt svar till mannen blir "Vilka böner är obligatoriska" Han nämner dem fem dagliga bönerna. "bra sa jag, och vi är överens om att hijaab (Sjal) är obligatorisk?" Ja så långt var vi överens. Då säger jag; "Om du ber Nawafil (sunnaböner) då får du extra belöning, och detsamma ser jag på min niqab. Det kanske inte är obligatorisk, men om du täcker dig mer för allahs skull får du belöning för det. Vad säger du nu då?" Inget, bara en total tystnad och slutligen, till slut efter en stund "Så långt har jag inte tänkt".

Vem blev det 1-0 till?

Alhamdulillah, vi var framme vid Odenplan där vi skulle av. Så vi slapp en längre diskussion. Subhanallah jag tycker att de "jobbigare" diskussionerna är med dem som påstår att dem är muslimer. Jag säger alltid, jag respekterar ditt val att tro. Men kom inte och säg att det är Islam. Niqab finns i religionen, och kom inte med något annat. Det är du som väljer vad du vill följa eller inte. Samma sak gäller för dem som påstår att man inte ska täcka håret osv. Det står inte bokstavligen "håret", utan en närmare beskrivning, och den inkluderar mer än håret. Vad säger du om det då?


Må Allah ha välsignat er dag! Och acceptera er fasta!

Varmaste hälsningar Niqabisten!Besök på Östermalm

Bismillah!

Ni kanske ha börjat förstå att jag rör mig ute ganska mycket. Missförstå mig inte nu. Varje "utflykt" har jag en avsikt med, och mina mahrams vet att jag gör dem, så det är något  jag beslutar om med dem. Så jag vill inte höra något om huruvida att jag är ute mycket eller inte.

En av dessa utflykter for vi; Jag och mina fyra vänner; Fi, Mu, Fa till en salong som låg på Östermalm. Denna dag var oförglömlig på många sätt. Men det som utmärkte denna dag var att det hände något mycket roligt!
Observera att jag inte hade Niqab än, men denna historia är rolig ändå.
Ni som bor utanför Stockholm, Östermalm är ett överklassområde där det närliggande området är Stureplan. Där de flesta stora nattklubbar och kändisfesterna äger rum. Så det är Överklassmänniskor som bor där. Vi går längs trottoaren, och skrattar om att vi är dem första i våra familjer som någonsin varit på Östermalm. Självklart skojar vi...
Framför oss, lite längre fram ser vi en fin dam, i ca 50 årsåldern. Hon bar en päls, med sina omsorgsfullt valda kläder, frisyren, sminket, naglarna, smyckerna och accessoarerna var noga utvalda. Hon bar en märkes scarf på huvudet, och visade halva håret (det var en del av outfiten) , hon höll sin man i armen, han hade en fin, dyr rock, välborstat hår med en märkes kostym med portföljen i den andra handen. Hänger ni med?

Så får hon se på oss, alla vi har sjal på oss (Alhamdulillah) och man ser hennes min!! Hon tog loss sin hand, och knöt scarfen och gjorde den som halsdduk istället!! Typ nej, jag vill inte att folk ska tro att jag är muslim!  Jag var tvungen att hålla för munnen, jag dog av skratt!
En av oss,  jag tror att det var Mu, hon sa "Ska jag gå efter henne och fråga om hon vet var moskén ligger?" 

Är jag konstig i mina skämt, eller skrattar jag åt oväsentliga saker?
Hennes min var oslagbar, och Mu gick inte och frågade... Hon på Salongen erkände att vi var de första muslimerna som vart hos henne, fast hon haft salongen i flera år. Vi frågade om vi fick skriva i hennes bok, men vi glömde bort det. Vi hann gå... så masha allah det var en rolig, oförglömlig glad:d


Niqabisten delar med sig av fler äventyr.... Hoppas at ni gillade den! alltså historien:D

Svar på frågor:D

Masha allah frågor har börjat regna in! Så glad jag blir, yeey! Dessa frågor fick jag av en läsare. Och jag ber till Allah att jag finner de rätta orden som gör att jag förklarar ordentligt och förståeligt, Innsha allah Så bismillah här är frågorna:D

-Man kan väl visa ansiktet för sin förlovade innan man gifter sig?
- Vad var det slutgiltiga som fick dig att börja med nikab?
- Vad är det för skillnad på nikab och burka?

Först och främst, vill jag berömma dig för dina frågor. De var så bra!

1) Jag vet att man får visa sitt ansikte för sin blivande man, och till och med håret om man vill. Men som sagt jag vill inte skriva något utan bevis ifrån Koranen och/sunna. Så jag fann en lärorik artikel på www.islamqa.com Jag klistrar in Hadithen och klistrar in källan på hela artikeln längst ner:d
Svaret är att man får visa ansiktet. För hur ska Han annars veta vem han gifter sig med, och det är ömsesidigt. En kvinna måste också känna sig attraherad till mannen, så även hon måste vara /känna sig tillfreds med vad hon ser.
"From Jaabir ibn ‘Abd-Allaah: “The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ‘If one of you proposes marriage to a woman, if he can look at her to see that which will encourage him to go ahead and marry her, then let him do so."

