Dagens Hadith

                         

Profeten frid vare över honom har sagt att Allah under Arafah-dagen säger till änglarna: "Se på Mina tjänare, de har kommit till Mig ovårdade och dammiga, för att få Min Nåd, Jag ber er att vittna om att Jag har förlåtit dem." // Ibn Khuzaymah och Ibn Hibban

Detta är för dem som gör Hajj (pilgrimsfärden) , är man inte där, då har man möjlighet att ta del av denna nåd, genom att fasta Arafah-Dagen som infaller nu på Lördag ( 5 november 2011) .

Må allah förlåta oss alla, och acceptera fastan ifrån oss! Glöm inte era syskon i er Du'a! 

                                             


Niqabisten!

Trevligt samtal i parken

Bismillah!

Idag, Masha'allah vilket fint väder det var. Ut till parken  (i förorten) blev det, jag gungade så mycket så att jag kände mig lagom grön i ansiktet av illamående:P
Jag puttade på gungan åt det barn jag var barnvakt till. Han ville att jag skulle gunga, men jag förklarade väldigt bestämt. Att jag inte ville gunga mer:P Mådde tillräckligt illa. Bredvid oss stod ett par och skrattade åt min kommentar. Vi började prata , om vädret och barnen vi hade. Hon hade en liten son, och trodde att jag var mamma till barnen. Hon förklarade att dem (mannen i hennes liv var också med) bor på Lidingö. Det området är hur ska jag uttrycka mig....Hm, likt Stureplan. Det är ett område där det inte bor en stor del med utländsk bakgrund. Och definitivt inte kvinnor med Sjal. Vi började prata om att media vränger och vrider precis hur dem vill. Och det gäller inte bara den muslimska kvinnan.

Efter att vi pratar en stund, hon frågade om jag käner mig begränsad på något sätt. -Nej, det gör jag inte. Och hon tyckte att det var riktigt häftigt när jag förklarade att jag går i skola, och hon var även nyfiken på om människor reagerar hatiskt mot mig. Ohh yess! Jag tackar, det gör dem.
Hon tyckte iallafall att det är så sjukt att det ska vara så idag. VI lever i ett mångblandat samhälle, man borde ta vara på det istället och se att tillsammans kan man göra skillnad. Det diskuetrade vi i klassen sist jag var där. Om huruvida en muslim ska få ta ledigt för att fira Eid eller så. Jag menar, av mina erfarenheter så (oftast är personalgruppen 'blandad') så har dem hoppat in för varandra. En som vil lfira Jul, tar ledigt, och muslimen som inte firar det. Jobbar, och tvärtom.

Det var faktiskt roligt, hon tyckte att jag borde åka runt, och "ta vara på" att jag är villig att svara på frågor, öppen för dialog osv. till att åka runt på skolor, fritidsgårdar etc för att prata . Det skulle vara en dröm! Verkligen, Innsha'Allah så fortsättes det. För det har jag gjort innan, men vill självklart fortsätta med det.

Efter att det gungats färdigt, var dem tvungna att gå hem, och hon ösnakde att vi skulle ses fler gånger, hihi!

Niqabisten på språng....

Vacker Koranvers

                                   


MAsha'Allah vilken vacker religion vi har. Så tacksam över att jag kan läsa Arabiska, men kämpar med att förstå allt. Jag tror att jag förstår , men när jag väl tar reda på vad hela innebörden betyder, då smälter mitt hjärta! Allah har sannerligen svar på allt, och utelämnar ingenting!

Vill även dela med mig av denna vers:)

Han som har skapat döden och livet för att sätta er på prov [och låta er visa] vem av er som i sitt handlande är den bäste. Han är den Mäktige, Den som ständigt förlåter.” [Koranen 67:2]

Visst är livet ett prov? Det är ingen enkel, graciös dans på rosor. Inte alltid iallafall. Och när man känner att det är svart, mörkt, och deppigt. Upp och gör Du'a, gå och gör Wodu och gör Salaat, eller sätt händerna framför ansiktet och gör Du'a!

Må allah bevara er, alla!

Niqabisten


Dhull Hijja

Bismillah!

Denna tid på det Islamiska året är mycket vacker. Det finns många möjligheter att få belöning för goda gärningar. Det är även under denna tid, muslimer åker till Hajj, alltså att dem genomför pilgrimsfärd till Mekka o Medina.

Hittade en Hadith :D 

Ibn Abbas må Allah vara nöjd med honom berättade att Profeten Muhammad frid vare över honom sade:

"Inga goda handlingar är så uppskattade av Allah såsom [Gärningar under] dessa dagar [Tio första dagarna av vallfärdsmånaden]"
...
De frågade: "Oh Allahs sändebud, inte ens att kämpa för Allahs sak"?

Han svarade: "Inte ens strävan för Allahs sak, med undantag för den som ger sig ut i stävan med sin egendom och sitt liv som insats, utan att återvända med något av det" [al-Bukhari]

Praktiska exempel av goda handlingar & tips!

1. Att utföra Hajj och (eller) Umrah.
2. Att fasta.
3. Att offra ett djur för Allahs skull.
4. Att ständigt göra, Tahleel, Tahmeed och Takbeer.
5. Gör Du'a för dina syskon
6. Uppmana att göra goda gärningar, recitera koran, be under natten osv.
7. Tycker du att det är svårt, be om stöd, be en nära vän väcka dig under natten, läs koran tillsammans osv. Ni får belöning för att ni stöttar och peppar varandra, Innsha'Allah!

Niqabisten!

Nyhetsartikel

Bismillah !

Jag har vart lite off i mitt bloggande. Det är för att jag inte känner igen mig själv, är så trött...Alhamdulillah. Tycker inte synd om mig, bara så att ni vet:D

Förresten det är fredag idag, yeey! Masha'Allah, må Allah välsigna er dag. Och jag önskar er en underbar helg, och dem flesta har nog höstlov också. Jag har en inlämning som måste göras. Den handlar om Sekretesslagen.

Det jag ville dela med mig idag, innan jag somnar/kollapsar av trötthet. Jag läste en artikel i Dagens Nyheter idag, men kunde inte hitta länken. Utan läste den i pappersform vid frukostbordet. Det handlade om en kvinna som anmält sin arbetsplats för att hon inte fick använda slöja. Alltså "bara" huvudduken. Jag blev riktigt upprörd! Och domstolen var på arbetsgivarens sida! Jag fattar ingenting. Hur kan det vara demokrati? Hur kan det vara att man kämpar för jämställdhet? Hur kan det vara yttrandefrihet? Och hur i alla väders tider kan det vara religionsfrihet?!

Det är beyond mina drömmar. Vilken värld är det vi lever i? En hemsk sådan Subhanallah. Jag har tänkt många gånger, alhamdulillah att jag inte bor i Frankrike. Skulle inte ens få öppna gardinerna! Och detta land är med i EU, jag förstår inte poängen. Demokrati, yttrandefrihet. My dreams kanske...!

Dessa länder, lever inte upp till Eu:s "strävan" mot demokrati, fred blabla. Jag tycker att dem hellre platsar under namnet "Förenade Europeiska Diktaturen" .

Nogpratat om politik. Nu ska det lagas mat. Och jag ber återigen om ursäkt mitt frånvarande bloggande. Jag kanske behöver ett off för ett tag...Allah vet bäst. Vi får se, Innsha'Allah...

Må Allah bevara er &beskydda er! Glöm inte mig i er Du'a!

Niqabisten!

Dagens Hadith!

Bismillah!
Subhanallah , det var länge sen jag la upp någon koranvers, hadith eller liknande. Shame on me! Och ber om förlåtelse! I och med att Arafah-dagen är nära. Tänkte jag dela med mig av en Hadith om detta -
Jag vill först och främst påminna mig själv, sedan vill jag påminna er. Om att åkalla Allah om förlåtelse och befrielse från Elden, och allt annat ni önskar under Arafah-dagen som är den 5:e november! 

