Utflykt på museum

                          

Idag på praktiken , i och med att det är sportlov i Stockholm, åkte vi på utflykt. Vi drog iväg till ett museum som hade lite speciella utställningar. Denna hade en utställning om Afghanistan. Riktigt intressant och underbart kul. Jag tycker om att gå på museum, dem museum som man kan få utföra praktiska experiment, pröva och testa på saker ligger mig varmare om hjärtat. Det var inte sådant på detta museum ,  utan det fanns blider och videoklipp ur verkligheten.

Japp, jag dumpade vinterjackan hemma och det blev vårdojorna på! Så härligt väder Ma shaa'Allah! Det bara bubblar av vårkänslor. Vilken sagofigur nämner något sådant? Emil i Lönneberga, eller Pippi Långstrump? Det kanske är någon helt annan. Men jag har för mig att det är någon ur Astrid Lindgrens sagor....En figur jag lätt kan identifiera mig med är Emil...:) 
Det händer ALLTID något, antingen så  gör jag något eller så är jag mitt i något. Oftast brukar det vara både och.


                               

                               

                                                Filmutställning. Arkeologer gräver fram skatter 

                                
                                                   Vi kollade även på en annan utställning

                               

                                                               På besök i Kongo :p

                               

                               

                                                               Hos Indianstammen 

                                

Finns det någon där ute som vet hur man snurrar dessa bullar? Dem ser så himla snygga ut!!! OCh jag har letat sopm en dåre, och idag när jag åt denna bulle försökte jag lagomt diskret kolla hur bullen var snurrad, när jag försökte lilrka upp "lagren" .... Ni får jätte gärna visa bild, stegvis eller en länk kanske?

Nu är jag supertrött, har en  del saker o ta itu med . Innsha'Allah uppdaterar imorgon. Idag röjde jag stan, Alhamdulillah inget "utöver" det vanliga hände. En och en annan kommentar, fnysning och elakt uttalande. Men man stänger av efter ett tag. Kanske en överlevnadsinstinkt?

Varmt välkomna ni nya läsare!!
Niqabisten på Stan

Intressant!

                   


Denna artikel hittade jag idag,som är publicerad i tidningen Faktum.  Riktigt cool! Och en  vän som jag personligen känner fick vara med. Bifogar in bilden och förstorar den lite, så ni kan läsa denna. Jag har redan frågat henne, och hon tycker att det är grönt! :)
Artikelserien handlade om kvinnor som på ett eller annat sätt utsätts för många/mycket fördomar .


    


Ser ni, eller ska jag förstora bilden ännu mer så ni kommer  åt texten. Tyvärr så finns inte länken på nätet utan hon postade upp denna på sin Facebooksida:)

Hjärtligaste hälsningar
Niqabusten

Underbar , fin påminnelse!                        


Idag, så himla underbart vårväder. Har vart ute på en promenad och man skuttar omkring av glädje. Det bubblar i hela kroppen. Jag lämnade vinterjackan hemma faktiskt, sååå skönt! Imorgon lämnar jag förmodligen vinterkängorna hemma också. Hoppas att det fortsätter at smälta. Vårvädret och speciellt uinder denna tid på året kan det vara lite lurigt....
OCH att jag kan bärja använda Niqabisar med färger igen. Innan när det var så kallt, blev det som en imma-fläck på den om jag hade andra färger än svart:( . Ändring på det med! <3


Vill dela med mig av detta videoklipp, så bra tyckte jag att den var! Och ska hålla mitt löfte, så gott det går om att uppdatera oftare...:=)

        


Jag fann denna video mycket lärorik, en kort enkel  påminnelse i all sin ära.

Frid!
Niqabisten på Stan

Dagens hadith


                              


“Profeten (frid vare med honom) sade: "En muslim drabbas inte av prövning, sjukdom, sorgsenhet, oro, skada, eller depression – även om det bara är ett stick från en tagg, utan att Allah sonar för hans synder på grund av det.” [Bukhari & Muslim]

                                                                   


Niqabisten

Rekordet hitills!

                       


Igår, subhanallah när jag inte bloggade såg jag först nu att det var rekordet hittills. Riktigt roligt att se, det måste tyda på att fok tycker att det är intressant o läsa det jag skriver. Eller? Jag kan ha fel.

Nu till er dyrbara läsare, jag vill engagera er lite. Vad skulle ni vilja läsa om? Det är verkligen fritt fram, jag vill ha idéevinklar att utgå ifrån. Jag har en del idéer som jag ska banka in på bloggen, men varför inte utveckla dem till något ännu större?

Det finns en facebook sida som jag personligen ni ska gå on och gilla. Den är riktigt bra! Det dyker upp bilder och spämnnande artiklar dagligen....

http://www.facebook.com/pages/JA-Till-Niqab-i-Sverige/150864531694928 

Må allah belöna hen som lägger ner tid och ork för detta!! Och nej, jag har fått frågan innan. Det är inte jag, haha!