Källa:
http://www.islam-qa.com/en/ref/2572 

2) Ja detta svar kan ta många sidor, men jag ska göra mitt bästa att korta ner det så mycket som möjligt. som sagt Niqab var och är ingenting främmande för mig. Jag brukade använda den ibland tidigare, såsom på stora föreläsningar (eftersom jag inte ville skapa fitna eller bidra med det, Frestelser alltså). Även när jag var på bröllop och på fester då jag sminkat mig använde jag den. Med tiden växte det fram, Det var i början på 2010, Det var en sådan stark längtan och stark önskan jag kände. Jag hade med Niqaben i väskan, och om vi skulle ut efter skolan med kompisarna satte jag på mig den då, och då. Det kändes bra, alhamdulillah.
En annan, det var nog den starkaste och största anledningen. Jag vill enbart att jag ska besluta om jag ska sätta på den eller inte, alltså jag gör det enbart för att visa underkastelse och lydnad till min Skapare. Jag ville inte hamna i en situation, då exempelvis min man vill att jag sätter på mig den. För att han kanske är svartsjuk, eller för att allah säger det. Jag ville inte hamna i den sitsen då jag måste lyda och visa ära till min man, och samtidigt känna att shaytan (djävulen) viskar till mig och säger "det var inte DU som tog det valet osv".
Jag gjorde Salaat Istikhaara, och bad Allah visa mig vägledning, och visa om det var Khayr (gott) för mig. Även pratade med min pappa gjorde jag. Han gav mig rådet att göra salaat istikhara  och vänta. Det gick några dagar, jag hade drömt och det kändes som det rättaste och lättaste beslutet att ta- det kändes självklart! Jag berättade om mitt beslut och sen den dagen, ALHAMDULILLAH har jag haft på mig den.

Jag känner inga begränsningar, utan det är samhället som begränsar mig. Jag kör bil, pluggar, jobbar, tränar, cyklar, går på ärenden till myndigheter, handlar - you name it = Med min Niqab Alhamdulilah:D
Jag ångrar inte mig, alhamdulilah. Det är klart vissa dagar känner man tvivel, men då får man tänka "varför tog jag detta beslut från allra första början?" "för vem gör jag det?" "Vem ska få stoppa mig, samhället eller Allah?!"

3) Burka är ett klädesplagg som används av kvinnor främst i Afghanistan, men kan även finnas kvinnor i Pakistan som bär det. Och det är ett plagg som är ett nät för ögonen, och som är som en mössa med långt "släp" nerför armar och ben, som en lång klänning liksom. Och det plagget är "bestämt" att kvinnorna "ska" ha, för annars anses man vara oanständig. Så jag antar, och tror att det är en kulturell fråga. Alltså att samhället bestämt att så ska det vara. Typ Idealet i västvärlden för en snygg kvinna är , lång, smal och stora bröst. hon ska helst vara blond också. Eller är jag ute och cyklar vilse? Jag kan mycket väl hålla med om att det finns kvinnor som bär den av religiösa skäl. Och allah vet bäst!
Niqab är ett plagg, som man knyter eller trär på huvudet, som visar ögonen och som täcker enbart ansiktet. jag bifogar bilder så du ser Skillnad:D

        

Niqab: Knyts på huvudet, visar ögonen. /Burka: sätts på huvudet och faller neråt, nät för ögonen.


N, Jag ber till Allah att jag förklarade bra, du är alltid välkommen att fråga vidare annars:D Alltid!!

Varmaste hälsningar
Niqabisten !

Dagens påminnelse


Bismillah!

Ute var jag, och hem kom jag till slut Alhamdulillah. Det var skönt att röra på sig, och fint väder var dte också Masha allah:D
Medan jag var ute fick jag en påminnelse av Sms-Bilal som jag vill dela med mig till er läsare!

"Fastans bemärkelse!
Som du säkert känner till är syftet med fastan att uppnå gudsfruktan, vilket Allah nämner i koranen:

 "TROENDE! Det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - kanske skall ni frukta Gud". [2:183]

Ali bin Abu ÄTalib- muslimernas fjärde Khalif, Må Allah vara nöjd med honom definierade gudsfruktan enligt följande, gudsfruktan är:
1)rädslan för Allah.
2)Att handla utmed uppenbarelsen (Koranen och Sunnah)
3)Att vara nöjd med det lilla man har.
4)Och att förbereda sig inför avfärdens dag (döden)"


Batman e på sta'n


Bismillah!

Vill först och främst önska och ber till Allah att ni hade en bra dag, med mycket Ibaada (dyrkan) och fin tid med familj och / eller vänner. Må Allah acceptera er fasta och er Du'a, Allahomma Amiin!

Batman, det är förmodligen mycket bekant för de flesta.  Den svartklädde, muskulöse hjälten, som man bara ser ögonen på...
Jag går i svart- Check!
Muskulös- Hmm, vill inte avslöja ngt:p
Ser bara ögon- Japp!

Så här långt hänger ni med va? 