Profeten Muhammed frid vare över honom sade: " Den bästa dagen för bön (Åkallan, Du'a) är Arafah-dagen, och det bästa som jag och profeterna före mig har någonsin sagt :" Det finns ingen sann gud värd dyrka utom Allah, Han är ensam utan någon partner, pris och tacksamhet tillkommer honom, Han är konungen, Han är över allting" 

Al-Tirmidhi


* Mina syskon, påminna varandra att göra det goda. Och glöm inte ers syskon i er Du'a! Må Allah acceptera ifrån er, Allahomma amiin!
Niqabisten

Blommor!

Bismillah!

Rusade iväg till en övergiven dator. Det låter lite som mission impossible...Hittade en dator gjorde jag. Min sista dag på praktiken. Masha'Allah det hart verkligen gått så bra. Över mina förväntningar. Man ska inte oroa sig i onödan , lär jag mig mer o mer. Alhamdulillah. Allah välsignar oss med det som är gott, och skyddar oss från det som är ont. MAsha'Allah.

Dem tackade mig så mycket över att jag har lärt dem så mycket. Att dem har förrändrats i sitt sätt att se saker o ting. Att dem har blivit berikade i sin yrkesroll. Och jag måste säga, jag blir rörd! Vadå?! Har lilla jag? Kanske har jag det. Jag bad dem förklara lite, så dem sa att mitt öppna synsätt, mitt sätt att vara, proffesionell liksom. Jag svarar på frågor, sköter det jag ska, kommer i tid. MEd ungdomarna, att dem uttryckt att det vart kul att ha mig här. Så hela helhetsbilden verkar det som. Alhamdulillah.
Och en blomma fick jag. Jag fotar den, och lägger upp den senare innsha'Allah. Det var en kort syl i vädret från mig, . Förresten tjejen jag skrev om igår, hon journalisten på T-banan. Hon mailade mig, på kvällen igår. Hon tyckte att vårt "möte" var det coolaste hon vart med om. Jag publicerar mailet, med lite censur. Jag har inte frågat henne än , men med tanke på hennes identitet och så. Hon kanske inte vill bli offentlig liksom.

Fredag...Må Allah välsigna er Fredag. Och glöm inte att läsa Surah Al-kahf! 

Måste rusa vidare
Varmaste hälsningarna!
Niqabisten

Vackert! <3

Bismillah!

Detta konto på Youtube, tillhör en syster som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, Masha'Allah! Hon har gjort denna video, jätte fiin och bra! Må allah belöna dig habiba!!


            

Med tiden kommer hon lägga upp fler innsha'allah! Enjoyy:D

Niqabisten

Journalist på t-banan...

Bismillah!

alhamdulillah det har gått fint idag, men sååå trött! Jag satte mig i en fotölj efter att vi åt. Och gissa om jag inte höll på att somna. Jag menar kom igen! Om jag somnar, Då SYNS det:P Hihi! Jag gjorde inte det dock, utan gick vidare och försökte pigga upp mig. Så jag skriver väldigt trögt nu...

På vägen hem, satte det sig en kvinna framför mig. Hon tittade lite nyfiket, och jag för att bryta tystnaden sa "Vad fina örhängen du har" Så pratade vi om olika smycken, förseningar, tider, jobb och så bad hon om min mailadress! Hon är tydligen journalist på radio. Hon trodde nämligen att jag jobbade på ett hem för nyanlända ensamkommande flykting ungdomar. Men nej, jag förklarade att jag var praktikant. Och att jag jobbar på annat håll. Hon tyckte jag var cool:P Jag blir så generad när folk säger sådana saker, komplimanger. Vem önskar inte att va cool? :P

Så , var det. Hon fick mailadressen. Och vi får se, innsha'allah om hon mailar. Hon tyckte också, att medias bild inte alls stämmer med verklighetens muslimska kvinnor. Tydligen så krossade och motsade jag alla fördomar hon hade. Om alla ändå var så öppna  som hon?


Nu ska jag se till och göra lite nytta här, och det bjuds på en dag imorgon också:D Alhamdulilah!

Må allah bevara er, och Må allah belöna er. För era ögon som läser allt jag skriver, fast det är så lååååångt ibland! För era kommentarer! Tipsa jätte gärna vidare om bloggen, till polare och kompisar:D


Niqabisten, på språng:D

Vackert, annorlunda skrivet...<3


Bismillah!

Man hittar mycket på Facebook. Och denna hittade jag. Den får prata för sig själv. Och jag säger så här, den symboliserar inte bara Niqab. Utan att den innefattar, alltså pratar om allt som en kvinna täcker sig för sin skapares skull. 

En icke muslim frågade en muslim, "varför klär sig den muslimska kvinnan på detta sätt och täcker sin skönhet?"

Muslimen svarade inte utan tog två godis bitar, den biten tog han ut ur plasten som skyddade den och den andra lät han vara täckt sedan lade han dem på bordet och fråga icke muslimen, "vilken godis bit vill du ha?"

Icke muslimen svarade bestämt, den med plasten på självklart eftersom den är renare och mer bevarad.

Muslimen frågade, "har du nu fått svaret på varför de muslimska kvinnorna täcker sig?!"


Klockren beskrivning. Varför ska man alltid ta den långa komplicerade vägen för att försöka förklara jämt. Så jag alltså....omvägar kan också bli senvägar:P

 
                 
 

Må allah välsigna er kväll, och en natt god sömn!

Niqabisten, som e tröttare än innan...

Ingen Niqab-kampanj!

Bismillah!

Läsarantalet stiger, alltmer dagarna fortskrider. Det glädjer mig. Först och främst, att det betyder att "lilla jag" , att det finns folk som tycker att min blogg är intressant. Kanske är den lärorik för några? Och jag får många fina kommentarer,  Alla läser jag, och kommenterar gör jag med. En del komentarer ägnar jag ett eget inlägg till. Och så kommer det bli för denna kommentar. Here it comes!


Salam! Jag är muslim och bär slöja. Jag är utbildad socionom. Det tog mig två år innan någon var villig att anställa mig på grund av slöjan. Ni kvinnor med niqab gör det bara värre för oss kvinnor med slöja. I sverige har man för inte länge sen börjat acceptera att kvinnor med slöja kommer ut i samhäller så kommer ni som bär niqab och ska göra detsamma. Det kommer bara resultera i att ingen av oss till slut kommer få chansen att integrera sig i samhället. Tyvärr så finns rasismen och det är ingenting vi kan förneka. Är du trygg med niqab så tycker jag inte ni ska göra detsamma som kvinmor med slöja utan var hemmafruar eller starta eget. Vi har det tillräckligt svårt som det är. Eller så kan du alltid bo i ett muslimskt land där ingen bryr sig ifall du bär niqab eller inte. Det här är bara min personliga åsikt. Jag som muslim och bär slöja har väldigt svårt att acceptera kvinnor med niqab ute i svenska samhället och jag vet många som håller med. Hur tror du då att svenskar ska vara toleranta och acceptera er? Jag tror knappast det kommer hända och jag är inte den som skulle kämpa för kvinnor med niqabs rättigheter. Jag kämpar helhjärtat för kvinnor med hijab det som Allah har bett oss att ha. Salam

=>
Wa aleikom wa salaam wa rahmatullah wa barakatoh, Dyrbara syster! Ny på bloggen? Jag hälsar dig varmt välkommen med mina hjärtligaste, varmaste hälsningar!

