Dagens föreläsning

                        
 
 
Kom att snubbla på denna föresläning, den är visseligen några år gammal men minst lika aktuellt.
 
 
 
                              
 
Niqabisten på Stan

:)

 
                              
 
 
Trots dåligt uppdaterande, jag skäms för att jag skyller på det. Men jag ser det inte som en ursäkt, jag ser bara att dygnets alla timmar inte riktigt räcker till att enbart blogga. Jag försöker hinna ikapp med att svara på mail, och så har jag även en familj och mig själv att tillgodose alla behov och finnas till och massa mer:) . En annan sak, man tack och lov lär sig är att inte belasta sig med alltför mycket. Det är fullt "okej" att säga, " jag gör det om en stund". Lite så har det känts. Jag ber inte om att ni ska ursäkta mig, snarare att ha lite förståelse ( inte för att ni inte har det) , men av ödmjukhet bara- att man på ett elller annat sätt är bristfällig ibland. Just nu får bloggen utstå det.
 
 
Vill även uttrycka mig lite om den aktivitet som vart bland kommentarsfältet. Jag vill bara säga, jag bryr mig inte om vad folk säger om mig, utan det som gör mig ledsen är när folk faktiskt tror/tar till sig om vad folk säger bakom någon annans rygg. Innan man visste bättre, så ja det är klart man hörde att andra blev baktalade. Och jag skämdes och fortfarande skäms över att jag var så dum att jag trodde på det som sades! Det värsta är att , en person kan tala illa om en annan i sin frånvaro. HUR kan du vara säker på att det inte är din tur så fort du gått? Skitsnack, baktal - call it whatever you want, är oacceptabelt oavsett.
 
Jag kommer aldrig be er läsare om jag är bristfällig som muslim, och inte heller behöver jag förklara mig. Det är till och inför Allah jag kommer stå till svars. Jag kommer aldrig be om ursäkt över att jag är den jag är. Allah har gett den muslimska kvinnan ära, vi är hedrade och vem om inte jag själv ska försvara mig?! Och jag kan inte för guds skull förstå hur det skulle vara brist på blyghet eller omdöme. TVÄRTOM! Ser jag en dum brutta, knipa käft blir jag otroligt upprörd. Och tänker " kom igen kvinna, vad är det med dig?!"
 
Varför ska jag acceptera att jag blir trampad på tårna, när du inte har en aning om vad jag går/gått igenom? Det är aldrig rättvist mot någon att anklaga, klampa ner på någon om hen inte fått en ärlig chans att fått berätta själv. Vill du veta något, så kan du fråga. Men ställ din fråga utan en värdering då!
 
Ett exempel:
 
Vad för fördomar har du om mig som Niqabist?
Har du fördomar om mig som Niqabist, om ja- isåfall vilka?
 
=> Den första frågan, formuleringen i den. Den innehåller en värdering, jag som frågeställare antar redan att alla ska ha fördomar mot mig. Tänk om "svararen" inte har det? Då är jag inte en mycket bättre människa, tvärtom jag skulle haft en fördom mer än vad jag egentligen behöver.
 
Medan den andra formulerade frågan, den är lite mer öppen, och förhoppningsvis fri från någon värdering. Men jag kan se nu, att även den brister:P . Jag använde ordet "vilka", varför antar jag att det är är flera fördomar? Hm...
 
I mitt projektarbete på gymnasiet, och med min handledare fick jag lära mig att jag ska ställa frågan på det sätt jag vill ha svaret. Frågorna avspeglar dina avsikter. Så min dyrbara syster/bror- ha rena avsikter och tro alltid det bästa om dina syskon. Det skulle göra ditt hjärta mjukare.
 
Niqabisten på Stan

Djup innebörd!

 
Bismillah!
 

Profeten Muhammad sade: "Om en mans muslimska broder blir förtalad i hans närvaro, och han är kapabel att försvara honom och gör detta, kommer Allah försvara honom i denna värld och i nästa. Men om han låter bli att försvara honom, kommer Allah att förgöra honom i denna värld och i nästa." [Al-Baghawi]

 

Jag kom att tänka på detta uttalande, vid Allah vad jag är trött på att folk ska sitta och snacka, så trött på att folk ska tycka och tänka om vad man gör, vilka val man gör, men ALDRIG fått den ärliga frågan och den hjärtliga chansen att få svara själv.

Just nu är det så pass att jag ifrågasätter hela mitt bloggande och "Niqabisten på Stan" profilen. Att det finns människor som vill andra människor ont, det är bortom mitt förstånd. Kanske är det så att jag är otroligt naiv, och alltid tror det bästa i människor. Hur kan jag veta att människor tänker som mig? Aldrig tyvärr.

Må Allah välsigna er dag, och acceptera era gärningar från er!

 

Niqabisten på Stan

 

 

 


Är jag verkligen fri?!