Jag var i Stinsen (Galleria i Stockholm) med min farbror, och vi var inne på Stadium. Jag stod och kollade på färgade spikar som var dessutom jätte många. De låg i en korg på en hylla. Till slut fatta jag att det var "golfstol", Alltså att man sticker ner spiken i gräset, och på med golfbollen. Jag är är en expert på golf o vad det innebär.... big no no :P

Medan jag står där kommer det en 3årig pojke och tittar med STOORA ögon, och jag sa "hej på dig, du!" Ungen sprang iväg, jag tänkte omg vad har jag gjort, pojken kommer ha mardrömmar. Så Jag går efter honom och jag hör honom säga "Mamma, jag såg Batman! Varför ljög du för mig, Batman finns visst på riktigt!!!" föräldrarna hängde inte med, de stod med ryggen emot så dem såg inte mig komma. "Jag har ju sagt att batman inte finns på riktigt" Sa mamman trött, det lät som om dem haft den diskussionen många gånger.  hon såg mig och sa förlåt, för deras son (pappan stod och sa ingenting, försökte mest dra undan sin son. de skämdes ) . Pojken var så söt! Han drog i sin mammas hand mot mig och sa "SER du? Jag sa ju att batman finns!" föräldrarna blev mer o mer röda i ansiktet... Och pojkens förtjusning stiger "Nu ska jag säga till ALLA barn på dagis att jag sett Batman!" Jag var såååå glaad över hans reaktion, jag som oroade mig att han skulle behöva gå till en barnpsykolog och ha mardrömmar en tid framöver. Jag  satte mig på huk och frågade "Vill du ha en kram av Batman?"  Jo det ville han:D Masha allah.Och en kram fick han...Den lille buspojken. masha allah

  Föräldrarna bad om ursäkt gång på gång. Men jag försäkrade om att dte inte var någon fara, jag var glad:D
Och den stackars pojken tror (nog) än idag att Batman finns....

     =  Niqabisten På Stan!


Ha det bäst!

Autograf...

Bismillah!

Jag erkänner, jag har mina brister. Ibland kan jag sätta på mig en små kaxig attityd. Och kommer på efter att Staghfirullah, jag skäms för de kanske tror  att alla msulimer är kaxiga med attityd. Och denna dialog har ägt rum några gånger, ca 3.

En person stirrar, glor en stund. Jag blir irriterad och går fram till personen och säger "Hej, har du papper o penna?" och så säger jag "På så sätt kan jag skriva min autograf till dig"Personen blir förvåånad och står oförstående och säger "Men varför skulle jag vilja ha din autograf?"  Min favoritbit nu... "Jo för att jag såg att du stirrade så länge, och jag tänkte att du kanske inte vågade gå fram och be om den"

nu inser personen och ber om ursäkt, och att det var inte meningen att göra så blabla

Är jag hemsk som gör så? Jag måste erkänna at jag vrider mig av skratt, det är så roligt att se deras miner...Se dig för!


Det är alltid roligt att se hur folk reagerar när exempelvis när jag pratar, och dessutom ren svenska. När de märker att jag tittar tillbaka, lika mycket som dem stirrar/glor, när de kommer på sig själva hur dumma dem låter...

det hände en gång, jag kliver av T banan, och går, det är tre män bakom mig som går,och en person råkar krocka eller gick på mig. Vanligtvis är det personen som blir påknuffad som blir upprörd, men jag tänkte att jag inte vill eller behöver bli arg, så jag vände mig om och sa "det e lugnt, oroa dig inte", Han kunde fortsatt at vara vänlig, nej nej vet ni vad han skriker istället?! "SEE dig för vart du går!!" HAHA har jag missat något? "det var du som trampade på mig, och inte tvärtom ! Och om någon människa SER så är det jag, jag täcker allt förutom mina ögon!" Jag skrek inte utan sa det i en vanlig samtalston, då skämdes han faktiskt och gick därifrån. Ingen ursäkt eller något fick man. Jag blir faktiskt rädd när sådant händer, jag undviker trånga folksamlingar, för de som är mest psykiskt störda eller sjuka syns det inte på. Och jag är rädd att de ska typ komma och knivhuggas eller något. Det har inte hänt alhamdulillah, men man kan inte sluta oroa sig ändå, för om det är någon som skapar uppmärksamhet eller som folk tittar på så är dte människor som sticker ut lite grann... Jag tror att jag gör det med mina outfits HAHA

så Khayr innsha allah, må Allah skydda och bevara oss alla, och glöm inte att läsa dua innan ni går ut:D

Niqabisten

En ofta bortglömd sunna...


Hos mig regnar det idag, kanske även på andra platser i Sverige, eller på någon annan plats ute i vida världen:D
Allah välsignar vår jord med regn, och därmed skänker/väcker liv till något som varit dött. Därför vill jag påminna er om en (ofta) bortglömd Hadith:

"Två (åkallelser) avvisas aldrig: Du'a när det kallas till bön, och du'a när det regnar." Abu Dawud

- Denna hadith är klassad som autentisk av al- Albani.Så ta tillfället i akt om det regnar hos dig; åkalla Allah från djupet av ditt hjärta om det du önskar be honom om...

Niqabisten

AnasheedJalla mina läsare! Gather your hands and send some prayers away. For your brothers and sisters ! May allah reward you for that!