Må allah belöna dig för att du skrev denna kommentar, en del kanske har tänkt på detta, men inte vågat ta steget ut och skriva det. Din fråga är definitivt något att reda ut. Och svaret komer du få. Först och främst, det gör ont i mig att du fått genomlida detta. Och jag måste säga, jag känner en syster som är Niqabist, utbildad socionom, hon jobbar som det, och så fick hon 2,0 på högskoleprovet. Masha' allah. Ingen brist på kompetens där inte. Och min syster, jag håller inte med dig i ditt argument om att det är Niqabister som gör det svårt för "hijabister", att få jobb. På vilket sätt har en Niqabist med det o göra? Alhamdulillah jag har jobb, och många andra jag känner. Och vi har blivit anställda på grund av vår kompetens, och den kunskap vi besitter.
Jag förstår inte ditt argument, Varför är det "niqabisters" fel? Eller på vilket sätt skulle det vara en Niqabists fel? Man ser ju inte ens likadan ut...

Jag tror att det beror på att man är rädd för "det okända, det främmande" , och därför är det viktigt med en dialog, och det är en av anledningarna till att jag bloggar idag. Media vinklar sina nyheter åt vilket håll dem än behagar, och kommer aldrig göra mig rättvisa. Dem är enbart intresserade av att sälja löpsedlar. Därför tycker jag, är det jätte viktigt med dialog. Hur kan jag kräva att någon ska förstå mig, om jag inte ger en chans att få bli förklarad?
Jag förstår att du tycker att det är väldigt mycket rasism, men ska man acceptera det? Det är nu man börjar aktivt arbeta med att minska fördomar, och bidra med kunskap istället. Och min syster, förlåt om jag låter hård och aggressiv i min ton. Det är inte det jag vill, eller framstå heller. Förlåt om du känner att jag trampar dig på tårna. Jag tycker att detta måste redas ut lite....

Och att du nämner att en Niqabist ska vara hemmafru, eller starta eget. Det vill jag inte ta ställning till. Jag känner dem som är hemmafruar, och dem som driver egna företag, och dem som pluggar eller arbetar. Det dessa har gemensamt, är att dem valt sin livsstil. Vill dem jobba, deras val. Väljer dem att vara hemmafruar, även det är deras val. OCH slutligen dem som vill studera och sedan jobba, där dem vet att deras kompetens kommer mottas. Även detta är deras val. Och jag tycker inte man ska begränsa någon grupp, och speciellt inte kvinnor. Då är det inte så himla jämlikt längre som Sverige vill påstås som, eller? Och om man skulle begränsa, eller börja stifta lagar som isolerar den fria Niqabisten. Då kan jag säga så här; Det bidrar inte till någon integration då. Utan det ökar klyftan och hatet ännu mer. Och så sätter fördomarna och rasismen djupare spår hos folk.
Jag vill inte att ni ska missförstå mig, jag driver inte någon Niqabist - kampanj. Utan jag kan och bara kommer enbart att prata ur min synvinkel. Alla niqabister tycker inte som jag gör. Jag kan säga så här, jag kommer att vara hemmafru, och jag kommer fortsätta studera, och jag kommer att jobba. Och allt detta är mitt val. Utan min blogg handlar om hur jag blir bemött, hur jag upplever att samhället behandlar mig, och mina känslor- i förhållandet till min Niqab.

Varför upplever du så? Att acceptera Niqabister? Jag kräver aldrig att någon ska acceptera mig, utan ber endast om respekten. Alla kommer inte älska varandra. Så enkelt är det, men respekten för den mänskliga individen. Den måste finnas.
Och nej jag har inga planer på att flytta (än) , men har ingen aning vad som sker i framtiden. Varför ska man behöva flytta på sig för att få respekt? Har punkare, rockare, hells angels eller några andra "anhängare" ett eget land? Nej, utan jag respekterar dem som mina med-medborgare. Och dem stör mig inte, varför skulle dem göra det? Dem stör mig lika lite som en ickemuslimsk tjej på t-banan, eller en äldre pensionär på bussen. Eller någon anann för den delen heller.

En annan sak jag reagerade på var , inte negativt så klart, utan vil förtydliga det lilla missförståndet som tycks har skett. du säger "Jag kämpar helhjärtat för kvinnor med hijab det som Allah har bett oss att ha". Jag har sagt det innan, men förtydligar det igen. Niqab finns i Islam. Utan frågan är egentligen om det är ett måste eller inte. Är det ett måste att täcka ansiktet? Det är där frågorna skiljer sig åt. Och jag har inte tillräckligt med kunskap om detta. Därför uttalar jag mig inte om det, och vill inte ta ställning till det heller. Utan jag kan bara, och kommer bara att berätta hur och varför jag valt att sätta på mig den. Och mina upplevelser, erfarenheter etc.

Jag vill även passa på att säga, och uttrycka min ursäkt om du känner dig dålig bemött i detta inlägg. eller om jag framkallat upprörda känslor. Förlåt mig för det då!


Det inlägg jag skrev, den försvann:( Så det fick bli denna, som jag tycker var mer än hälften så bra. Den andra var bättre skriven. Khayr innsha' Allah!

Må allah välsigna o bevara er! Fortsätt kommenter!

Nqiabisten

Svar på frågor...


Bismillah!

Masha' Allah frågorna fortsätter att strömma in. Alhamdulillah mår bättre. Det är lugnt med mig. Det var trevligt och denna dag är bevarade bland alla andra minnen jag har. Och frågorna, tar jag väldigt seriöst på. Det är ett förtroende jag ger er läsare, och varje fråga kommer att svaras så gott, i den lilla mån jag kan. Here it comes:P


Förresten, jag har en fråga jag funderar mycket på.. du skriver mycket om utmaningarna med niqab som just knasiga påhopp, men jag undrar hur du vill bli bemött av "icke-haters"? :) som jag som i princip aldrig sett någon med niqab i Sverige men beundrar modet och inte alls har något emot det - hur vill du att en "sån som jag" ska reagera? Går det liksom bra att komma fram och prata helt spontant?
Jag tänker att det kanske är svårt att alltid vara "tillgänglig", det är ju inte alla dagar man vill prata med främlingar.. men insha'Allah det är en bra dawah du gör syster!

=>
Barakallaho fiki för din fråga!
Ja visst upplever jag detta som en utmaning, inte min största och svåraste, Alhamdulillah.  Bra fråga du har! Jag fick den faktiskt i förrigår , då en man frågade om Niqab var kulturellt eller religiöst. Och han frågade också, "har du något emot att folk kommer och 'spontan'-frågar?"  Nej verkligen inte, Blir tvärtom väldigt glad. Då "slipper" jag ta första steget, om jag har haft en lång dag. Eller inte är på mitt bästa humör, av någon annan anledning. Jag menar kom igen, vi är människor. Vi har inte bra dagar, alla sju dagar i veckan, eller?  
Självklart får man komma fram, fråga snällt, trevligt, ge ett uppmuntrande leende, eller fint ord. vid Allah, ni anar inte hur mycket det värmer. Nu går jag inte runt och "hoppas" att någon ska säga något snällt, Jag gör det inte för att bli bekräftad. Det behovet har jag inte, utan jag blir lika förvånad, och imponerat överraskad varje gång någon person frågar, säger något snällt. Eller rättare sagt behandlar mig som en vanlig människa... Sen gäller det att definera vanlig också... Det får någon annan göra:P

Jag tror, nu spekulerar jag vilt. Jag tror att Niqabister är allmänt trevliga och glada i hågen att svara på frågor. Jag ger alltid möjlighet att  svara på frågor ute, och av er. Sen är det upp til mig om jag vil besvara frågan eller inte. Vissa frågor är väldigt personliga, och icke relevanta. Ett exempel kan vara "Vilken kändis liknar du?" Hmmm, Jag täcker mitt ansikte, säger jag vilken kändis (om jag liknar en kändis) så är det motsägelsefullt att jag täcker mig, inte sant? Tro mig, har fått den frågan ett antal gånger...

