Främling

                       


Denna anasheed, jag känner mig så varje dag. Och det är en sådan skön känsla. Alhamdulillah ya Allah för denna känsla!!! Allahomma laka alhamd:)

Jag går igenom detta liv som en Ghuraba, och jag älskar det!


                           


                           Må allah bevara er!


Gällande designen...

Bismillah!


En del har uttryckt att dem inte kan se den nya designen, då får ni pröva och trycka på F5 Innsha'Allah! OCh för att "gå tillbaka till startsidan" ska ni hålla musen uppe på headern, bland bilderna. I det vänstra hörnet så ska det funka.

Pröva och det ska gå....:) Jag uppdaterat lite senare ikväll innsha'Allah.

Må allah bevara er!
Niqabisten på stan

Koranvers....

                        

                                      


Ni kanske undrar vad koranversen uppe på en av bilderna betyder? Jag bestämde mig för att posta in den, Innsha'allah. Den är verkligen så vacker i sin betydelse, ta o reflektera för er själva lite över innebörden. Det gör jag, dagligen. Och kan inte sluta fascineras över miraklet:) Masha'allah!


       
                                          


                       "Och såg Han dig inte vilsen och vägledde dig" [Surah Ad-Duha vers 7] eller [93:7]

NiqabistenFortsättning följer...

Bismillah!

Upp med tuppen, och fick i mig lite frukost Alhamdulillah. Medan jag åt läste jag en artikel i Dagens Nyheter, och gissa om jag vaknade "på riktigt"? Artikeln handlade om en rektor i Norge som delat upp klasserna , skillnaden var om man var etnisk norsk, och om man hade utländsk bakgrund . WHAT?! Är det denna värld man lever i?
En tanke som dök up...I vilken "kategori" placerar man dem som blivit adopterade?!

 Och med tanke på allt som hänt i Norge under sommaren. Jag vet att man ska ta allt som skrivs och sägs i media med en nypa salt. Det kan vinklas och vändas hur som helst, men om vi säger så här. Att det skrivits om det,måste betyda att det hänt. Så tänker jag. Jag förstår inte hur eleverna kunde acceptera läget. Om jag gick i den skolan, ja då hade det förmodligen skrivits om mig då....Man blir riktigt upprörd alltså!

Jag minns en händelse när jag gick på gymnasiet, då vi var på ett studiebesök. Det var något vi skulle utgå ifrån på samhällskunskapen och andra ämnen, minns inte exakt vilka. Jag tror att det kallades Afrikas filmfestival. Alltså alla filmer som visades var spelade och producerade av afrikaner. Så denna film var "omvänd". Nu var Afrika det "väst" alla vill fly till, och dem mörkhyade afrikanerna var den överklass. Dem medborgare som bodde här i väst, smugglades, flydde, och mutade, dem lever under fattigdom - allt för att komma till den "rika" världen. Vi tyckte att filmen var jättebra! Så bra i sitt budskap, och tänkte "äntligen, nu får folk se den andra sidan på perspektivet". Efter filmen följdes det en diskussionstund med arrangörerna av festivalen. Det var ca fyra klasser från vår skola, två klasser som gick andra året, och två som gick det sista året på samhällsprogrammet. Och så var det en klass, eller en halvklass kanske man ska säga, det var en liten grupp. Och deras lärare, tydligen kom dem från ett "svenskt" område...

För att ni ska hänga med, hade min skola en stor majoritet med utländsk bakgrund. Jag brukar inte poängtera det, men i detta fall behövs det. Under diskussionstiden tar hon mikrofonen och tittar med en sådär glad min och tittar på våra lärare och säger "Det är med glädje i hjärtat jag säger detta, jag är så glad att eleverna på "solstrålen" har svenska lärare. Det är bra att ni visar dem hur det är att bo i Sverige" 

Blir man inte G A L E N?!?!? Tänk att hon har en klass?! Behöver jag säga att det blev en revolution där inne på salongen? Det blev höga diskussioner, och jag kan säga så här, en hel hög med hett temperament som diskuterar högt gör att det kan låta hotfullt. Hon hotade med att kalla på polis. Det sjukaste i det hela var att det var en tjej som gick i hennes klass, hon var muslim (tydligen) och hennes kommentar, jag höll på att gå upp o slå henne.

"Jag är så glad att jag får gå i denna klas, jag har fått lära mig så mycket om hur det är o va svensk, jag är så tacksam!"

Varför i hela fridens namn ska du vara tacksam?! Duger du inte som du är? Vi skickade brev  till den skolan, och våra lärare ville prata och anmäla den läraren. Det gick inte så långt, men vi pratade/pratar fortfarande om den händelsen. Det sitter antagligen folk där nu med, och pratar om det. Det var helt sjukt, vilken stämning! En ragata till tant som lärare, och så undervisar hon gymnasieelever med dem värderingarna?!
Är det detta vi vill att våra barn ska växa upp i, at dem ska veta och känna att dem inte duger som dem är, med alla sina goda och mindre bra egenskaper?!

Ja visst blev det en fortsättning, jag har skrivit av bara farten ser jag...Jag ber Allah välsigna er fredag, glöm inte o läsa Surah Al-Kahf innsha'allah. Jag måste fortsätta skriva, innsha'allah så ska det gå bra. 

 
                           

                Tidning, mannagrynsgröt, och vitaminer, ( B12, Omega-3 och vitamin D/Kalcium) 
                                 En "baksida" av att inte få sol på sig, men jag solar faktiskt

                         


Masha'allah vilken röst, Jag försökte ladda ner denna, men gränsen gick vid 20 minuter. Jag får försöka lösa det på annat sätt:)

Må allah välsigna er dag!

Niqabisten

They call me opressed....                          


En dikt jag hittade på nätet, jag har saknat att skriva dikter, och ska nog ta o publicera några innsha'Allah inom kort. Denna pratar för sig själv....


 
                                              You look at me and call me oppressed,
                                             Simply because of the way I'm dressed,

                                                You know me not for what is inside,
                                            You judge the clothing I wear with pride,
 
                                               My body is not for your eyes to hold,
                                 You must speak to my mind, not my feminine mould,

                                                I'm an individual. I'm no man's slave,
                                               It's Allah's pleasure that I only crave,
 
                                               I have a voice so I will be heard,
                                              For in my heart I carry His word,

                                            "O ye women, wrap close your cloak,
                                           So you won't be bothered by ignorant folk".

                                             Man doesn't tell me to dress this way,
                                                It's law from God that I obey,

                                          Oppressed is something I'm truly not,
                                            For liberation is what I've got,

                                            It was given to me many years ago,
                                        With the right to prosper, the right to grow,

                                          I can climb mountains or cross the seas,
                                                  Expand my mind in all degrees,

                                                For God Himself gave us liberty,
                                              When He sent Islam, to you and me !


                         


Niqabisten på Stan, som är väldigt förtryckt.....Eller?!

Vem väljer du att ha som vän ?                            