Samtal på tunnelbanan


Varje händelse, samtal och upplevelser ute med andra, eller när jag kommer i kontakt med andra människor. En del av dessa minnen har påverkat mig sååå mycket! Och det är de glädjande som jag fäster mig vid, Masha allah.
Jag minns denna dag så väl, det var under förra året efter Eid al adha (den andra eid) . Jag var på Eidbönen, och var tvungen att rusa iväg till skolan, jag skulle ha ett muntligt förhör. Mitt i morgonrusningen, fullt med människor på tunnelbanan och jag med min marinblå "ninja-outfit"skrattar:D

De omkring tittade, och jag var den dagen trött och satt mest och läste bland mina anteckningar inför förhöret. Snett framför mig satte sig en tjej, som precis klivit på och hon hade en supersnygg keffemug som var som termos. Jag tittade på den, och tänkte på den löjliga "svarta" jag har hemma, ville också ha en som var blommig:D

Hon tittade på mig, och sa hej, jag svarade glatt tillbaka och uttryckte hur fin hennes mugg var. Den var från Åhlens. Sedan gled vi in på att det var förseningar och pratade om vädret, sen så tittade hon ner och frågade om hon fick fråga mig något. Självklart! svarade jag glatt! Och hoppas att hon kunde se på mina ögon at jag log:p "Varför har du valt att täcka ansiktet? Är det kulturellt eller religiöst?" Detta svar kan ta 3,5 dag eller så, och den tiden har inte jag, så jag valde att ta det snabba svaret, snabb o snabb men nästan...

"Nej, det är inte kulturellt, jag betraktar mig som svensk... och kulturen i sverige säger inte att kvinnor ska täcka sig så här" förvånat frågade hon mig "Är du svensk? Det hade jag aldrig kunnat tro!" Och det var ingen fientligt i den tonen, utan hon uttryckte sin beundran, och jag förklarade att jag är en sån halvis, att min pappa kommer från ett annat land. Och varför jag valt att täcka mig är att jag inte vill bli dömt för hur söt eller hur ful jag är, och att jag vill efterlikna profetens fruar och de andra följeslgerskorna så mycket som helst. OCh jag tycker att en kvinnas skönhet inte är till för alla, att jag värdesätter min kropp.

Hon blev så glad av svaret, och sa att det är så fel av media att måla upp den förtryckta muslimska kvinnan så, och att hon aldrig kommit i kontakt med islam eller muslimer innan. Hon tyckte även att det ser snyggt ut med Niqab, HAHA! Tack, tack...
Hon beundrade även mig för att jag pluggar och jobbar, och skrattade åt medias bild av hur "svårt" det är och att arbetsmarknaden inte kan handskas med Niqabister.

"Är det inte jobbigt, i o med denna bild i media, att folk tror och har massa förutfattade meningar?" Masha allah, så ärlig och så rakt på sak! Jag gillar det! "Jo, det är faktiskt väldigt jobbigt ibland, speciellt när de dömer mig efetr hur jag ser ut, de har en bild av hur jag ska vara bara för att jag ser ut så här" Hon skrattade och förstod precis vad jag menade. "Ja, det är faktiskt hemskt hur människor kan vara..." Hon hade piercingar i ansiktet (näsa, läpp och ögonbryn) så hon förstod mig...

Hon frågade mig också om jag åker denna t-bana ofta, och hon berätta vilken station hon kliver på. Hon ville prata fler gånger, ovh jag skulle kliva av så vi hann inte byta nummer. Varje gång har jag tittat mig omkring efter henne, Vill så gärna prata med henne igen!!

Jag menar bara för att jag ser ut så när jag går ut betyder det inte att jag inte är en "normal" ungdom! Skola, jobb, familj och vänner, träning och min religion är centralt i mitt liv. Och varje gång jag och mina kompisar träffas, pratar vi både Islam och tar fram trummorna... Kul har man!

Vad gör "alla andra" ungdomar eller människor överhuvudtaget som är normala som inte jag gör?! Har jag missat något? HAHA

Innsha allah att ni finner detta inlägg precis lika intressant som de övriga! Och så vill jag tacka djupt för de kommentarer jag får:D
De är underbara!!


Ha det bäst!
Niqabisten


Gårdagens Hadith...

Bismillah!

Jag kom aldrig så långt at jag hann skriva dagens hadith igår, men gör det nu Innsha allah.

"Abud ad.Dardaa må Allah vara nöjd med honom berättade : Vi begav oss (ut på en resa) med Profeten frid vare över honom, under Ramadan, under en intensiv värme till den grad att vi alla lade våra händer över våra huvud (för att täcka det) p.g.a. den stränga värmen, ingen av oss fastade förutom allahs sändebud frid vare över honom och Abdullah bin Rawaha må Allah vara nöjd med honom".

Källa:
Moslem

Mina besök på skolor


Jag vill dela med mig av en del erfarenheter om hur det varit när jag besökt skolor. På / under ett år har det hänt ca 3 gånger, och jag önskar verkligen att det blir fler gånger!

Jag har besökt både grundskolor och gymnasium. Det var supeer kuul! En students projektarbete handlade om Niqab, och jag delade ut enkäter och hon använde mig som källa osv. Slutligen kom jag till hennes skola och var med på hennes redovisning. Och jag hade en kort introduktion och det mesta gick ut på att eleverna fick ställa frågor. Läraren bad om mitt nummer, hon skulle tycka att det var intressant om jag skulle kunna komma och prata vid ett annat tillfälle:D

Vill du veta mer om detta? eller ha ett besök på din skola/företag osv? Kontakta mig jätte gärna på

niqabisten@hotmail.com

Det är verkligen super kul och givande när man ser hur nöjda de blir med de svar dem får, och man ser hur fördomarna bryts ner...