Kommentera , kommentera. Vad vill ni läsa? Det kan vara något jag inte tänkt på. Den chansen att få utvecklas vill inte jag låta gå obemärkt förbi!                               


Niqabisten på Stan

Håll i Niqaben! del 1

                  


Ja det har gått riktigt bra med gästerna. En gammal idrottskada jag har som skriker. Ska nog ta det lite lugnare dagarna framöver , om det går. Min familj retas alltid med mig och säger att det är som att jag jämt har en myrstack under kläderna:P

Uttrycket jag nämnde uppe vid rubriken kanske inte alltid stämmer på mig. Jag håller i ansiktsslöjan när det blåser. En gång blåste den av vid en busshllsplats. Knuten höll på att öppnas och just då jag skulle knyta,  kom det en vintervind, jag hann och få tag på den. Och jag var själv vid busshytten. Hann precis knyta fat den innan bussen kom.
Anledningen till min rubrik är att , som jag tidigare nämnde. Jag tror starkt på bildens makt och vad en bild kan förmedla. Det är upp till tittaren att bedöma vad som försöker sägas i bilden. Jag vet att Niqab är inget hinder, jag har inte lyckats komma på ett hinder hittills faktiskt. Jag är aktivare i mitt liv än innan jag satte på mig ansiktslöjan. Kanske beror det på att jag blivit äldre också. Skönt att höra att man blir visare (förhoppningsvis) , och familjen skojar med mig att visdomständerna börjar komma, och att det var på tiden. Men då säger jag lagomt fräckt "Jag vill ta bort visdomständerna!" HAHAH! Så jag kanske inte är så vis länge till:P....Dem gör ju så himla ont!

Nu bjuder jag på ett bildspel, där det tydligt framkommer att Niqab är knappast ett hinder, både i yrkeslivet och i vardagen. Dem flesta av dessa kvinnor är från Frankrike, kanske en vacker dag finns det även i Sverige? Jag har kompisar som kör bil, pluggar och jobbar med Niqaben på. Det finns fler än mig:) . Vem vet en vacker dag i Sverige kanske kan det bli ett bildspel med "svenska" niqabister?


                      


                      

                        

                       

                       

                      


Jag fullkomligt älskar dessa bilder! Det kanske låter lite klyschigt, men jag tycker att man kan se att det lyser en styrka, karisma och att dessa kvinnor har en pondus-anda omkring sig. Bilden längst ner, jag vet inte exakt i vilket sammanhang den bilden är tagen ur. Något parlament eller riksdag? Vet faktiskt inte. Om någon er har ett hum om detta, får ni jättegärna dela med er innsha'allah!

Och ni som undrar om det går att spela tennis/badminton med "såna där" kläder, joho det går visst! Det flaxas en hel del bara med kläderna, och visst går det att vinna också:P


Nu ska jag vidare, nu till veckan ska min praktik börja. Rush i schemat igen, skönt att göra något annat än att trycka med näsan i böcker som omväxling! Ska nog ta och springa lite terräng också, måste nog ta och skaffa någon form av gummistövlar. Snön börjar smälta:) Snart kanske man kan byta ut vinterkängorna mot sneakers!

Må Allah bevara er!
Niqabisten på Stan

Gäster                            

Dyrbara läsare, ser att det kommenteras flitigt. Riktigt roligt! Jag har förberett lite material för framtida inlägg, men desvärre hinner jag inte lägga upp dem nu. Min käre far har gäster, och jag har blivit anförtrodd mat och bakningen. Yehoow! Fullkommligt älskar matlagning och bakning. Tänk vad härligt att öppna ett mysigt café? Man ska aldrig säga aldrig va? 

Det är en hel drös med män här, och jag lyckades smita ifrån köket och bloggar. Jag har inte glömt bloggen, men Allah är mitt vittne. Det är massor på gång, och jag gör så gott jag kan. Klämmer in en liten rolig bild, ni får skriva vad det första ni tänker på.....


                                      

Jag har full förståelse för att denna bild kan väcka starka känslor, men ut med språket bara. Skriv ner era första tankar. Det behöver inte vara långa meingar. Ord räcker långt och bra:)Niqabisten på Stan

Tankeställare

                    

Mycket lärorikt kan man lära sig på Facebook. Och jag är en mupp som tror på bildens makt. Bilder kan användas till mycket, jag tror starkt på bilder med starka budskap. En av dessa bilder lånar jag från ett konto som heter Dawa Islam Malmö. Adda det kontot, för dagliga påminnelser. Riktigt bra konto Masha'allah !