Så min dyrbara syster, jag svarar hellre på frågor, än låter "ett trevligt" tillfälle försvinna, just för att personen visar intresse. Även dem dagar jag är så trött, eller så rädd att jag vill/önskar att krypa ur mitt eget skinn. Så  svarar jag på frågor. Jag menar, får den personen svar på sina frågor, kanske den personen "går och snackar vidare" om hur det var att prata med en Niqabist. Och jag visar hellre att jag är bemötande och tillmötesgående i mitt sätt, än att säga "jag orkar inte med dina frågor". Den personen kanske inte får ett annat tillfälle, eller kanske får en "fel" uppfattning, och missförstår hela situationen. Istället för att tänka "hon är trött" så tänker den, "Gud vad otrevlig hon var!"
Jag hoppas innsha' Allah att folk ser det så. Ibland kan jag uppleva att det är svårt att ge svar "på beställning" Vissa frågor kräver eftertanke, och huuuuur ska jag lägga fram förklaringen. Man blir väldigt pedagogisk i sittt sätt att förklara. Jag ber till Allah att det med tiden underlättas. Jag tror inte att man kommer bli accepterad i detta trångsynta samhälle, men åtminstone att man får respekten som en mänsklig individ, med dess fulla kompetens. Mer vill jag inte ha, och mer begär jag aldrig. Respekt för en annan mänsklig individ. That's it!
Du/ ni behöver inte älska mig. Men respekt, det borde vara vara varje människas rättighet:D 

Vad är er/era intryck av, eller vad känner ni när ni ser en Niqabist ute?
Skriv jätte gärna. Om vi säger att ni såg mig ute, på bussen, i kön på Ica. Var som helst. Vad tänker ni? Vad känner ni? Eller vad vill ni veta? FRÅGA och SÄG, tveka inte. Jag är nyfiken, och era tankar kan förrändra mig. De kan hjälpa mig i mitt bemötande av folk:D


Niqabisten

Vackert!

 Bismillah!

Detta hittade jag på Fb, så den är lånad.
Så klockren! 


Kvinnan skapades av ett revben på mannen, hon skapades inte av hans huvud för att höja sig över honom inte heller skapades hon av hans fötter för att bli trampad på...

Hon skapades av sidan från mannen för att vara nära honom, från den del under hans arm för att skyddas av honom och av en plats nära hans hjärta för att alltid vara älskad av honom.


                                

                                              Denna bild kanske passar in lite....


Niqabisten <3


Min dag!


                         Alhamdulilah för idag. Det var en givande dag, lite långsam dock. Dem på praktiken tyckte att det var "på tiden" att man såg andra ansikten ute på arbetsmarknaden, Så jag är jätte glad. Alhamdulillah!  Dem är vänliga, svarar på mina funderingar och jag känner att de tar mig på allvar. Så innsha' allah ser fram emot fortsättningen.

Idag på vägen hem på Pendeltåget, två säten bort satt det en medelålders kvinna, runt 55 år. Hon tittade inte "mer" än vanligt, eller så var jag alldeles för trött för att orka bry mig. Hon reser sig upp för att kliva av, går förbi mig och säger "Herregud i min tid!" Jag fatta ingenting, men förstod att det var riktat till mig, så jag sa "förlåt vad sa du?" Då svarade hon "Ja så som du ser ut, får du förvänta dig att bli påhoppad!" Ja jag antar att jag får skylla mig själv. Hon klev av sekunden efter, det första jag kom att tänka på, vilken fegis!! Sitta där och bubbla av hat och ilska, sen kläcker hon ur sig precis innan det är "safe-zone" 

Det var några runt omkring som reagerade, och frågade vad hon sa. När jag berätta så blev dem tysta, och då svarade jag "Jag tror att man vänjer sig till slut, och slutar bli förvånad" Det är hemskt att det ska vara så, ska en människa behöva "bli van" vid att vara oönskad, hatad och få massa elaka kommentarer?! Tänk om jag hade sagt så till en tant, då hade jag åkt på att betala skadegörelse, för det minsann, det är ju kränkning...:

Khayr innsha' allah.
En liten liten stund efter, samma hållplats till o me, så kliver det en man på. Han börjar fråga om Niqab var kulturellt eller religiöst. Jag försökte förklara så gott jag kunde. Och så frågade han om jag brukar få mycket påhopp, Jo tack! Definera mycket:P Jag omvärderade hans egna fördomar tror jag. Det jag fann mest intressant, var att han sa

"Jag fattar inte att media sitter och drar upp den muslimska kvinnans klädsel, gång på gång, när det även finns en klädkod för männen"

Ja ni, det undrar jag med, eller varför börjar man inte driva en häxjakt på nunnor?! Dem går inte i skolan,dem jobbar inte. Om vi ska gå så långt, dem lever på våra skattepengar, och vem säger något?!
Jag ogillar starkt när folk frågar om jag är en kristen nunna...  Nej jag e ingen nunna....
                                    

                                                                        rolig bild jag hitta.....
                                     
Morgondagen fortsätter, om jag överlever den, Innsha ' allah!
Må allah swt bevara, o beskydda er!

Niqabisten och henens varmaste hälsningar!


På sta'n

Bismillah!

Allt bra med er? Alhamdulillah min dag har jag överlevt, och det har gått bra idag. Jag hade ett ärende in på stan. Någon som såg mig?:P HAHA! Skojar lite bara, jag var på Odenplan. Jag vet inte, "fast" det är 1,5 halv år sedan jag satte på mig Niqaben så tycker jag det är bara roligare nu, i början var jag irriterad, och upprörd. Varför stirrar o glor alla?! Men nu skrattar jag åt det, folk tror att de är diskreta, NOT! haha!
Sen när dem hör att man pratar ren, felfri svenska. Dem får det inte att gå ihop. Så jag skrattar, o fnissar en hel del när jag e ute.
Jag är ändå rädd för dem så går fram och blir fysiskt närgågna, dem som petar och drar i ens kläder. Eller typ kan sätta händer i vägen framför mitt ansikte, så tyå "nu ser du inte" det har hänt ngn gång bara, då säger man ifrån. Som idag var det någon fullis och äldre tanter som suckade och sa elaka saker. Dem brukar jag inte bry mig om.

En av dem lite läskiga grejerna va en gång jag var på Stockholms Universitet, jag och en syster var på väg hem efter ett seminarium, det var i "rusningstrafiken", och vi ska nerför trappan, Då kommer en snubbe och spottar på mig. Alhamdulillah jag hann backa undan för han kom aggressivt framåt. Jag frågade "vad gör du?!" Då skrek han, och gestikulerade vilt "Fattar du inte att du är ful, din fula ankunge!" "Och det är inte påsk än!"  Jag erkänner, blev rädd, jag tror han var hög på något, Och inte var det mig:P
Så jag svarar "Nej, men ditt fula beteende syns! Och påsken firas inte på hösten, utan på våren!" Alla runtomkring stirrade, men ingen kom fram och frågade eller beklgade sig. Detta var en av dem första gångerna det hände på skolan, och skakad var jag. Min pappa blev helt hysterisk, och var orolig. Mest för att det var så mycket folk omkring, men ingen reagerade. Återigen, sin roll som förälder.

Idag var det inte en sådan dag, det var en lugnare variant... När jag var på väg uppför perrongen, så var det en man som gick bredvid mig som tappade sin pekstav (han är blind) och jag såg att han var mer än blind, han fick nog panik eller något. Han häll sig i räcket vid trappen, och skrek halvt hysteriskt. Jag kunde inte stirra på, så jag frågade om jag fick ge honom hans stav. Jo det fick jag. Och han tackade så mycket. Det jag reagerade mest på, var alla runtomkring. Alla stirra på mig, vadå trodde dem att det var jag som drog staven ur hans hand?! Subhanallah, blir bara mer och mer chockad över hur samhället ser ut, ingen reagerar på en hjälplös människa. Tänker bara, och den skrämmer mig. Tänk om jag skulle åka på stryk, eller nedknuffad någonstans. Vem skulle hjälpa till? Ingen aning....