Mvh
Niqabisten!

Första veckan på Universitetet


Som jag tidigare berättade, så var jag den ende som har Niqab på mitt universitet. Självklart var jag orolig, jag vill gå i skolan och var orolig att det skulle bli värsta mediadrevet- i och med att det var valår. Jag och en av mina bästa vänner gör sällskap, må allah belöna henne för det!
Det är FULLT med folk! Och in stiger jag i en sal/aula där man ska registrera sig, min tur ur den långa kön kom till slut. Jag visar min legitimation, och lyfter på niqaben. No problemos, det var måndag.

Tisdag var det seminarium, och fullt med journalister och kamera team på "skolgården", detsamma på onsdagen, men denna dag var de till och med på de tunnelbane plattformar jag var på, och jag som är så naiv trodde aldrig att det var mig de filmade. Den dagen får jag ett samtal från rektorn över min utbildning. Hon säger att hon vill diskutera skolans "klädkod", Jag började skratta, och sa att jag inte tänker hoppa av. Rektorn sa "nej, självklart vill vi ha dig som elev kvar, men det är så att det har ringt en massa journalister och de vill kontakta dig" OMG, det hade redan satt igång, subhanallah! Någon på skolan hade ringt och tipsat tidningarna! Jag förklarade att jag inte villa ha NÅGOT att göra med dessa tidningar, rektorn trodde att jag kallat dit dem för att samla in material - utifall jag skulle bli utslängd från skolan. Så jag förklarade att jag inte kommer säga ett ord, och jag vill inte att skolan ger ut mitt namn eller nummer. Han som har hand om detta i skoloan ringde mig också, och sa att skolan har rätt att ge ut mitt namn. Men då förklarade jag att om ni gör det utsätter ni min familj för fara. För det är bara min familj som heter det efternamn vi har. (lät det rätt) Och jag sa att jag har småskyskon, och de utsätter jag aldrig för något hemskt. Jag vill inte ha hotbrev och annat äckel till oss. Så skolans advokater fick ett beslut, minns inte om det var från någon domare eller så- men ett skriftligt beslut om att de hade tillräckliga skäl att inte lämna ut personuppgifter. Så alhamdulillah, det rann väl ut i sanden...

Men aldrig så utsatt har jag känt mig, jag har extra krav på mig för att läsa läxorna, vara på alerten, och komma i tid, och göra mitt yttersta på grupparbeten. För det var många i klassen som erkänt gång på gång att de trodde att jag var heeeelt blåååååst och dum i huvudet. Subhanallah, vilken väg tror de att jag kom in?! Med mitt snitt kan jag komma in var som helst, och inte in genom nödutgången som de flesta verkade tro... HAHA

Det har varit mycket roligt också, jag är en person som skojar mycket om mig själv:D , och då lättar stämningen upp i klassen. Exempelvis när man träffar en ny proffessor som ska ta närvaro, så ropar man mitt namn, och jag svarar "här", då ser man hur han/hon tittar runt, och jag räcker upp handen, då svarar läraren "Jaha, det är där du sitter" , jag skrattar alltid, och säger "ja, det är lite svårt att se munnen röra sig.." Observera att det är alltid, alltid mitt namn alla lär sig först! Undra vad det beror på:D

Må allah välsigna er dag , dyrbara läsare!

Kommentera, kommentera! Ni kan även maila, mailadressen hittar ni under kategorin "kontakta mig"

Niqabisten!

Varför finns du?

Hittade detta videoklippet, och masha allah har sett den flera gånger Masha allah!


/>

Hoppas ni finner den lika intressant som jag gör:D

Niqabisten!


Dagens Hadith


Bismillah!

Det är så roliiigt att blogga! speciellt när dte har börjat regna in lite kommentarer:D Masha allah! fortsätt snälla ni!

Denna Hadith fick jag av Sms- bilal idag:

Ubadah bin as-Samit må Allah vara nöjd med honom sade: allahs sändebud må allahs frid och välsignelser vara över honom, sade: "Den som vittnar om att det inte finns någon som är värd dyrkan utom allah ensam, som inte har någon partner, och att Muhammed är hans tjänare och sändebud. Och (den som vittnar om detta och) att Isa 8Jesus) är Allahs tjänare, Hans sändebud och HAns Ord som han skänkte Maryam och en själ från Honom, samt att paradisetär sanning och att helvetet är sanning, kommer Allah att inträda i paradisetoavsett hur dennes handlingar skulle vara"

Källa:
Moslem & Al- bukhari


Det var dagens Hadith, dyrbara läsare! Fler kommer det bli, innsha allah!

Niqabisten:D

Skola + Niqab = Sant!


Bismillah!

Jag berättade att Jag tog på mig Niqaben efter påsklovet -10. Alhamdulillah. Och jag gick fortfarande på gymnasiet då, sista året. Och jag hade redan tagit reda på innan, jag fick inte ha den på mig i skolan. et var lite ett dilemma för mig, men alhamdulillah det var så få lärarledda lektioner, det mesta som hände så på slutet innan studenten , var att man fixade sina inlämningar och kompleterade om man låg emellan två betyg, eller om man missat något prov. Så alhamdulillah, jag orkade inte bry mig, jag gick dit med Niqaben , när jag kom till skolporten fällde jag upp den, det är klart att dem omkring titta, men vad gör det mig?! Jag gick till skolan, gjorde det jag kom dit för, sen gick jag hem.