               


Ni som trodde att kvinnan är förtryckt i Islam, kanske fick sig en tankeställare. Precis som jag själv fick i början när jag fann Islam. Nu ska det rusas vidare, fika med syskon....Och en kvällspromenad. Underbart mysigt:)

Önskar er alla en trevlig helg!

Niqabisten på Stan

Fredag <3

                         

Ma shaa'allah, Fredag igen. Jag ska fatta mig lagomt kort. Måste rusa vidare, ska träffa en kund strax Innsha'Allah:) Vill önska er läsare en underbar Fredag, glöm inte att läsa Surah al-kahf!


Abu Sa'eed al-Khudri reported that the prophet (SallAllahu aleyhi wa sallam) said:

 "Whoever reads Soorat al-Kahf on the day of Jumu'ah, will have a light that will shine from him from one Friday to the next." 


- [classed as saheeh by shaykh Albani in Saheeh al-Jaami, 6471]
         


Må Allah belöna er som skrivit på kommentarerna, och ni som läst dem senaste dagarna! "fast" jag är supertråkig, skratt! Nu samlar jag psykisk hälsa för att snart åka upp till hemska skogen. Ni som läste o hängde med förra gången....Jag fick inte all "uppmärksamhet" just för att en klasskamrat, han slutade äta för att han hade bytt religion. Något sånt. Men nu har han "börjat" äta igen, haha! Så det är knappast säkert att det är lugnt för mig denna gång:P
Det är ju så att den som sticker ut mest blir utsatt för mest, stämmer inte det? Vi får se vad denna gång bjuder på.....


Må Allah välsigna er dag!
Niqabisten

Cirkus värre

                      


Skulle ha bloggat i söndags och igår. Men det blev att jag följde med lillasyster till akuten. Utan att behöva gå in mer på det, hon mår bra iallafall Alhamdulillah. Tanken slog mig, efter ett tag där. Hur bemötandet i vården är. Det är ett service och socialt yrke, det är ytterst få nötter som är trevliga. Bemötandet är verkligen a och o. Jag höll på att få dåndimpen där. Jag gick och betalade, och en sköterska blängde och frågade om jag hade betalat.

I och med att vi åkte ambulans blev jag hänvisad in till ett rum. Jag hann inte ens uppfatta att jag behövde gå till kassan. Och sedan med en mening "I Sverige betalar man faktiskt för besök hos läkarn!" Subhanallah, jag hade en instinkt o jaga henne i korridoren, ut från Sverige. Nej men skämt åsido, vilken tant. Och blängde på mig, och sedan från min syster. Och sedan muttra en kommentar om "Ja vad kan man förvänta sig när de ser ut sådär!" Jag sa inget, utan bad snällt om att hon ska visa mig vart kassan låg. Jag skulle aldrig lämnat syrran själv. Hon är inte så liten, utan är 16 men ändå. Vilken otrevlig kärring.

Forsättningsvis på min första tanke. Det här med att döma någon, jag lyfter ALLTID på niqaben om det är bara kvinnor omkring. Just för att det ger en "kortare" distans. Och det är mitt sätt att mötas på halva vägen.

Jag erkänner, Jag har blivit riktigt kluven till mitt bloggande. Jag ångrar bittert att jag lagt ut bilder på mig. Mina avsikter med bilderna har alltid vart att "jag i klassen" "Jag på affären" osv.. att man visar att jag gör vardagliga saker, som kanske inte förvänitas av mig.
Jag är inte rädd att dela med mig, det jag är orolig över är - vad utsätter jag mig för? Och till vilket pris? Folk känner igen mig ute. Och man kan aldrig veta om det är en dåre som läser bloggen. Man känner sig så himla ifrågasatt, hur du än vänder på det. Det värsta av allt är ändå hatet, att veta att när man befinner sig ute, är det alltid minst en som önskar livet ur dig. Jag ångrar även att jag klickade in "niqab" och "burka" på flashback....

Så min motivation till bloggen är lite sisådär. Jag vill så mycket, men en spark i ändan åt rätt håll skulle sitta fint. Innsha'Allah så blir det gott, hur det än vänder sig.


Jag tycker också att det är lite svårt, jag menar ni läsare. Hur kul är det för er o läsa om mina påhopp? Mina slagsmål, alla krig och tårar jag går igenom? Och ändå berättar jag långt, extremt långt ifrån allt?

Ni får jättegärna svara på det. Inte för att jag kräver ett svar, men det kan ge mig ett annat perspektiv på saken. Kanske förståelse, för vad ni ser och vad mina erfarenheter ger er. Så menar jag:)Nu ska det rusas o springa ärenden till bland annat Ikea. Brorsan ska åka till Marocko, och han har bett om hjälp med allt handlande....Skön syrra jag e....Bara vi slipper åka ambulans är jag nöjd.


                           
 
                Ambulans har jag aldrig åkt med Niqab, men det hade jag aldrig haft som strävan heller  

Niqabisten på stan