Allahs Sändebud [Sallallahu 'aleihi wa Sallam] sade, "En man följer religionen av hans vän, så varje person bör tänka över vem han gör till sin vän."  [Abu Dawood]
                             

                                    Bilden är tagen av mig....En tankeställare, jag gillar bilden:)

Det heter ju att man blir som man umgås? Jag har full förståelse för att man kan vara ung, och inte riktigt "hunnit" eller har den stora kunskapen som innebär hur man ska leva som muslim. Man kan ändå ha kunskapen och insikten som säger vad som är bra och inte bra. Vänner bertyder verkligen jätte mycket, dem stöttar dig, dem gråter med dig, ja, visst kan man bråka också? Det är helt, fullt normal.
Men väljer personen att stötta dig i det goda, uppmuntra dig att fortsätta söka, sträva för att göra Allah nöjd? Kompisen kommer inte för Alltid finnas, en dag kommer den dö. Det jag försöker säga är att en vän, du kan få Ajr (belöning) för din vänskap. Snälla, dyrbara läsare välj era vänner.

Ni kanske har hört, eller vet också för den delen. Ungdomar som genomgår olika rehabiliterings"program". Det kan vara för vad som helst, drogmissbruk, anorexi, olika former av kriminalitet. Ett av dem första stegen o behandlingen är att "göra upp/slut" med dem vännerna som har stark påverkan på en. Dem bidrar ju inte med något gott - inte sant?

Jag kom på ett förslag...Och jag behöver er delaktighet i det hela:) Vi kan göra en gemensam "plansch" om hur en bra vän ska vara. Skriv era topp egenskaper på hur en vän ska vara i kommentarsfältet så fixar jag det:)
Skriv, skriv!!


Niqabisten!

Dagens påminnelse                                 

"Jag mötte aldrig Allâhs Sändebud , Frid vare över honom förutom att han log mot mig." ~ Djarîr bin 'Abdillâh

Fundera över följande: "Hur är jag när jag möter min syster?"
Inte bara det, fundera även över: "Hur låter jag när jag svarar en syster i telefon?"


Detta är en tankeställare, och värt att tänka på, Jag fann detta lärorikt, kanske gör ni det också?


              


Niqabisten !

Föreläsning del 1

Bismillah!

Jag publicerade detta klipp innan, men det skedde något fel. Tog bort den, och glöömt att publicera igen, eller inte hunnit rättare sagt. Jag har haft det i bakhuvudet hela tiden....
Jag skrev också att jag var där på plats, Jag hoppas verkligen att det blir fler Temahelger i Stockholm snart. Vem vet , vi kanske ses där?

                        
Varmaste hälsningar!
Niqabisten

Svar på frågor & kommentarer

Bismillah!

Ja jag vet, är väldigt dålig på att uppdatera på sista tiden. Det krockar hela tiden med allt jag gör, dagarna i ända:) Ni kanske inte tror att jag hinner få det gjort heller, jo det gör jag. Men som vanligt så är det alltid något nytt som dyker upp, Alhamdulillah för det. Nu har jag sett , det kommenteras flitigt, jag läser varenda en av dem. En del brukar jag svara på direkt på kommentarsfälten, en del svarar jag på e egna inlägg. På så sätt får andra del av dem svaren:) 

Jag tror att en del kvinnor kan bli hotade av att du är annorlunda. Vi lever i en utseendefixerad värld och du symboliserar så klart något annat än den. Vare sig man tolkar nikaben, som kvinnoförnedrande eller som något som befriar oss från utseendehets så är det inte något neutralt. Kvinnor förväntas vara sådär lagom tillgängliga för män, inte avslöjande men inte för präktiga och påklädda. Bryter man det ena eller det andra är man liksom inte 'inne'.

Jag önskar dig lycka till med klasskamraterna, det är tråkigt att de inte är riktigt accepterar dig men förhoppningsvis leder utbildningen till något som är större och bättre.
Elin

 => Jätte roligt Elin att du fortsätter o läsa bloggen! :) Dina kommentarer sätter alltid ett leende på läpparna mina. Visst har du rätt, vi lever i en utseendefixerad värld. Men jag förstår inte, varför känner dem sig hitade? Alltså i sin roll som en kvinna? Jag tycker om din kommentar "...Kvinnor förväntas vara lagom tillgängliga för männen..." Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är ju "sant" att det är så idag. När man kollar i klädkataloger, Det är kvinnorna som är stylade i håret, sminkade, varenda detalj är på sin plats. Kolla bara på underklädes-delen i en klädkatalog. Dem står där och poserar, i helbild. Alltså hela kroppen syns, Och det är inte samma sak för männen. Vill dem visa kalsonger, då är det ett par kalsingar som syns i bild. Punkt slut. Inte står mannen och poserar på samma utmanande sätt som en kvinna? Jag kanske provocerar nu i mitt sätt att skriva. Men det bryr jag mig inte om, det är ren fakta. Och om en kvinna går upp 5 kilo, eller om en man gör det. Även då är det skillda attityder.

Jag kommer inte ta debatten och vad som anses vara jämställt. Det är olika från relation till relation. Och vad man "själv" betraktar som kvinnligt vs manligt. Jag vill rikta problematiken till hur den mänskliga kroppen uppfattas.  Jag kan uppfattas som förtryckt, i och med att jag täcker min kropp. Jag såg en man för ett tag sedan på Pendeltågstationen. Han såg ut som att vara tagen ur en "vikinga-saga". Han hade en stor byxkjol på sig, och en lång skjorta. Eller vi kan ta Thomas Di leva exempelvis, och dem andra som klär sig i Kaftaner. Eller muslimska män som väljer att ha Thawb's (kaftanliknande "klänningar"), eller att dem väljer att spara ut skägget. Dem "täcker" sig på det sättet. Men ändå är det aldrig frågan om dem är förtryckta?


Nu menar jag inte att männen är förtryckta, och det gör jag inte mot kvinnor heller.Alltså nu menar jag inte att förtryck inte existerar. Det finns tyvärr. Men jag associerar inte klädesplagg som förtryck.  Men varför fökrnippas täckande kvinnor som förtryckta. Det roliga i det hela, nunnor som täcker sig, dem är heliga och det lyfts inte på ögonbrynen. Detsamma gäller för munkarna. Där är det en stor skillnad om man ska jämföra med Islam. Islam förespråkar inte att man ska leva i celibat. Den diskussionen kan vi fortsätta på en annan gång. Nu glider jag från ämnet....
Avlutningsvis....Det är ALLTID diskussioner krig hur "mycket" kläder man har på sig, aldrig hur "lite"....


Asalamu aleikum fina syster! Intressant inlägg, som vanligt! Tänkte på en sak, vet någon i din klass om den här bloggen?
Och föresten - jag litar på att du klarar det :) inshaAllah! Må Allah bevara dig med!

D.S.F Syster

 => Wa Aleikom wa salaam finaste! Jag förkortade ditt "Alias" på detta sätt, innsha'Allah att det inte gör något?
Barakallaho fiki!  Roligt att ni tycker att det är intressant!!
Ja, några vet att jag bloggar.  Jag vet iallfall typ 3 som läser den. Dem tyckte att det var coolt. En av dem är ickemuslim, men har nästan bara muslimska vänner och utländska kompisar. Jag tycker hon är riktigt häftig. Hon var i Somalia och Etiopien i somras och deltog i volontärsarbete. Men för övrigt, nja skulle nog inte berätta till dem nu när vi går i samma klass. Eller jo nu minns jag, när jag redovisade mitt projektarbete, då frågade någon om jag "arbetar aktivt med att minska fördomar" , då svarade jag lite kort att "det lilla" jag gör är att jag vart på skolor och pratat, och nu även bloggar. Men jag gav inte ut bloggadressen eller så.