Jag gick i en klass med inriktning fotboll, så majoriteten var killar. Deet störde mig aldrig alhamdulilah- det gjorde mig bara mer beslutsam att fokusera på min skola, och alla killar kom ifrån en bakgrund med utländsk "bagage", eller så var de muslimer. Och de vet att en tjej med en "sån" sjal så hälsar man eller pratar inte hur som helst med. Det var inget fjant hit eller dit. Så när de såg, och snacket gick förmodligen runt också att jag börjat med niqab, så tog de ännu längre avstånd ifrån mig- av respekt...

Jag hade inga planer på att berätta för mina lärare om mitt val, de skulle ändå inte förstå det. Tills det gått ca en vecka, då kommer en klasskompis, och han sa att vi skulle på ut till stan på ett studiebesök(!) Jag känner hur paniken stiger, men en myckeeeet nära vän - som dessutom gick i min klass, hon sa att jag måste berätta för de så att de vet vem de har med sig på studiebesöket.

Vi skulle till en biograf inne i stan, de skulle visa en film som vi skulle utgå ifrån på Samhällskunskap C. Läraren som var ansvarig och som jag hade i det ämnet var höggravid, jag bad om att få prata med henne - privat. Hon trodde en massa grejer hade "hänt" . Jag avfärdade allt nonsens, jag sa att jag vill berätta något.
Vi satte oss, och så sa jag rakt upp o ner, att när vi sedan går ut kommer jag ha lite mer kläder på mig ute. HAHA Hon svarade "Ja, idag är det ju lite kyligt, så det är nog en bra idé!" SKRATT! Jag skrattar fortfarande åt det, Jag svara "Nej, det är så att jag börjat med ansiktslöja" stackarn, jag trodde hon skulle få ett anfall, eller att hennes vatten skulle gå! Hon höll sig för magen och blev RÖÖÖÖD i ansiktet! "Oj!, det kunde jag aldrig tro om dig, du är så klipsk och intelligent!" Jag log och svarade " det är därför jag väljer att sätta på mig den" Hon trodde att någon tvingat/påverkat mig, men den tanken avfärdade hon på en gång, hon insåg hur dumt det lät när hon tänkte på hur jag är som person. Ingen kan tvinga mig till något, Så Jag förklarade för henne att det är inget konstigt, du ser mina ögon och du har haft mig flera gånger om dagen i 3 år, så du vet exakt hur mitt minspel ser ut och hur jag ser ut när jag ler, skrattar osv. Okej, det gjorde henne lite lugnare, jag skojade om att " det är som att prata i telefon med mig".

Det gick jätte bra alhamdulillah, det var bara vår klass som var i biosalongen. Så killarna föreslog att jag skulle sätta mig framför dem, med min kompis och läraren- på så sätt kunde jag fälla upp, för det var jätte varmt i salongen. Så omtänksamt av dem!

Jag tog studenten med Niqaben också, och jag trodde att min mentor visste att jag hade på mig den. För det var en gång hon såg mig i korridoren, och frågade vad jag hade för "släp" på huvudet, jag svarade att  det är en del av min sjal, så hon frågade "som du fäller ner sen eller?" och jag tänkte Alhamdulillah vad lätt jag kom "undan", Skratt! och svarade "Ja". Inget mer- diskussionen var slut!

Men efter att vi sprungit ut (studentdagen) kom hon till min mamma och sa "Har 'mitt namn' börjat med burka?! Det visste jag inte!" Mamma svarade ja, men du vet hur hon är, det är hennes eget beslut. Jo det förstod min mentor mycket väl....Skratt!

I höstas (2010) var jag den ende som gick på ett av Sveriges största  universitet med min Niqab, självklart var det ett gäng journalister som skrev om mig i sveriges största tidningar, men jag hade ingen lust att vara med i någon artikel, de journalister skulle ändå inte göra mig rättvisa, så jag avböjde varje gång. Hur finner man styrkan att göra det? Med att be om styrka från allah, vår skapare och en tro, och en enorm envishet. Jag har blivit bespottad, och anfallen på skolan. Men jag vill ha en utbildning och endast om jag dör, stoppar det mig. Alhamdullillah.

 Nu blev det ett superlångt inlägg igen! Förlååt mig, jag ska nog dela upp dem i framtiden.


 
Glöm inte mig i er Dua!

Niqabisten


Kontakta mig

 

                                               


Dyrbara läsare!

Masha allah vilka värmande kommentarer! Ni skriver om hur mycket ni tycker om att läsa det jag skriver, och självklart är jag öppen för kritik. Utan kritik kan man inte utvecklas!

Jag har även fixat en mailadress där ni kan skriva något om ni så önskar:D

-Rasistiska, kränkande, nedlåtande mail kommer att anmälas.


Min mailadress är  
  niqabisten@hotmail.com

Tipsa jätte gärna om det är något önskemål på ämne som ni skulle vilja läsa om!

Ha det bäst!
Niqabisten: D

Dagens Hadith!


Bismillah!

Detta sms fick jag av sms- Bilal idag som jag vill dela med mig.