                           

Vänligaste hälsningarna
Niqabisten!

Min dag...tror jag

Bismilah!

Är ledig idag, Men har ändå en hel del att göra, Innsha allah måste ta tag i det. Tänkte fråga er, har ni tips om hur man kan göra vid grov nackspärr? Allt är välkommet:D

Laga mat och plocka runt här lite, sen blir det att gå ut med lillebrorsan. Får se vad vi hittar på Innsha'Allah. Och läxor, som jag måste fixa. Ni kanske hänger med, min vardag är allt annat än lugn, Alhamdulillah det håller mig uppe, den blir knappast lugnare. "Bara" mer hektisk. Men alhamdulilah, är nöjd med vad Allah gett mig. Alhamdulillah för allllllt allah har gett mig, tänker på det ofta. Mina motgångar tackar jag för, dem har gjort mig till den jag är idag, varenda slag, varenda kamp man gör, Alhamdulillah. Det gäller bara att bli påmind om Tålamodets betydelse när man känenr att det är som svartast...Det finns ett ljus i tunneln:D

Jag minns igår att jag och en tjej på praktiken pratade om min utbildning, och hon frågade om hur det var för mig att va i Norrland. Om det var någon skillnad på att studera på SU, och ifrån norrlands djupa skogar. JAAA stooor skillnad! Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men diskussionerna är på en helt annan nivå. Alltså om Islam då menar jag, uppe i skogen pratar man om slöjan, varför muslim inte gifter sig av kärlek (tror dem!?) , Om varför den muslimska kvinnan ärver hälften så mycket som mannen, sådana "låga" frågor.
Här är bevis från koranen om att kvinnan i Islam får ärva:

"Män har rätt till en andel av vad föräldrar och nära anhöriga efterlämnar och kvinnor har rätt till en andel av vad föräldrar och nära anhöriga efterlämnar, vare sig det är litet eller mycket - en andel föreskriven av (Gud)." Koranen 4:7

Observera nu, jag ser inte ner på deras frågor, utan jag blev besviken och trodde att "man hade kommit längre", så kände jag. Så jag sa det rakt ut i klassen, "Jag skäms faktiskt, och blir riktigt upprörd, o ledsen när ni säger detta" Tystnad, var det. Jag förklarade att dem inte kan sitta och lyssna på folk som har starka band till uråldriga traditioner och kulturer som styr före religionen. Jag sa, "till och med" jag tycker synd om dem kvinnorna, vadå 70% analfabeter?! Det är fruktansvärt!
Vad säger ni om att i Profeten Muhammed saw förhållande med Aisha,  i det förhållandet var det han som var analfabet, och hon som sedan utbildade andra?! Dem blev riktigt förvånade, och att när jag även sa att det är varje muslims plikt att söka kunskap. Jag hittade inte den Hadithen nu, så lägger upp den så fort den är hittad, jag kan den i huvudet , men vill ha nummer till hadithen...Så ni hänger med:P

Det är mycket mer, men alhamdulilah. Vad ska man göra? Man kan bara göra sittbästa, sitt yttersta. Det är tragiskt att det finns människor som är så trångsynta. Avslutningsvis skriver jag denna Hadith som jag tänker på....

Profeten, Frid vare över honom sade: "Islam började som något främmande, och det kommer att återgå till något främmande liksom det började. Så Tooba för Främlingarna (må de bli saliga, välsignade)".

Vill ni även se ett videoklipp med svensk undertext?

http://muslim.se/video/anasheed/276-ahmad-bin-alee-al-ajmee/264-fraemlingarna-ghuraaba.html 

Må allah välsigna er dag!
Ska skutta vidare...Innsha ' Allah!

Niqabisten

Alhamdulillah!

                           


Må allah belöna er för era ord!!! Ni anar inte, dessa ord har sprungit raka vägen, utan omvägar- raka vägen till hjärtat! Alhamdulilah, dagen gick bra. Kom lite sent bara, för det var svårt att hitta. Dem var jätte bemötande, och jag måste säga, det gick förvånansvärt bra. Det e klart vissa undrade vem den där "typen" kom ifrån, men det var aldrig något negativt. Utan mest nyfikenhet. Dem frågade om utbildningen osv. Och nej, min syster jag skojar inte. Jag har flytt för mitt liv, det ör inget jag "skryter" om, utan det är den oglamorösa sidan:P Det är sant, har blivit jagad o grejer. Men Alhamdulilah, då är det en ordentlig anledning att ha konditionen på topp va:P?
Jag har min praktikplats på ett hvb hem, det är ca 45-50 minuters avstånd med tunnelbana/pendeltåg. Så det e lite "långt" om man jämför med mitt förra jobb, "bara" tio minuter typ:P
Alltså ett hvb- hem är ett hem, för ungdomar osm ganska nyligen kommit till Sverige. Och personalen som jobbar där fungerar som stöd, stöd för att stötta dessa ungdomar för att kunna komma in på skolor, så småningom jobba osv. För att bli självständiga. Min utbildning heter Integrationspedagog, och man kan jobba med olika former av integration, och stöd. En del jobbar på hvb- hem, socialen, etableringslotsar, jobbcoachs, olika föreningar, ungdomar med trasslig bakgrund och massa annat! Så min dröm är att jag vill jobba med unga muslimska ungdomar, framförallt tjejer. Jag vill ge dem, det jag inte fick. Alltså nu menar jag utanför skolan. Det finns massa ungdomsgårdar osv, men det finns så få där tjejer kan få känna sig välkomna....Alltså som stöd, många tjejer har inte stödet hemifrån, eller det behöve rinte vara det. Utan ett häng liksom för tjejerna.
Jo syster, jag har tagit studenten, tog det 2010. Jag fick höra av min lillasyster att jag är känd för att det var "jag som tog studenten i niqab" Vet inte hur det där ska tolkas:P
Jag minns hur jag mötte gemensamma kompisar, eller mina barndomsvänner, grannar o grejer, och mest skämdes jag för killarna. Jag tittade ner, och dumma, efterbelivna jag....Namnet står på mössan:P Så det gick inte o va anonym så länge, men dem visste ju, det e nog bara jag, en halv-weirdo som utsätter isg för det här, Skratt!
Masha allah , I guess:D

Ella, Må Allah belöna dig för din postade kommentar!!! Ja, om vi inte ses i denna Dunya, så ber jag till Allah att vi ses i Paradisets, Jannatul Firdaws! Vart bor du någonstans? Må Allah belöna dig för det du skrev, och för allt annat gott du gör!
Och Anna maria, Fick mig ett gott skratt ! Självklart ska man borsta av sig tråkigheterna, gilar din avslappnade inställning. Varför älta för när man kan älska? Upp på hästen och gallopera vidare:D Det ska jag göra <3
På vägen hem, när jag pratade med en syster på Telefon, hörde två snubbar att jag sa "jag jobbar inte imorgon" Då kanske vi kan träffas föreslog jag. Så när jag la på, frågade dem, vad jobbar du? Vad pluggar du? Så haha blev så full i skratt. så det hade dem snappat upp av samtalet liksom, svarar på frågor gör jag. Men skäms, man är ju generad, speciellt när det ibland kan hända att män frågar. Dem tackade för svaret och så gick jag av, mitt stopp var framme.