Innsha'Allah, styrkan behövs! Amiin:) Man måste ha några skruvar lösa om man gör så här varje dag:P Men det ska bli roligt o berätta för barnbarnen:P Tänk er "Din mormor hon gjorde....."
Må Allah bevara dig me!!MashAllah syster vilken underbar blogg du har! Har nog läst alla dina inlägg redan (hittade in till din blogg idag..:P). Jag tycker det är jätteroligt att se systrar som dig som visar att det går att leva ett "normalt" och ändå vara Allah till lags! Inte så viktigt, men jag vill också ha på mig niqab en dag (är 17 år idag) inshAllah och trots att jag vet att jag lär stöta på en hel del motstånd så blir jag faktiskt inte lika orolig när jag ser systrar som dig. Du är som den stora systern jag aldrig har haft. Hhaha det låter säker lite patetiskt men må det så vara. Jag vill bara säga att fastän jag inte känner dig eller ännu mindre sett dig - så älskar jag dig för Allahs skull! Fortsätt med det du gör och må Allah belöna dig för dina insatser och göra livet lättare för dig - och för mig - och ja, för ALLA människor! Må Allah visa vägen för dem som letar efter sanningen och belöna dem med Jannatul Fardows! Allahomma AMIN <3 Ta hand om dig syster!
Syster N

=>
Förlåt mig min Dyrbara syster! Jag skulle ha svarat på detta för länge sedan! <3

Vad glad jag blir, Varmt välkommen ska du känna dig!! Jag hoppas att du fortsätter o läsa:) Att du finner det givande och intressant! Innsha'Allah

Ja, Alhamdulillah att du säger så, du kanske redan har märkt att jag lever ett väldigt "svenssonliv" Med lingonsylten med brunsåsen (älskar det) och senap på korven. JA självklart går det att kombinera! Man kan vara Allah till lags på olika sätt, och att studera är inte Haram för den delen. Förstår du lite hur jag menar?
Ma sha'Allah jag är glad för din skull! Jag drömde om Niqab läänge, men när det beslutet togs, så kändes som det rättaste beslutet i hela världen. Alhamdulillah, verkligen. Så glad att jag gjort detta. Och min vän, prövningar och motgångar har man oavsett. Jag tänker att så länge jag gör det jag mår bra av, och det som gör mig lycklig? Så orkar jag föra kampen mot prövningarna, oavsett vilka dem är. Alhamdulillah, man finner styrkan i sin Du'a hos Allah:) Glöm inte att gör mycket Du'a, och må Allah välsigna dig med det bästa!

Nej, det är inte patetiskt att du uttrycker dig så! Tvärtom blir jag glad, och en smula generad. Din kommentar värmer, och jag , det lilla jag kan hjälpa till med så finns jag här. Tillsammans är man starkare va?

Amiin, Amiin till din Du'a! Må allah belöna dig, och må Allah välsigna dig med allt gott i detta liv och nästa. OCh låta din väg lysas upp av Noor! 
Niqabisten på Stan

Det var denna kommentarsstund. Fortsätt som ni gör, Jag fullkomligen älskar detta! En vacker dag kanske det kan bli en videoblogg? Vi får se, en dag i taget. Och ett steg i taget. Bloggen finns kvar, och jag har massa önskningar om hur detta kan utvecklas. Tipsa gärna vidare om att "jag" finns, en blogg.

Vänligaste hälsningarna!
Niqabisten


Dagens Hadith!

 
 
 
Abu Huraira må Allah vara nöjd med honom berättade att Profeten Muhammed , frid vare över honom sade :
 
 
"Var och en av er kommer att få sin bön [Åkallan, Du'a] besvarad så länge mna inte skyndar på, man säger , "Jag har åkallat men jag har inte fått den besvarad" Al-Bukhari
 
 
 

Dagens Hadith
Jag har inte glömt "Dagens Hadither" , och i och med att det är Måndag. SItter här och tänker kill some time med någon nytta. Måste rusa vidare...

~ Voluntary Fasting ~

Abu Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) as saying: The gates of Paradise are not opened but on two days, Monday and Thursday, and then every servant (of Allah) is granted pardon who does not associate anything with Allah except the person in whose (heart) there is rancour against his brother. And it would be said: Look towards both of them until there is reconciliation; look toward both of them until there is reconciliation; look towards both of them until there is reconciliation.

[- Sahih Muslim Book 32.]


                                     


Må allah acceptera ifrån oss som fastar, Allahomma amiin!

Må Allah välsigna er dag!!
Niqabisten på Stan...

Svar på kommentarer, forts.

                           

 Fortsättningen till den förra frågestunden. Det är verkligen en ära att få era frågor. Och dem fortsätter strömma in! Kommentarerna likaså, super!!!
Statistiken, wohow!
Jag kanske inte är beredd på hur stort detta kan bli. Varför tänka på det nu? När man i själva verket lever i nuet...?
Vi får se, vart jag hamnar. Jag har stora drömmar och höga ambitioner, om det är Khayr för mig , uppfylls de. Precis som allt annat i livet. Man måste ha tillit till sin skapare:)
Nu kommer fortsättningen!
 
Oj vad förvånad jag blir när jag läser det här! Men det är väldigt intressant och jag hoppas du skriver mer =)
Trodde absolut inte det skulle vara så i ett MUSLIMSKT land. Har ju hört att kvinnorna som har sjal i tunisien lr algeriet (minns inte vilket!) är väldigt begränsade och får inte plugga på universitet, fixa ärenden hos myndigheter osv. Och det är ändå i ett muslimskt land. 
Anonym
 
=> Anonym!
Jag är lika förvånad som dig, men måste förtydliga något lite. Alla där är inte begränsade, det jag menade var att jag tror inte att Niqabister få gå på universiteter. Utan dem kanske (för det mesta) studerar Islam i moskéer. Inget fel med det, men jag tänker på Libanon, Egypten osv där man får studera med sin Niqab. Har en mycket nära vän i Libanon, hon har Niqab och studerar. Må Allah bevara henne!
Så det är helt olika. Jag kände mig begränsad där i och med att jag inte kunde göra mig förstådd i alla lägen, jag visste inte om jag kune bli blåst (på pengar) i och med att dem fatta o såg att jag var "invandrare". Men övrigt är kvinnorna väldigt självständiga. Min farbrors fru är utbildad läkare, jobbar på akuten med Sjalen på.

Subhanallah var på  hennes arbetsplats en gång. Vad jag SKÄMDES!!! Det var som att gå på ett fältsjukhus, jag grät som en mupp, för att jag såg barn som grät, föräldrar som var helt förtvivlade, Grova skador, folk som skrek o sprang,  och i och med att det var ett statligt sjukhus, så kommer dem lågt inkomstagare som inte har råd med den vård som man får, om man betalar för den. Alltså på dem statliga sjukhusen får man vård, ingen snack om saken. Men det är skilnad, låååånga köer, mycket folk. GROOOVA skador.