"Man kan inte fasta mer än en gång per dag, men belöningen kan bli större genom att vi bland annat försöker praktisera följande hadith:

Profeten Muhammed frid vare över honom sade: "Den som ger mat till den fastande för att han ska kunna bryta sin fasta, får samma belöning som honom, utan att belöningen blir mindre för den fastande personen."  (At-Tirmidhi)

Masha allah vilken fiin Hadith! Masha allah, Allah är så barmhärtig emot oss muslimer. Vi har sååååå måååånga möjligheter att få belöning, och möjlighet att göra goda gärningar. Masha allah!
Ha det bäst!
Jag kommer senare , att lägga upp lite recept Innsha allah!

Ha det bäst!
Niqabisten


Påstridig fotograf

Bismillah
Nu vill jag dela med mig om hur det var en morgon när jag skulle till gymmet, om jag minns rätt. Jag skulle ta t-banan och inåt stan, tidigt på morgonen var det iallafall. Jag hade på mig svart Abaya, svart Niqab, vit Adidas hood tröja och min adidas väska. Och jag sitter på en bänk, så hör jag ett "klick" ljud. jag tittar mig om, och ser att en man i 50 års åldern stoppar ner något i sin ficka.
Jag visste inte om han hade tagit bild, så jag tänkte, nu jag måste vara smart i mitt drag i hur jag tilltalar honom. Jag går fram till honom och säger "kunde du inte ha frågat mig, innan du fotografera- då skulle jag vara mer beredd" Han svarade med en mycket nedlåtande ton "Jag får fota vad och vem jag vill". Nu förstod jag att han faktiskt hade tagit en bild på mig, så jag förklarade för honom att jag inte ville att han skulle fota mig, för jag visste inte i vilket sammanhang bilden skulle hamna i. Och jag bad även honom att radera bilden. Då skrek han "Jag raderar bilden när du visar ditt j***a ansikte!" subhanallah, nu blev jag faktiskt upprörd och sa att han inte har någon rätt att göra så, men han var så envis och sa att "I Sverige får man faktiskt fotografera" Men hallåå?! Det vet jag mycket väl, men jag , personen du har fotat har väl något att säga till om?!

Jag sa att om inte du raderar bilden ringer jag polisen, han vägra så jag ringer polisen och svarar gör en kvinna som (det kändes som det) att det var hennes första dag på jobbet. Hon svarade goddag papegoja! Jag förklarade situationen, och nu började mannen gå sin väg och radera massa bilder han hade i mobilen, och tunnelbanan kommer om 2 minuter...

Polisen sa att mannen hade rätt och man får faktiskt fotografera blabla... Och jag försökte säga att det inte stämmer, för jag har läst 100 poäng fotografisk bild, och där gick vi igenom lagar och regler. Man får fotografera folksamlingar, men tar man bilder på en enskild person måste man fråga först! Och jag sa vad får jag göra?! Mannen ville inte ge mig sitt namn eller något - nada!

Jag och mannen börjar jaga varann, allt medan polisen är i örat på mig, jag vill veta något hur jag ska agera/göra och inte tappa bort mannen. Han ville bli av med mig, sa massa elaka saker och var  allmänt aggressiv i sin ton... På T-banan hamnar vi till slut, vagnen är full, och jag var riktigt upprörd, sa till polisen vad ska jag göra?! Vet ni vad hon gör då?! Hon KOPPLAR mig VIDARE eftersom det var ett fall för anmälningsroteln... Även den personen säger att man får ta bild på en enskild person, jag svarade att det är helt sjukt! Det är som om jag eller någon annan skulle gå runt att fotografera småbarn!!! Hur illa är inte det?! Subhanallah, Och jag sa till mannen, ge mig ditt namn, får jag se ditt leg. Han  undrade varför, "För att jag ska anmäla dig förstår du väl!" sa jag. Men nej, han vägra, då sa jag att jag tar en bild på dig, han mumla något ohörbart. En bild tog jag på gubben, och Alhamdulillah så var banan framme vid en station, klev av innan han skulle hoppa på mig. Då, när jag klivit av- vilken fegis! Började han skrika att det är vi muslimer som förstör det svenska samhället, och att vi är hemska människor, ditten o dattan hemskt- med mycket grövre ord, tyvärr...

Jag klev på det motsatta tåget hemåt, raka vägen till polisstationen, fick lämna en anmälan till en supertrevlig polis. Han bad mig skriva ut och förstora bilden jag hade, det gick ca 3 månader tills jag fick ett brev i brevlådan som berätta att de inte fått tag på gärningsmannen. Det fanns ett nummer jag kunde ringa till, om jag ville ha en ekonomisk ersättning för den skada jag fått... sjukt
Det VÄRSTA av allt är att jag och många andra som bor i mitt område har sett  denna man fotografer småbarn(!) Detta sa jag även till polisen, men polisen kunde inte göra något, han fanns inte i registret, och fast jag visste i vilket område mannen bor i, hade inte polisen resurser för att gå och knacka dörr tills de knackar "rätt".


Så vad har jag fått för "men" av denna händelse, samma dag gick jag och köpte en Axe-deoderant sprej. har den i väskan jämt. Min pappa är nojig när jag ska ut, han blev jätte rädd. Och min envishet steg och blev starkare. Varför ska jag inte kunna få gå ut trygg?! subhanallah, Men khayr Innsha allah- det finns en mening med allt. Nästa gång tar jag nog anfallarens id vare sig den vill eller inte...