Så ännu ett intressant samtal. Jag tänkte på det häromdagen, saknar att vara på skolor och prata!! Wallahi det är verkligen jätte jätte roligt. Hoppas att Innsha allah att det blir fler gånger. :D

Ni får ha det bäst! Ska försöka vila lite, och ha lite kvalitetstid med familjen. Brorsan behöver hjälp med läxan, eller läxor...vet inte än:P

Må Allah bevara o beskydda er!!

Niqabistens vänligaste hälsningar!


Kaffekopp...

Bismillah!

Detta meddelande fick jag av en syster, som ligger mig väldigt nära i hjärtat. Tänk att det behövs en sådan enkel förklaring, elelr metafor som gör att "allting" faller på plats!

Här kommer den:D , Enjoyy, dyrbara läsare!

Efter att du har läst detta, så kommer du aldrig att titta på en kopp kaffe på samma sätt igen…


En ung kvinna berättade för sin moder om sitt liv och hur saker och ting var så svåra för henne. Hon visste inte vad hon skulle göra, och hon ville bara ge upp. Hon var så trött på att sträva och kämpa. När ett problem verkade vara löst, så var det som att ett nytt dök upp igen.

Hennes mamma tog henne till köket. Hon fyllde tre små kastruller med vatten, och placerade alla på spisen. Efter ett tag började vattnet koka i kastrullerna.

I den första lade hon i en morot, i den andra lade hon i ett ägg, och i den tredje lade hon i kaffebönor. Hon lät kastrullerna koka i godan ro utan att säga någonting alls…

Efter ca. tjugo minuter så stängde hon av spisen. Hon tog upp moroten och lade den i en skål. Hon tog upp ägget och lade det i en skål. Och hon hällde kaffet i en kopp. Sedan vände hon sig till sin dotter, och sade: ”Berätta för mig vad du ser.”

”En morot, ett ägg och kaffe”, svarade dottern.

Modern sade till dottern att hon skulle känna på moroten. Hon gjorde det, och kände att den blivit mjuk. Sedan sade modern att dottern skulle ta ägget och skala det. Hon gjorde det, och fann ett hårdkokt ägg under skalet. Slutligen så sade modern till dottern att smaka på kaffet. Hon log när hon smakade på dess fylliga arom.

Dottern frågade sedan: ”Mamma, vad vill du säga mig med detta?”

Modern förklarade då att varje sak hade utsatts för samma hårda prov: kokhett vatten. Var och en utav de tre sakerna reagerade olika.

Moroten kastades in i provet stark, hård och obeveklig. Men efter att ha utsatts för det kokande vattnet en stund, så mjuknade den upp och blev svag.

Ägget hade till en början varit ömtåligt. Dess tunna yttre skal hade skyddat det ömtåliga innehållet, men efter att ha utsatts för kokande vatten så hade det inre blivit hårt.

Men kaffet, ja kaffet var unikt… Efter det att kaffebönorna hade blivit utsatta för kokande vatten, så var det dem som hade ändrat på vattnet, och inte tvärtom!

”Så min dotter, vilka av dessa tre är du…” frågade modern. ”När motgången knackar på din dörr, hur besvarar du den då? Är du en morot, ett ägg eller en kaffeböna?”


Och nu frågar jag er, dyrbara läsare: Vem är du, när du drabbas av en motgång? Moroten; hård i början, men som motgången tar kål på?
Eller ägget; svag i början, men med ett förhårdnat hjärta i efterhand?
Eller är du kaffebönan; den som inte motgången kan ändra på, utan som istället ändrar på motgången till det bättre med hjälp av sina goda egenskaper? ♥
                                      


Niqabisten!Svar på kommentar


Bismillah!

Efter att jag lagt upp klippet om Sjalen, Må Allah bevara den person som gjorde den. Masha allah!  Att det behövdes en sådan "enkel" förklaring eller beskrivining för Sjalen, så enkelt, klockrent och lättförståeligt, Masha allah. Jag blev inspirerad, och jag fick en kommentar, som jag vill dela med mig. En systers ord som träffade mitt hjärta!

"Jag vill bara berätta för dig att du har gjort mig så otrolig stark och STOLT ÖVER MIN SLÖJA jag har aldrig känt så i hela mitt liv.. Idag är det första gången jag läser din blogg och det är första gången jag ser en med niqab som har en blogg. Så otroligt inspirerande. Det är min första vecka med abayya utan tröjaa öveer kände mig lite konstig i början men idag när jag läste din blogg, går jag runt med den helt stolt.Jag vet inte hur jag ska beskriva min känsla mer. men jag önskar att vi kan hålla kontakt eller lära känna varandra..? om det känns okej för dig då:-)"

=>
Dyrbara syster, Må Allah swt belöna dig för det du skrev! Jag erkänner, även jag fick en annan syn på min Hijab efter detta klipp. Alla systrar som täcker sig för Allahs skull, får Ajr för det. Oavsett hur "mycket" man täcker sig. Bara för att jag har Niqab kan jag aldrig påstå att jag är bättre än någon annan, det är högmod. Jag kan aldrig säga att jag är bättre än någon annan. Vem är jag?! En tjänarinna som söker Allahs barmhärtighet. Jag brukar skoja om att
"Varje muslimsk kvinna som täcker sig för Allahs skull, oavsett om det är Hijab, Khimar eller Niqab- är en tuff brud i lyxförpackning!"

Skratt! "halvmobbad" förklaring, men det är sant, det är som du säger syster, det är en kamp. Må allah stärka dig, och oss alla andra systrar som kämpar för Allahs skull.
Masha allah, hur kom du i kontakt med bloggen? Alltid lika roligt o höra, Och ja. vad jag vet så är det bara jag som bloggar "på detta sätt" om Niqab. Jag tänkte länge på att börja blogga, men jag vågade inte riktigt. Sen så tänkte jag, Subhanallah jag har suttit och vart irriterad på hur den muslimska kvinnan framställs i media. Och vad gör jag åt saken? Är feg, och vågar inte blogga. Jag är ingen journalist eller så, men jag kan väl bidra på något sätt? Så det är historien bakom , till att jag tog steget. Och bemötandet från er läsare, jag är mållös, speechless. Ni får mig att utvecklas på ett sätt som jag inte gjort inan, och det ber jag Allah belöna er för!

Självklart får du det, dyrbara syster. Maila mig på niqabisten@hotmail.com. Varmt välkommen!

Slutligen, ber jag Allahskydda, bevara och stärka er. Om vi inte ses i detta liv, ber jag Allah återförena oss i Paradiset. Allahomma amiin!

Niqabisten, som svarar på frågor!


Fredag<3

Bismillah!

Ber om ursäkt för att jag är sent ute. Alt bra med er? Masha allah, ser att det är nya läsare på bloggen, Varmt välkomna ska ni känna er! Må Allah swt bevara er!

Jag vet varför man ska läsa Surah al-kahf på fredagar, men kunde inte hadithen utantill! , Tyvärr, så jag hittade den nu på facebook, Jag har fått tänka om när det gäller Fb, Man får lära sig mycket där, Därför har jag skaffat den tillbaka. Allt annat, såsom chattande och så det tar en stor del av min tid. Men tackar Allah, har fått lära känna systrar, och jag ber att Allah välsignar dem banden, så att vi även kan fortsätta vara systrar och vänner i Paradiset.

Här till Hadithen , Innsha allah:

Profeten Muhammed Salla Allahu aleihi wa sallam sade: "Den som reciterar surah Al-kahf på fredag kommer han att lysa med ett ljus mellan dem två fredagar (den fredagen som recitationen gjordes, och nästa fredag) "

Källa: Imam Albani autentiserad det i Sahih at-Targheeb wa tarheeb : 736.

                          


Jag ber Allah att belöna den personen som delade med sig detta på Facebook, Bevara, beskydda och stärka personen! Allahomma amiin !
Nu ska jag fortsätta stress-cirkusen här. Må allah välsigna er dag!