Jag vill inte göra er mörkrädda. Självklart var det fler saker man såg... Min syster som e 11 var med en gång, jag kastade ut henne. Tvingade henne o stanna kvar i bilen, efter första gången vi var där, frågade hon MASSOR! Och hon sov dåligt dem kommande nätterna. Jag hade inte hjärta att utsätta henne för det igen. Hon fick vara i den "trygga svenska bubblan" ett tag till. Jag kunde iallafall urskilja vad dem säger, men hon fatta noll...
Det var som en hemsk film för henne...

Det jag försöker säga, är att vi är så trygga här, vi har en bra vård, och vi betalar inte för ALLT! Där, får du en lapp av läkaren med ALLT som kan tänkas behövas. Till och med  ett ynket litet plåster....
Alhamdulillah vi behövde aldrig uppsöka sjukhus, det var nära en gång. Men alhamdulillah det gick bra til slut. Man blir så himla tacksam, när man ser hur andra har det. Det är det bästa. Seeee! Och tänk!

Alhamdulillah för allt jag har, verkligen.
Och nu gled jag lååångt ifrån ämnet! Måste lära mig att hålla mig till ämnet. Men nu kanske du fick något annat trevligt o läsa?

Salam alaikom finaste! Jag har en förfrågan, kan inte du göra ett inlägg om niqab och bevisen för niqab osv. och hur man "break the news" till familjen som är muslimer men inte direkt för niqab eller de icke-muslimska familjemedlemmarna? OM DU ORKAR BARA <3 

Må Allah belöna dig!
/A

=> Wa aleikom wa salaam wa rahmatullah ännu mer underbara, finaste A! <3 
Jag blir glad över din fråga, och jag ber Allah underlätta för mig, och finna dem rätta orden att uttrycka mig på det sätt jag innerst inne strävar efter, och önskar! 
Jag har tänkt lite på din fråga, det är en jättebra kommentar. Kanske är det fler som går runt o tänker på hur dem ska lägga fram något till familjen, det behöver inte just vara Niqab. Det kan vara att dem vill gifta sig, vill börja med slöja, eller ta ett annat stort steg i livet:)

Nu ger jag råd, till en syster precis som jag skulle ha gett till någon annan vän eller syster. Råd som jag skulle önskat få höra om jag ska ta ett stort beslut.
Först o främst , gör Salaat Istikhaara (prayer for guidence) , Gör mycket Du'a och sätt din tillit till din Skapare. Allah säger i Koranen : 

Allaah Säger : "...och den som litar till Allâh behöver inget annat [stöd]."  [Surah At-Talaaq 65 : 3]

Dyrbaraste syster, jag vet. Wallahi , jag om någon vet hur det är. Det är inte lätt. Men det behöver inte vara svårt heller, eller? Det gäller att kommunicera. Kommunikation är nyckeln (oftast) till förståelse. Du kommer få många frågor, och det är bara att vara beredd på det. Dem kommer kanske inte älska ditt val. Men genom att "visa" att du är dig själv, och be allah öppna deras hjärta. Vi mulismer har ändå en plikt att ha kontakt med familjen, så länge dem inte ber oss göra Haram liksom. Med tiden brukar det bli bättre:)
Kanske ska du fråga o ta reda på varför dem är emot det? Vem vet, det kanske är okunskap? Och med din goda vilja och ditt sätt att förklara så ersätts det med kunskap istället:)
Må allah underlätta för dig, och oss alla andra dödliga varelser!

Här är lite uttalanden, jag tar två återberättanden. Och postar in hela länken innsha'Allah så du kan läsa:) 

"Det rapporterades att Aishah (må Allah vara nöjd med henne) sa när Quraysh kvinnor och deras dygder nämndes I hennes närvaro:

“Quraysh kvinnor är bra, men vid Gud har jag aldrig sett någon bättre än kvinnorna av Ansaar eller någon som hade starkare tro I Allahs Bok eller som hade mer tro i uppenbarelserna. När surat al- Noor uppenbarades – ”

och att dra sina slöjor över Juyobihinna (d.v.s. deras kroppar, ansikten, halsar och bröst) – så kom deras män till dem för att recitera vad som hade uppenbarats, och det fanns inte en enda kvinna bland dem som inte gick till sitt förkläde, och följande morgon bad dem insvepta som om det fanns kråkor på deras huvuden.
{Adwa ‘al-Bayaan, 6/594-595.]

Hela länken: http://tuffsystrar.wordpress.com/ 

Slutligen ber jag Allah underlätta för dig! Må allah öppna en väg för dig, och låta din vilja bli starkare. Bry dig inte om vad alla andra tycker, u lever ditt liv för din skapare. Inte någon annans. Tillsamans blir man starkare:) Du får gärna berätta hur det går:)


Jag tror jag också kommer att komma med på svarten . Är det något dåligt om det händer? Varför blev inte du förtvivlad när du kom med?
Nada

=>
Fina Nada! :)
Länge sen! Nej jag tror inte att det är något dåligt. Jag finns på google redan, och många har hittat mig på det sättet. Jag gör min blogg till det jag önskar. Jag är anonym, Delvis iallafall. Och jag hoppas att jag kan blogga så länge som möjligt. Jag är inte ledsen att jag kom med, blev bara lite smått förvånad av att det gått så snabbt. Jag har inte haft bloggen länge, ca 4 månader bara. Det var det som förvånade mig. Snacket går som det heter...
Om du hamnar där, på listan menar jag. Oroa dig inte, det är bara du som bestämmer vad som ska skrivas på din blogg, anyway:)
Blir det många knas-kommentarer går det o fixa genom att du måste godkänna, och därmed låta kommentarerna publiceras:)Må allah bevara varenda en av er!


På besök i Niqabistens hjärnkontor

Bismillah!

Ni som kanske har undrat, jag gick samhälle/samhälle på gymnasiet. Jag ÄLSKAR samhällsämnena. Det är inte så mycket "rätt o fel" som i matematiken, fysiken osv. Vi var en klass med många starka åsikter, och diskussionerna sattes igång på lektioenrna, och nådde takets höjder, väldigt ofta. Jag tycker om att diskutera, till min samhällskunskapslärare förtvivlan. Hon kunde knappast be mig vara tyst. Jag var aldrig otrelvig, jag tror att det var det som gjorde henne smått irriterad, jag hade alltid rena kort. Och därmed kunde hon inte be mig gå ut från klassen. Jag kan ta några exempel så att ni hänger med i tankebanorna...
När vi redovisade, ett exempel var att vi skulle sammanfatta Barack Obamas hjärtefrågor när han blev vald som president. Jag kunde inte låta bli, jag la til några diskussionsfrågor i slutet. Hon sa faktiskt inte om huruvida vi skulle få diskutera eller inte, Så jag tog möjligheten utan att fråga...
 
Jag frågade klassen vad dem trodde skulle ske i det verkliga livet, och om det skulle ske i praktiken. Nu pratar vi världspolitiken. Om dem trodde att USA skulle dra tilbaka sina trupper, och om Guantamo bay verkligen skulle stängas....BAAAM! Så sparkades taket ner av diskussion.  Tyckte lite synd om läraren, bara lite. Många i klassen har personligen blivit drabbade av kriget i Irak, dem hade massor o säga. Så säger läraren att "Ni kan inte säga vad som helst, ni måste ha sett det på nyheterna"  OCh en killes svar gör att hon känner sig bra bortgjord "Det finns fler än svenska nyheter! Pröva o titta på dem du me!"
 