Detta är min vardag, tyvärr...

Ha det bäst, och glöm inte era syskon i er Dua innan ni bryter fastan! 


   


Niqabisten!

Svar på Kommentarer

Bismillah!

Dyrbara läsare!

Jag måste säga att varje bokstav ni skrivit i kommentarsfälten har berört mig. Jag vet inte hur jag riktigt ska uttrycka mig, det är inte så att jag söker bekräftelse - nej, utan jag blir glad när andra berömmer mig, och uppmuntrar at stå på mig. Jag erkänner vissa dagar när man är ute och blir så illa bemött, Må Allah beskydda er alla från detta. De dagar känner man hur Shaytan (djävulen) ger en tvivel. Men då påminner jag mig själv om att jag inte gör detta för någon person, utan enbart för min Skapare. Så Alhamdulillah, gör man något för allahs skull , underlätter Allah också för en.

Det är en av anledningarna till att jag startade bloggen, jag är trött på att folk dömer mig pga. ett tygstycke! Så om jag hade "några" färre tygstycken, då hade inte samhället höjt på ögonbrynen, am i right?! Jag är inte bitter alls, utan det går  helt emot min världsbild, varför kan inte människor respektera mig och mitt val. Jag har full förståelse att svart kan kännas "laddat", därför brukar jag använda andra färger exempelvis när jag är inne på stan, eller har något ärende till någon myndighet. Det jag menar är att jag går halva vägen, jag gör mitt utsende "mildare", vissa dagar orkar jag inte ens bry mig, so What om jag vill ha svart på stan?! Jag byter färg för att mötas på halva vägen, göra något mildare av "saken". Men den andra hälften kan inte jag ta, det är alla som jag möter. Och det steget kan jag inte ta åt dem, hur mycket jag än vill. Jag kanske bara antar att folk har blivit uppfostrade som mig, att visa sina medmänniskor OAVSETT hur människan ser ut, respekt!

Oj förlåt! Nu blev det ett långt utdraget inlägg om vad jag tycker människor borde göra. EN av kommentarerna jag fått är frågan hur mina föräldrar reagerade:D
För att reda ut lite fakta; Min mamma är en svensk konvertit och min pappa kommer fån ett muslimskt land. Så jag har vuxit upp som muslim. Jag har inte konverterat alltså, men jag har lärt mig Islam precis som vilken nybörjare som helst. Jag är född och uppvuxen här, gått i svensk skola (förutom tre år, då jag pluggade utomlands... en annan historia:D ) Så Alhamdulillah, Niqab är och har inte varit något främmande för mina föräldrar. Jag pratade med pappsen om att jag ville börja. Han sa, gör Salaat Istikhara och vänta, jag gjorde det och det gick någon dag och jag berättade om mitt beslut. Han stöttade mitt beslut, men han sa att "bara för att du har satt på dig Niqab, får det inte stoppa dig". Med det menade han att jag skulle typ isolera mig hemma, han vill at jag ska fortsätta gå i skolan och stå upp för mig själv. Han var delvis emot det, inte ur ett religiöst perspektiv, utan hans oro var i sin roll som Far. Han vill skydda mig från allt ont, och står inte ut med tanken att jag nästan blivit slagen ute. Det var hans oro, han vet hur jag är- men han kan inte kontrollera alla galningar ute som inte drar sig för att uttrycka sitt hat - Tyvärr.

Min mamma reagerade inte på samma sätt, hon vet hur jag är, och ingen får trampa på mina tår. Det är samma spirit i henne, så hon ser sig själv i mig- Alhamdulillah! hon vet att jag klarar mig:D  Så mina föräldrars stöd har jag haft, Min tacksamhet går till Allah!

Det har inte alltid varit lätt... Jag ska berätta hur det var med min mormor däremot.

Vill tacka er för era kommentarer, de börjar regna in:D fortsätt! och om det är något speciellt ni vill veta så säg till! Och ska även säga att min kamera e knasig, så fort det är åtgärdat kommer det upp lite bilder:DDenna bild är tagen av mig, och det var min skugga. Hittade den så den kansek går bra så länge...

Ha det bäst!

Niqabisten!

Dagens Hadith


Fick nyligen denna Hadith av Sms- Bilal!

MAsha allah Må allah belöna honom starkt och mycket för den insats han gör, Allahomma Amiin!

Profeten Muhammed frid vare över honom sa: Åkallan  från tre persontyper besvaras alltid:
1) Den fastande då personen bryter sin fasta.
2) En rättvis ledare
3) Den som har blivit orättvis behandlad 
 
Källa:
At-tirmidhi

Så mina dyrbara syskon, ha inte för bråttom för att bryta fastan:D Ha dina syskon i din dua. SEN önskar jag dig en Smaklig måltid!


Skriver ngt snart innsha allah, Vill ut haha . Måste röra på mig:D

Hadith


Bismillah!

Då Aisha Må Allaah vara nöjd med henne tillfrågades om Profeten sas:s moral, svarade hon:
   " Koranen var hans moral". 

Källa:
Moslem

Så mina Dyrbara syskon i Islam, låt oss påminna varann att det är Koranen som vi ska följa och Profetens Sunna. Och ingenting annat. Och att i Koranen visar Allah oss allt, och där finner vi svaren på allt, Masha allah!