Niqabistens fredagshälsningar! <3

Sjalen...

Bismillah!

Denna video hittade jag, Må Allah swt belöna, bevara och stärka och skydda denna person som gjorde denna video! Ska inte säga så mycket, den får prata för sig själv....

Älskar den! Masha allah, såå bra, helt klockren, Masha allah!

               

Niqabisten!

Rånare....

Bismillah!

Jag var och postade ett paket idag till en syster. Inne på posten, jag är där ofta btw. Och dem vet alltid att det e jag, jag har till och med slutat att lyfta på Niqaben när jag ska identifiera mig. Ger bara mitt leg....

Medan jag packar in i paketet, på ett bord bredvid kassan, kommer det en kille ca 20+ år. "blatte" om vi ska använda dem termerna, Han kommer och skulle köpa något i kassan och säger till snubben i kassan "Ni har rån här..." Så jag tänkte, han ska inte få skratta åt mig. Så jäg vänder mig om och säger "Jag brukar ge ut min autograf, du kan få om du vill?" Chockad över att jag ens svarar sa han "Nej mena inte så, alltså såna som ser ut som dig, dem kan ya'ni göra jobb...Jag e oxå muslim. Tjejer med Niqab är fint" Ja ni , vad ska man säga. Jag förklarade iallafall att han inte fick göra sig rolig över min bekostnad. Det var därför jag reagerade. Varför skoja om en tjejs Hijab om man själv är muslim? Hmmm.... vet inte!

Idag när vi var på företagsmässan, Masha allah det var jätte roligt! Verkligen. Och givande, och vad folk stirra! ! Bilder kommer upp inom kort, ska Innsha allah få dem skickade till mig från kompisens kamera <3

Och imorgon, Masha allah fredag <3 !
Koranläsning, kanske någon promenad eller så. Sen blir det bröllopsfest, en syster jag känner ska han sin fest. Och ett tillfälle att träffa alla andra systrar!

Må Allah swt bevara, o beskydda varenda en av er!

Niqabisten!

Skolan...

Bismillah!

Jag ber om ursäkt för min frånvarande bloggning. Jag har inte haft tillgång till nätet, och kom hem igår, och är helt fysiskt trött. helt förstörd. Men alhamdulillah, överlevde även denna cirkus. Denna gång var brutal! Hemsk, det var verkligen en kamp.


För att förtydliga detta lite, Denna form av examination gick ut på att varje enskild elev (man kunde även vara i grupp) skulle redovisa om en fördom man har. Och så skulle man ta reda på om den stämmer eller var en fördom. Jag redovisade min fördom. Och den gick ut på att "Alla människor tycker att jag är skrämmande, hjärntvättad, inkompetent och har ingen plats på arbetsmarknaden". 

Det var ett sätt för mig "att inbjuda" till disusskion angående en Niqabist. Diskussionen var lång. Helt plötsligt var jag så "himla duktig" och vilken "bra" presentation det var. Diskussionerna kretsade mest kring om huruvida vilket yrke en Niqabist kan jobba med, och varför vi väljer oss att täcka oss på detta "förskräckliga" sätt. Jag försökte förklara, sen så slutade jag med. Hur ska jag förklara detta när människor ibland inte ens är troende? För mig är detta religiöst, och en tro på Allah. Lite så försökte jag. Alla slutade med, att dem för alltid (hoppas jag) ser annorlunda på en Niqabist. För mig är det inte fult att vara hemmafru, never ,aldrig!  Utan jag försökte få dem att förstå att kvinnan i Islam inte är förtryckt. Innsha allah så gick det hem. Jag tog bilder på när jag redovisade... så ni ser...Det går det också haha!

                            

                       


                             
De andra bilderna, det blev något knasigt med nerladdningen av dem. Innsha allah så "duger" dessa. 

Jag fick en kommentar av er läsare som jag vill passa på och besvara, som et "svar" på detta inlägg. 

Vilka är de typiska frågor som du får höra mest?
Är bara lite nyfiken...
Ha d bra=> Självklart får du var nyfiken, Alla frågor som ställs med en trevlig ton är välkommet! 
Det är frågor mellan himmel och jord. Alla kategorier! 

- Duschar du med din Niqab? 
- Sover du med den? 
- Har du den hemma? 
- Vad gör du om du ska gå på banken? 
- Får din man se dig? 
- Varför har du börjat med Niqab? 
- Är det varmt? 
- Finns det en rosa Niqab? 
- Symboliserar dem olika färgerna någonting? 
- Hur ser du? 
- Har du en "bad hairday"? 
-Täcker du dig för att du kanske inte har några tänder? 
- Har man niqaben på när man är intim med sin man? 
- Får en kvinna se dig? 
- Varför är det kvinnan som täcker sig, och inte mannen?
- Hur vet jag att du inte är en rånare? 

Listan kan göras låååång.... Och alla frågor är välkomna! Blev tvärtom glad för din kommentar. Nu kanske ni förstår på "vilken nivå" frågorna ställs. Det där är en tolkningsfråga.....


Må Allah swt bevara, beskydda och stärka er! 

Niqabisten !    


Svar på kommentar


Bismillah!
Snälla kan du inte skriva vad som försigår på din utbildning? Verkar vara rena mobbningstämmningen, inget läraren säger emot eller är de med på noterna? Själv så förbereder jag mig psykiskt redan nu att gå tillbaka till campus, mest för att jag är rädd att jag blivit alldeles för lat att plugga distans så länge :P

=> Denna fråga fick jag....O svarade lite snabbt, direkt från skogen, som internet är tröööögt!
Jag lyckades smita ifrån o blogga lite, Syster jag förstår dig. Mobbningsstämning vet jag inte. Frågan är , är man öppen för en dialog? Tillåpter man bil "påtrampad" . Jag vet inte, en del kan vara väldigt grova i sina skämt, och ha en sarkastisk ton. Men då är det bara o fråga, vad menar du? Att ge människan först o främst en chans o förklara. Menar dem allvar får man faktiskt säga ifrån. Lärarna, den lärare jag har nu. Han är verkligen masha allah, jätte häftig, och det börjar k'ännas bättre i klassen. Alltså för er som missat, min mamma kom in på denna utbildning också...Och hon har inte Niqab. Så för mig handlar diskusssionerna oftast om varför jag har Niqab, o inte min mamma. Hon har "bara "Khimar. Alhamdulillah, Må allah swt bevara o beskydda min mamma. Så det är "annorlunda" för mig. Dem menar typ "räcker" det inte med att du har khimar?
Psykiskt ja, sätt på tuffa attityden, jag vet inte. Jag upplever det som mer "fientligt" här, än någonsin i Stockholm. Jag vet inte men det kansek beror på att dem inte sett, aldrig mött en Niqabist ute. Jag e den förste tydligen ei denna lilla stadshåla...
Och ja, distansstudier, det är annorlunda. För mig nu har det känts skönt. Ingen stress i o passa tider på morgnar. För förra året, under höst o vår terminen, pluggade jag heltid, jobbade halvtid och har en stor famlj. Det slutade med att jag gick in i väggen. alhamdulillah säger jag.....Så nu känns det "skönt" att vara lite back...
Men vet inte jag tror jag saknar att åka till skolan. Men vi får se vad som händer efetr denna examen. Allt ligger i Allahs händer. Vill fortsätta min verksamhet med att åka till skolor o så vidare. Och den förfrågan har jag även fått på annat håll. Så med Allahs tillåtelse, vem vet jag kanske dyker upp i er stad...


Innsha' Allah att ni fann detta intressant, fortsättning följer hihi! Må allah bevara er, o beskydda varenda en av er  !

Varmaste hälsningar Niqabisten!

Touching...

Bismillah!