Det är faktiskt sant, Sverige är väldigt milda i sin nyhetsrapportering. Men det jag gjorde var inget fel, jag hade oftast svar på tal, och det brukade gå så långt att läraren sa att tiden var slut för diskussion när jag drog igång på allvar. Jag måste säga att alla i klassen var duktiga på o diskutera, en lärare som uppskattade våra diskussioner och som gärna deltog i dem var vår lärare i Historia C och Religion B. Honom måste jag skriva om en annan gång....
 
Jag läste , jag tror att det är en officiell handling. Är inte säker. Men det spelar ingen roll. Under en rättegång för någon vecka sedan så blev två Niqabbärande kvinnor utslängda, dem fick inte delta i rättegången för att Domaren tyckte att "ordningen bör upprätthållas". Jag blir riktigt provocerad. Anledningen varför dessa kvinnor var tvugna att delta i en rättegång är oväsentligt. Det som stör mig är att i en rättsal ska det skipas "rättvisa" och inte bryta mot fler! Att bära Niqab är i sig inte ett brott, och precis som alla andra "deltagare" i en rättegång ska man legitimeras. Eller?!
 
En annan sak jag kom att tänka på, det finns vittnen som är anonyma, och sitter bakom ett skynke, Hur "mycket" syns dem`?
Jag vill inte, och kommer därför inte heller gå in närmare på detta. Det finns dem som kan bli illa berörda, och jag vill aldrig stå där med det på mina axlar. Ville enbart dela med mig en tankeställare.
Om detta sker i våra domstolar, där rättvisa ska , eller där det är meningen att rättvisa ska skipas. Och detta sker?!
Kära värld.....Det är knappt  så att man vill leva då.
Vill ni läsa hela artikeln eller det jag läste: http://charta2008.se/2010-10_JO-anmalan.html
 
Jag vet att jag resonerar väldigt förvirrat....I min lagomt stora hjärna hörs tankarna fullt förståeligt. Annat är det när dem ska mottas av andra
 
Niqabisten:)

Fredaaag!

                     


Dyrbara läsare så var det Fredag igen(!), Masha'allah. Jag berAllah välsigna er Dag, och även era kommande dagar:)

Hur ser min dag ut? Läsa Surah Al-Kahf, glöm inte det ni med. Läxor och springa lite ärenden. Inte inne på Stan, denna gång. Och imorgon , Innsha'allah ska jag och några polare gå iväg till Mat-mässan. Självklart komemr det massa bilder upp. Jag ska pröva o filma och se hur det blir. Kanske går det o posta upp det klippet....?         

Vilken vacker Recitation Masha'allah. Gråter lite haha! Jag kom på, det är lite fel av mig. Ska kolla upp efter klipp där det antingen är översatt till svenska eller engelska, i och med att alla vi inte förstår Arabiska. Ändring på det med! HAHA det kanske behövs en storrenovering här på bloggen?:P

Må Allah Välsigna er dag!

Niqabistens vänligaste hälsningar!

Vilken färg är bäst lämpad?

 


Jag ska ut strax , på ett jobb innsha'Allah. Och jag kom på...Vi är på väg mot den mörka årstiden. Och Jag använder "bara" mörka färger, den ljusaste färgen är grå och olivgrönt. Vad ska man sätta på sig? Jag personligen trivs bäst i den svarta utstyrseln. För någon vecka sen var jag en meter ifrån och bli påkörd, när jag berättade det hemma fick min kära mamma ett halvt anfall. Hon blev jätte orolig! Hon sa att jag måste ha något reflex på mig...

Dagen efter var jag på företagsmässan, och ett företag delade ut Reflexvästar (Skrikig gul färg). Jag tog en sådan , mest för att retas med mamma:P Satte på mig den när jag kom hem,  och fråga "Hur ser jag ut!" Hennes svar var inte det jag var beredd på , "Vad bra, den där måste du ha på, när du går ut! Jag hade ändå tänkt gå o köpa en när jag ska till Clas olsson i eftermiddag..." 

Inte det svar jag ville höra. Jag var mest ironisk, och ville retas , men ödet spelade mig ett spratt. Ödets ironi kanske man kan säga?

Gud vad pinsamt o gå runt med den på? Kommer se ut som en fjant. Folk stirrar ändå, denna gång kommer dem definitivt ha något att titta på dessutom. Den ska iallafall med upp nästa gång vi ska till skolanm, där är det så dåligt med belysning och tjock dimma är vardag där. Här tänker jag nöja mig med en vanlig "liten hederlig" reflex....

Om ni ser en Niqabist med en gul väst kan ni komma fram o säga hej. Då är det garanterat jag...Man måste ju lyssna på sin kära mamma:)

Ha det bäst !
Niqabisten

Dagens Hadith

Bismillah!

Älskar denna hadith! Obeskrivligt mycket, så vackert Masha'Allah! Tänk att Allah , vår skapare är så givmild. Hur många gånger gör vi inte Sujood per dag? (att vi sätter pannan mot marken, när vi ber)
När du ber och lägger pannan i marken är du som närmast din Herre, så passa på att göra mycket duâ då! Ett bevis på detta ,  finns ett uttalande av Profeten Muhammed Saw.

Profeten Muhammed salla Allahu 'aleyhi wa sallam sade:
"En tjänare är som närmast sin Herre när han är i sudjud,så gör då mycket du'a" [rapporterad av Muslim]
 
                                           


Ni finns sannerligen i min Du'a!

Niqabisten:)

Svar på frågor:)


Bismillah!

Det blev något fel igår, skulle svarat på dessa frågor igår, men nätet knasade och jag var helt kaputt! Sitter nu i väntan på att väcka dem andra till Suhoor. Tänkte ta vara på "tystnaden" och skriva lite...
Ni som ska fasta idag, Må Allah acceptera ifrån er, och oss! Glöm inte era syskon i er Du'a! Jag fick två frågor, som e verkligen bra!! Här kommer dem, se upp! :)


Nu har jag en fråga igen .. har din mamma också niqab? Eller din syster? Vad var det som gjorde eller som fick dig att vilja ha den på dig? Varför just mitten av gymnasiet? Varför väntade du inte med niqaben tills efter studenten eller kanske tills du gifter dig eller något? Varför valde du att göra det''svårt'' för dig? För att jag vet att du kunde ha valt att ha den på dig Efter du har pluggat klar
Hoda

=>
Alltid glad över dina frågor Hoda, Masha'Allah!
Nej min mamma och ingen annan familjemedlemm har Niqab. Just me...:P
Det var många olika orsaker, eller det var många anledningar som gick in i varandra. Jag ville ta det steget, det var en sådan stark vilja och längtan. Svårt att beskriva. Jag tror starkt på att den är bra, för mig. Alhamdulillah. Hoda, jag läste mycket om hur kvinnorna på profetens tid (Sahabiyyat) klädde sig, och lyssnade på en föreläsning där Sheikhen berättade att det är bättre om en kvinna täcker sig och bevarar sin skönhet, och jag klarade inte av att männen "vände sig om" för att titta igen. Även fast jag hade Abaya, och täckte mig så kände jag att det var fel. Nu pratar jag om hur jag känner. Inte drar någon allmän slutsats om att alla måste sätta på sig. Det vill jag inte ta på mig:-)
Killar/män kom fram och jag tyckte inte om det, dem dömde mig för mitt utseende. Så för mig i den allra första början så handlade Niqab inte om vad religionen sa, det kom sen när jag började läsa. Och för att påängtera, männen kommer still fram och ber om nummer, försöker få kontakt. Men min attityd är annorlunda idag...Dem tittar järnet, men dem har inget att döma mig för....Så ser jag det:)

Habiba, jag har skrivit mer utförligt om hur och vilka beslut det låg bakom. Det är orättvist emot dig , att inte skriva helhjärtat på ditt svar. Det finns alldeles egna inlägg till det:) Under kategorierna "Frågor & Svar" samt "Jag och min Niqab" .
Jag har aldrig tänkt på att göra det lätt för mig. Det var ca 2 månader kvar, om inte mindre tills studenten. Och jag tyckte att tiden var mogen. Jag ångrar mig inte, Alhamdulillah. Och big NOOOO , det var en av dem största anledningarna till att jag satte på mig den då. Jag vill inte bli missförstådd, och ska göra mitt yttersta för att förklara bra. Har svårt att uttrycka mig.....

Jag har sett systrar som inte haft sjal eller liknande på sig, så fort dem gift sig. Pang ALLT på! Jag har ingen rätt att döma, men innerst inne stör det mig lite. Det fick mig och tro att dem gör det för männens skull, och inte för Allahs skull. Och den sitsen ville jag aldrig hamna i. Att när jag gift mig, typ att min mans önskan är att jag ska täcka mig. Då tänker jag lite, vem är du?! Detsamma hade vart om jag önskat något till honom. Till exempel att inte raka bort skägget. Jag vill inte att han gör det för att jag "önskar" mig det, utan för att behaga sin skapare. Så tänker jag. 
 Och jag vet att jag kommer älska honom, göra allt för honom, men vill aldrig, aldrig hamna i en sådan sits då jag sätts på min spets att göra något som han önskar. Och kanske inte direkt för min skapare. Det är fel att tänka så, men jag ville inte låta Shaytan komma emellan oss, i vår kärlek till varandra. Och därmed pröva äktenskapet. Förstår du lite hur jag menar? Därför satte jag på mig den, ser du? Många anleningar som går in i varann...

Observera att jag känner många systrar som inte gjorde detta, och hade Niqab innan dem träffade sin man. Alla tänker inte som dem , på det sätt jag berättade om.

Så nej min syster, därför åkte den på. Ser du och förstår du lite hur jag menar? Nu måste jag poängtera, det var så här jag tänkte, inte någon annans tankar. Bara lilla Niqabistens....
Och det du sa om Plugget, jag ser inga hinder i det jag gör, utan tycker att dem "största hindrarna" är dem andra:p Som på alla sätt försöker stoppa mig att få göra det jag älskar. Att söka kunskap!! Ska jag sätta på mig den när jag är gammal o 60+? Det är nu jag önskar ha den på mig, och vem vet hur länge vi lever. Jag agerar nu, jag är aldrig säker på om jag lever till andra änden av dagen<3
Du är självklart välkommen o fråga mer! Innsha'allah att jag kunde förklara, annars ber jag er läsare om ursäkt i mitt bristfulla sätt att uttrycka mig. Man är aldrig fullärd:) 
 
När ni får gäster hem har du niqab också eller har du hijab och abaya?
Anonym

Anonym, Ny på bloggen? Varmt välkommen ska du känna dig, oavsett! Ny som "äldre" läsare:)
Det beror helt på, är det så att det "krävs" att jag har Niqaben på. Och det är för män som inte är mina mahrams. Alltså alla män utom mina farbröder, brorsor, pappa, morbror/morfar och småpojkar. Jag gör det mycket enkelt för mig. Jag deltar inte ens i dem sammanhangen.:) Men om det skulle hända, exempelvis när jag var i Marocko i somras, då var det SVÅÅRT!!! det var krock hela tiden. Jag ska nog skriva lite om det hur det var, i egna inlägg. Tack för inspirationen till ämen på framtida inlägg:)

Och ja, det beror på vilka gäster vi har. Om det är farbröder o grejer, då "tänker jag" på hur jag går klädd, dem är män som jag måste visa respekt för. Kan inte glida runt i kort klänning/tunika o leggings eller strumpbyxor typ. Så det blir oftast klänning/kjol/abaya:)
Annat är det om det är polarna som kommer över, eller kvinnliga släktingar:-) Och nej då bär jag inte sjal (jag bär inte sjal framför mina mahrams heller)...

Barakallaho fikom för era frågor. Det är alltid lika roligt!! Ett tips ifrån mig, gå in under den kategorin. Där finns det ännu flera svar!
Må Allah swt bevara er, nu e det time för att väcka dem andra och äta lite. Måste hinna med Koranläsning och Salaat också innsha'allah , Innan Fajr kommer in:)

Niqabisten

Svar på frågor & kommentarer (forts.)

                              

Precis som jag nämnde igår, jag får många frågor och kommentarer som jag vill ta mig god tid att svara på. Ett förtroende som jag vill uppfylla till er. Kan man uttrycka sig så? Här kommer fortsättningen!! Och ni andra, det behövs inte vara "en frågestund" för att det ska bli fritt fram o ställa frågor, det är fritt fram alla dagar !:)

Har du några vänner som också har niqab på sig? Eller umågs du med vänner ute på stan och sånt som en vanlig ung tjej gör i din ålder?
Hoda

 => Fina Hoda, Barakallaho fiki för din fråga:)
Ja jag har vänner som också har Niqab. Det beror på hur man ska definiera det. Men i min krets, av dem jag umgpås mest med och är tajtast med. Då är det jag, som dem som är från barndomen och från gymnasiet. Då var det bara jag. Men nu självklart har man börjat umgås och träffat andra som man är väldigt tajt med. Dem har Niqab...
Ja visst gör jag det. Det e ganska roligt faktiskt när vi röjer stan...  
Det händer inte så ofta, men när det väl händer. Då kan jag säga att folk GLOOOR!!! Och många underbara skratt får man:)  

Vilken trevlig blogg du har du :)
Lucas Gustavsson

=>
Tack så hemskt mycket Lucas!
Roligt att du hittade hit:) Hoppas att du finner den läsvärd, och att den väcker lite tankar som kan vara lärorikt!
Hoppas innerligt att du fortsätter o läsa den!


Salam aleikom
Jag har en fråga, ber om ursäkt ifall det låter lite dumt ..