Lyssnade nyss på denna på facebook, Så träffande ! Ta er tid o lyssna, låt orden sjunka in! Jag ska ladda ner denna o ha i min ipod Innsha' allah. Måste lyssna på den flera gånger, den blir aldrig inaktuell... Tårar, och ånger . Och mycket Du'aa det e så jag känner nu...      Lyssna, känn och sedan tänk....

Niqabisten

Svar på frågor & kommentarer

Bismillah!

Jag har "lyckats" missa dessa frågor, och ber om ursäkt för det. Ibland när det är många kommentarer kan dem försvinna in i "systemet" och då kan det hända att jag missat dem....Så nu svarar jag på dem istället, Innsha allah:D


Haha 2006 tror jag banne mig jag var den första, tillsammans med en annan syster som satte på sig niqaben på samma dag(!) men hon hade redan påbörjat sin utbildning mashaAllah. Många muslimer, systrar och bröder, som "tittade snett". Typ, "du har niqab och ändå studerar" som om jag var en kuf. En riktig niqabsyster ska sitta hemma, sjunga ghuraba och fälla en tår för varje (påhittad) begränsning man sätter för sig själv ;) Men som sagt, varit hemma sen 2009 och vet inte hur det blir nu :P
Smurfburkan


 => Masha Allah, det låter jätte fint, Må Allah stärka er (fast det är några år sedan) Men jag förstår vad du menar. Innsha allah så fortsätter det fint. Säg att du inte är den förste isåfall:P Det borde finnas en i varje stad tycker jag:P Här i Stockholm är vi nu 2, Den tredje tog sin examen i Januari Masha allah. Och jag e i Norrland samtidigt:P Det är klart att det är psykiskt påfrestande..Men man måste skratta åt det, det är ytterligare ett bevis på hur knasigt samhälle vi lever i. Tyvärr.
Och jaaaa! Dem som "tycker" , Alhamdulilah, det är min pappa som sparkar ut mig varje dag till skolan. Observbera mitt ordval, inte bokstavligen så ingen missförstår o tror att jag blir mishandlad. Nej, utan det var ett av hans krav. Han vet hur duktig jag är, och vill inte att jag ska kasta mina möjlöigheter i sjön. Man kan utbilda sig Halaal, och om jag skulle bli hemmafru, fine. Men ändå så har jag en utbildning i bagaget, och den kan ingen ta ifrån mig:D
Jag fick mig ett gott skratt Wallahi! Sjunga Ghurabaa kan jag göra, men inte fälla tårar...för den som begränsar en, är du själv brukar jag säga. Tillåter du dig själv bli begränsad? Om det är Halaal, så Bismillah, Ha lite tawwakol,  O Köör!
Lite mitt motto faktiskt, kör, även om det är mot rött ljus.....(!)
Min dyrbara syster, Med Allahs tillåtelse ska det gå bra:D Du får jätte gärna höra av dig, Innsha allah o berätta. Inte för att jag e nyfiien, utan för att jag bryr mig om mina systrar <3


Rolig blogg !! det händer inte ofta att man träffar systrar med niqab som har en rolig humor!xD
Anonym

 => Där ser man, Masha allah.  Jazakallahu khayr, Så du tycker jag har en rolig humor? Det värmer i hjärtat. Exakt vad är det du tycker är roligt? Min ironi...Eller hur jag uttrycker mig? Annat?


men fy vilken snubbe.... det e sant.. om det e en enkild person så ska man fråga först... hur gick det med det sen?? fick dom tag på honom??
Ida

 => Ja men det tyckte inte polisen heller, man har "rätt" att fota utan att fråga, hur galet som helst! Dem fick aldrig tag på honom, för polisen hade inga resurser att gå o knacka dörr, även när jag pekade ut i vilket område han bor i. Jag blev mest orolig för han har gått runt o fotograferat barn o grejer. Mina systrar o deras kompisar har han filmat med motiveringen " Det är så häftigt att tjejer med sjal o kjolar är så duktiga på fotboll" . Det är sinnesjukt, tycker jag... Vem vet vad han har i sitt arkiv. Och saken är den att det inte var första gången jag har tjaffsat med honom. Han fotograferade min lillasyster en gång när vi var ute o grillade, Och det slutade med att jag o min käre far jagade honom... VI fick tag på bilden, o raderade den. Han sa att "han tog kort på bilen" för man fick inte parkera där...?! Knasigt alltså, jag tror att den där mannen har serious problemissues. Ser du? Vem vet vad eller vilka fler han har fotograferat? Polisen väljer tydligen att sätta sina resurser på annat....


 Assalamu aleykum syster!
När jag började universitetet efter att ha tagit studenten 2006 var jag nog (så vitt jag vet) den första i Sverige som gick på universitet med niqab. Jag var väl bland de allra första, jag kom ihåg att jag var lite nervös men allt gick bra alhamdulillah. Jag minns dessutom att en av lärarna var särskilt förtjust i mig eftersom jag tog debatt och deltog så aktivt i undervisningen. "Jag är så stolt över dig"... Ja, man visste inte om man skulle bli glad eller ta det som en förolämpning! Allt, och jag menar ALLT, blir så förstärkt när man tar på sig niqaben. Det som kanske annars skulle ses som normalt blir SUPERDUKTIGT och det som kanske ingen skulle bry sig om blir så HEMSKT bara på grund av tygstycket... Tråkigt, men sant. Nu ska jag gå tillbaka till campusstudierna nästa termin inshaAllah (studerat på distans några terminer) och ska bli nervöst och spännande hur det förändrats sen jag var där sist nån gång 2009... Tja, när iman är starkare blir man starkare som person. När iman går ner blir man osäker och konflikt-rädd. Men det gäller att ha "jävlar anamma" i sig om man ska klara sig i den här världen.
Smurfburkan


 =>
Jag känner igen mig, Masha allah. Du körde direkt efter studenten du me? Jag minns att jag var yngst i klassen, o "stackars lilla dig, du som är sååå oerfaren" , Då brukade jag ge svar på tal. Har du överlevt en jordbävning? Bara för att...Ja jag har vart med om en jordbävning, en annan historia... 
Ja men visst, lärarna blir såååå imponerade, och så tänker man, Vad har ni för måttstock? Redovisningarna gick ju bra, och ingen i gruppen hade några som helst anmärkningar. Subhanallah vem är dem att anmärka? Jag kan säga så här, att vi skulle skriva en uppsats, och jag med mina oerhört "höga" tekniska kunskaper var en av 3 som visste hur man infogade fotnoter (!), Och när jag räckte upp handen när läraren frågade vem som skrivit uppsats innan, jag var en av 3 också. Ingen annan tidigare, Subhanallah....Och så säger dem "Alltså en svensk uppsats?" "Har du gjort det?" 
Ja, det e klart! Jag har inte kommit hit, jag är född här. OCh om jag skulle "ha kommit hit?" Är det ett problem eller? Jag har skrivit uppsatser på arabiska och även franska, klarar man det komplicerade svenska "sättet" klarar man nog allt...Då vart det tyst i klassen, minsann.....


Och jag gillar ditt uttryck , j.....r anamma, hahaha! Det ska man ha.Må Allah underlätta för dig, det kommer gå fint innsha allah. :D Som sagt du är inte den första, och sköter man sina studier med toppresultat dessutom, vart ligger problemet då? Säg bismillah, och gör mycket Du'a! Med Allahs tillåtelse o välsignelser går det bra:D
Jag har tänkt, jag skulle vilja testa att plugga i en annan stad, i Sverige, Undra hur det skulle se ut då? Vilka reaktioner?
No idea....
Ha det bäst! Och fortsätt kommentera, fråga! Superkuul! Kanske kan göra en dokumentär snart...VI får se, en sak i taget:D

Niqabisten !