Jag har nyligen börjat använda abaya, nästan på heltid, jag har tidigare undvikit abaya och långkläningar/kjolar för jag tycker att det är äckligt när det släpar på golvet. Men jag har nu börjat med det, den är dock lite kortare, typ en halv decimeter ovanför ankeln, så jag brukar ha byxor under då mina ben syns annars

Till min fråga, hur brukar ni göra på vintrarna, då det är så mycket snö överallt och upp till knäna? Hur funkar det med abaya eller långkläningar och stora vinterskor under? blir det inte konstigt?
/S

=> Wa aleikom wa salaam wa rahmatulllah dyrbara syster S!
du har inget att be om ursäkt för! Och tvärtom, detta är ingen dum fråga:)
Denna fråga är lite "aktuell" faktiskt, i och med att vi närmar oss med stormsteg mot den blöta hösten och den isiga vintern.
Jag kan berätta hur jag gör, Det beror helt på vad jag ska göra. Är jag ute med barn i parken, elelr för o träna eller dylikt. Då kan jag ha en "kortare" abaya. Då är den oftast ca 5 cm kortare. Mina som jag vanligen har, brukar precis nå marken.
Att jag har lite kortare under "plask" vädret beror på att när tyget väl blir blött, blir det tungt och hänger ner ännu mer. Och jag trampar på det. På så sätt sliter jag ut tyget ännu mer. Trampar sönder det. Är det sommar och inte blött, spelar det ingen roll.
Jag förstår "problematiken" , men personligen har jag vänjt mig, jag ser till att ha bekväma byxor under, oftast har jag benvärmare också på mig. Så om Abayan/kjolen blir blöt, så blir inte benen kalla. Förstår du lite hur jag resonerar? Och vet jag att jag ska hem till en syster eller liknande, brukar jag hänga upp plagget på tork tills jag ska hem:)
Och alltid alltid, har jag kjol under mina Abayor, just för att formen på mina ben inte ska synas. Det blåser ju en hel del nu så här års. Jag tänker på denna Hadith , Dyrbara syster:

"  Usaamah ibn Zayd (RA) said:
The Prophet (saw) gave me a qubti garment from the gifts that Dihyah al-Kalbi had given to him, and I gave it to my wife to wear. The Messenger of Allah (saw) said: “Why are you not wearing the qubti garment?”
I
... said: “I gave it to my wife to wear.” He said: “Tell her to put a ghalaalah underneath it for I fear that it will show the size of her bones.”

[Narrated by al-Bayhaqi in al-Sunan al-Kubra, 2/234; classed as hasan by al-Albaani in Jilbaab al-Mar’ah al-Muslimah, p. 131.]

*Ghalaalah är underplagg/underkjol

Så återigen till hur jag gör under vintertider. Kjolen under drar jag upp så att den inte är så lång, typ till halva vaden, och abayan , ja den blir troligtvis lite blöt. När jag kommer fram hänger jag upp den. Men om det är på skolan eller så, då kan jag inte göra så mycket. Wallahi syster, det stör inte mig på något sätt. Det är bara vatten:) Annat är det om det är lera:s

Men inte ska du tänka så, Du täcker dig För Allahs skull. Och det finns alltid lösningar:) I och med att du är ny, må Allah stärka och bevara dig. Belöna dig med allt gott, för allt det goda du gör. Pröva dig fram till olika lösningar. Hihi! Jag kommer fram till nya , lösningar dagligen:-)
Må allah lysa upp din väg med Noor:)
Din syster                                     
 
                                                                         Min syn på livet......Niqabisten :)


Svar på frågor & kommentarer

Bismillah!


Hur är det för dig på stan? Är det många nyfikna blickar ? eller ? Är det någon skillnad mellan könen ? Är det vanligare att kvinnor kommer fram och frågar än att män gör det ? (Du kanske inte vill prata med män på stan föresten ?). Ja jag vet att jag har många frågor. Det betyder väl att jag är nyfiken och vågar fråga :). Hoppas du svarar. 
Ingvar

 =>Hej Ingvar!
Tänkte en stund på hur jag ska formulera mitt svar. Ja hur det är för mig? Folk vänder sig om för att titta, folkmassan flyttar på sig, alltså den skingras. Ja många nyfikna blickar är det. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, folk är väldigt vaksamma, flyttar på sig när man ställer sig i kön för att kliva på bussen. Som om deras minuter är räknade....En hel del kommentarer....
Jag kan säga så här, jag var på Centralstaionen en gång. Min mamma stod i kön för att betala, jag stod en bit ifrån. Mot mig kommer en grupp Japanska turister. Dem tog upp sina Iphones och systemkameror för att fotografera mig. En av dem ställde sig till och med bredvid mig för att ta bild!
En annan gång var jag på Centralstationen,  då kom Thomas Di Leva en bit ifrån mig. Och ALLA stirra på mig, och inte på honom. Jag tänkte inom mig "Herregud, det är han som är kändisen, inte jag!" Så jag antar att man ser annorlunda på saker o ting...Det hände och kändes likadant när jag var med min mormor i Bollnäs. Oj hjälp att gå igenom den "byn"....Då kände jag mig som ett spektakel som var på besök! Folk vände sig om för att titta, eller nej jag menar stirra! Folk som åt, stannade upp med maten halvvägs till munnen för att jag kom förbi. Då gick jag faktiskt fram och frågade om dem ville ha min autograf.....Nej det ville dem inte:P
Under ett besök på en affär såg vi Hanna Hedlund....Även då stirra alla på mig:P

Ja , jag personligen upplever att det är olika attityder från kvinnor och män. Nej jag håller inte med dig, det är faktiskt männen som är mest "frågsamma" , jag vet inte vad det beror på, Kvinnorna är oftast väldigt otrevliga, och säger kommentarer som "Vi har kämpat mot kvinnoförtryck, och för feminismen, så kommer någon som ser ut som dig! Då är det som att backa ett sekel!"

Vad svarar man på det?! Jag brukar svara, "nej du, mina rättigheter har jag haft i flera hundra år, och mitt mode är precis lika aktuellt då som nu. Jag behöver aldrig vara orolig över att mitt "mode" ska bli omodernt..."

När det gäller männen, dem börjar oftast med att be om ursäkt för att dem "råka" knuffas med sin tidning/väska/ vad som helst. Och jag måste poängtera att 9 fall av 10 så har de inte ens nuddat mig med tidningen/väskan osv. Jag har förstått att det är ett sätt för dem att "bryta isen". Männen, nu mina upplevelser dem dömer inte så snabbt. Utan dem försöker förstå varför jag täcker mig. Dem frågar om vanligaste reaktionerna, om jag pluggar, jobbar, hur min familj upplevt det och dylikt.  

Den  av dem sjukaste kommentaren en man sa till mig var en morgon på T-banan mot Stockholms Universitet. Det var massvis med folk, jagvar supeeeeerhes. Och jag och min mycket nära vän stod tätt intill varann. Hon viskade i mitt öra som bara en bästa kompis kan. Och så skrattade jag och svarade ngt tillbaka, mannen bredvid kommenterade "Oj, du var mig en riktigt hes brud!" WHATT?! 
Jag blev så paff, och svara. Ja att jag var väldigt förkyld. Sedan frågade han om vi var på väg till skolan. Så det var hans sätt o "bryta isen" . Jag måste säga, jag tyckte att det var mycket obekvämt, Han stod och stirrade, och var allmänt motbjudande i sitt sätt. Vem vet vad han gick runt och tänkte på. Om jag inte misnns fel, var han lite full också. För han vinglade lite, och "med flit" skulle han landa på oss.
Behöver jag säga att vi backa undan, och han slog sig i dörren:P Han får skylla sig själv över att han har dålig balans. Oss skulle han inte få landa  på...

För mig spelar det ingen större roll. Utan med män/mot män tänker jag mycket på hur jag svarar dem. Jag svarar på frågan, inget mer. Och på hur tonen i rösten är, för vissa saker kan misstolkas. Om personen ställer en motbjudande kommentar/fråga/beteende går jag bara förbi. Om det däremot är en seriös fråga som har funderingar och som verkligen vill förstå. Då svarar jag...

Så Ingvar, Hoppas att svaret var förståeligt!


Diggar dig rejält!
Asså du verkar så modig och allt mashallah. En dag jag får också styrkan och sätter på mig niqaben inshallah.
/Hijabist

 =>  Vad fint sagt!
 
Jag vet inte om jag är modig, en kommentator har tidigare nämnt att jag inte är konflikträdd heller. Jag vet inte om det stämmer, innerst inne e jag en feg propp. Men envisheten, och en stark tro Alhamdulillah som säger att det jag gör är rätt. Den känslan överträffar allt! ja modig måste man nog vara (lite kanske) om man ska gå runt o utsätta sig för sådant varje dag...
Mina föräldrar, Må allah swt bevara o älska dem brukar skoja om att dem båda är väldigt envisa, och att vi syskon fått dubbel dos av den envisheten.  Så jag vet inte, jag e inte tjurskallig. Utan man kanske kan säga att jag tror starkt på attdet jag gör är rätt för mig. Alhamdulilah:) 
Innsha'allah<3 Må allah bevara dig, syster Hijabisten! 

                                    

                                             

Må Allah bevara er, varenda en av er!

Niqabisten

 

 


Dagens Hadith


                                


Abu Qatada al-Ansari, Må Allah vara nöjd med honom berättade att Profeten Muhammed Salla Allahu 'Aleihi wa Sallam sade:

"Jag räknar med att Allah ger föskoning för ett föregående och ett kommande år (som belöning) för fastan under Arafah- dagen" Al-Tirmidhi, as-Souti & är autentisk enligt al-Albani.

Mina dyrbara syskon, Arafah-dagen infaller nu på Lördag den 5e november. Uppmuntra och peppa varandra till att fasta denna dag. Väck varandra till Suhoor. Uppmuntra varandra till det goda:)

Må Allah acceptera ifrån er och från oss! Allahomma amiin!                  

                                                          Bilden e tagen av Moi<3


Niqabisten!

Tipsa vidare....

Bismillah!

Kära läsare!
Ni kanske har märkt att jag har en stor, och stark känsla och önskan av att dela med mig. Med detta menar jag att jag vill öka förståelsen och att lilla jag kan bidra med kunskap. "det lilla" jag har, finner ni bloggen intressant, sprid vidare! Dela med er, tipsa om denna till kompisar osv!

Hoppas att jag kanske får delta i någon students projektarbete igen, eller komma o prata på någon grundskola Somewhere i Sverige. Det skulle slå allt annat! Det är verkligen en upplevelse:)

Jag kan nås antingen via bloggen, (kommentarsfältet) eller på mailen niqabisten@hotmail.com
Som sagt, sprid vidare! Och må Allah beskydda oss från allt ont! Amiin!

Niqabisten

Svar på frågor & kommentarer

Bismillah!

Varje fråga, och varje kommentar läser jag. OCh era frågor, och kommentarer hamnar rakt i hjärtat! Att ni tar er tid och frågar, Må allah belöna er för det. Jag måste ber om ursäkt för mitt halvtaskiga bloggande, det har vart MASSSOOOR o göra, det ör inte mindre nu, för den delen heller:P men men:) alhamdulilah , jag står på benen, och det rullar på. Jag gillar det, Må allah ge mig orken o styrkan att orka med allt jag drömmer o vill göra hela dagarna, Amiin!
Ni har ställt många frågor, som är btw riktigt bra!! Och även del kommentarer som jag vil besvara. Så det kommer bli en del "delar" i inläggen, det blir alldeles för långt annars:P 

Salam alaykum underbaraste syster!

Mashallah så underbar du är, du är en stark person som följer Allah i torrt och vått. Du genomstrålar bara positivitet och oavsett vad dagarna för med sig så säger du alltid alhamdulliah för denna dag. Allah kommer inshallah belöna dig med mycket gott för att du följer Honom oavsett vad du får stå ut med, och wallahi Allah ÄLSKAR dig min underbara prinsessa.

Ville bara säga dessa få ord om hur underbar du är, ord kan inte beskriva den goda människan du är wallahi.

WS underbara syster <3
Ella

=> Wa aleikom wa salaam dyrbara fina syster Ella!

Må allah belöna dig , min dyrbara syster för att du satte många breda leenden på mina läppar! Och du har aldrig träffat mig, jag erkänner...jag ör verkligen rörd! Må allah belöna dig för dina ord!

Jag har fått lära mig detta, det har inte "alltid" vart så, och jag precis som vilken person känner tvivel och tappar motivationen vissa dagar. Då är det viktigt för mig att återgå till att tänka " för vem gör jag detta?" Alhamdulillah, och sedan tänker jag också mycket, på att det finns dem som har det mycket värre än mig. Därför skäms jag, och uttrycka missnöje, eller så. Varje dag , varje steg är en gåva. Och jag måste säga, ni, dyrbara läsare har gett mig så mycket. JAg har förrändrats mycket i mitt sätt o se saker. Idag kan jag skratta åt dem som säger nedlåtande kommentarer, och svara på tal, med glimten i ögat. Jag vet att jag gör det för Allahs skull, det är min tröst. Att jag bär Niqab alltså....

Amiin,  amiin, för din Du'a! Må Allah älska dig, och även dem som du älskar, Belysa din väg med Noor (ljus) och låta dig träda in i Paradisets Jannatul Firdaws! 

Blir tårögd här faktiskt, jag finner inga ord för att beskriva mina känslor till vad dina ord betyder. Älskar dig min syster för allahs skull! Innsha'Allah så kanske vi kan träffas en vacker dag?
Ge dig själv en kram, så lovar jag att du ska få en större när vi ses! :P Innsha'allah !
Ps, och ord kan inte beskriva dig för hur givmild och hur dessa kommentarer värmde mitt hjärta (förlåt mig för det sena svaret)

Wa Aleikom wa salaam wa rahmatullah wa barakaatoh, min syster som är ännu mer Underbar!
Niqabisten

 
Det kommer alltid att finnas hatare, kom ihåg det och ignorera de
Kajsa

 Hej Kajsa!
Ny på bloggen? Jag vill personligen önska dig varmt välkommen! Inget annat ska du känna dig:)
Visst stämmer det du säger, det finns så mycket hat. Och jag, tror starkt på att det beror på okunskap. Alla fördomar bygger på okunskap, och är man dessutom rädd för det "främmande" så kan det utvecklas till hat. Man får hoppas och önska att dett hat inte "kommer ut" och att dem med detta hat, agerar utåt eller handgripligen.
Hoppas att du finner bloggen läsvärd! Varmt Välkommen ska du vara :)
Niqabisten