 
 
Jag har kommit hem från resan, Alhamdulillah svensk natur är verkligen otroligt vacker. Men befinner man sig långt ute i skogsvischan och åskan slår till, huset dånar och du drar ur telefonjack, tevesladd- rubbet! Samtidigt  som man får reda på att husets åskledare inte är så "stark". Stugan ute i skogen vart inte så mysig längre.  Det kan få en att verkligen se livet med en ödmjukare blick. Vi är verkligen här på jorden på en lånad tid, alla vi kommer en vacker dag dö.
 
I brist på idéer i vad mina inlägg ska handla om, kom jag att snubbla över en del artiklar och diskussioner om en niqabbärande kvinna i Belgien. Hon blev överfallen av ett ex antal civila poliser, hon blev avsliten hennes kläder, fick en hjärnskakning på grund av sina skador, och grovt trakkasserad i häktet. Det slutade med att hon hamnade på sjukhus, och där vägrade läkaren skriva ut henne, då han ansåg att hennes skador var allvarliga, kanske rentav livshotade. Oj just det! Jag skulle sagt vad för brott hon begått. Hon bär det omtalade, kontroversiella och ofta omdiskuterade plagg, kallad för Niqab.
Vill ni läsa mer om detta är det bara att klicka in er på Smurfburkans blogg:
 
                                                http://inutiburkan.wordpress.com/2012/07/16/1523/
 
Jag, ung kvinna och lever i Sverige, år 2012- kan inte låta bli att tänka. Belgien ligger inte så fasligt långt härifrån.  Har till och med vart i det landet, vad skulle ske om jag åkte dit idag? Jag kan ju knappast säga "Je suis une suédoise", som betyder " jag är svenska" på franska, och hoppas att lagen om att betala böter, inte inkluderar mig.  Att ett land i EU, som skrivit på det ena fina avtalet efter det andra, och att dessa länder oftast glatt skryter om sina demokratier och att dem minsann kommit "längre" än den tredje världen när det gäller att ge människor deras rättigheter etc. Allt detta kan slänga sig i väggen! Hur kan man sätta ett förbud, och genom detta förbud fråntas den fria kvinnan sin rätt till att klä sig i det hon själv bestämmer. Och detta strider även emot grundlagarna, då både yttrandefrihet och religionsfrihet ingår om vi ska diskutera detta.
 
 På vilket sätt befrias jag om det sätts ett förbud mot ett plagg jag själv valt? Jag har min frihet som den fria kvinna jag föddes till. Ändå blir min frihet berövad! Jag kan inte låta bli att bli chockad, och äcklad över hur "stängda" människor kan vara. Jag blir så upprörd och riktigt arg, om det är något som kan få mig att bli arg så är det såna här diskussioner. Att en ANNAN människa ska diktera och bestämma hur JAG ska leva mitt liv. Föddes inte vi som fria människor? Jag accepterar inte att en människa stänger ut mig från skolan, eller att jag blir påtrampad och trakkasserad, och jagad för mitt liv ute i min vardag. Jag kan inte förstå dem människor som påstår att jag är skräckinjagande. Hör dem inte hur min ton på rösten eller i vilket samtalssammanhang jag befinner mig i? Ser dem inte hur jag går/beter mig?  
 
Att en lag, i ett demokratiskt land, begränsar mig-  kan jag inte tycka att det är så jäkla demokratiskt längre. Få se nu? Gäller demokratin och mänskliga rättigheter enbart en del av dem samhälleliga medborgarna, eller alla? Jag kan själv inte riktigt svara på det. Lilla jag, accepterar inte heller att någon ska komma och poängtera om att jag gör det svårt för mig, eller begränsar andra "muslimska systrars" rätt till ett liv i samhället. Ursäkta mig, vart i hela fridens namn tror du jag lever ? I en hydda i en lerig by någonstans och ca 700 år tillbaka. Nej, jag bor i en lagom stor förort i Storstan, precis som många andra i Sverige gör. Där jag lever mitt liv, och kan inte ett dugg förstå hur logiken ska vara sammanhängande, och kopplad till andra kvinnliga muslimer.
 
Min kompetens sitter i hjärnan, och ni som missat vart hjärnan ligger. Lyssna på biologilektionerna, dem är till stor nytta. Hjärnan är ett organ som sitter mellan öronen, under skallbenet. Kompetensen sitter inte i hur mycket täckt du är, eller bristen på det heller. Jag menar du kan tänka lika bra, påklädd som naken, annars är det något fel på dig.
 
Jag ber aldrig att någon ska bära mina kläder, det klarar jag fint själv. Jag ber dig inte acceptera mig, men jag kräver faktiskt att du ska respektera att detta är mitt val. Endast mitt val, och ingen jäkla lag i världen, hur "beskyddande" den än må vara- den kommer aldrig hindra mig från att ta på mig min Niqab. Jag är en fri människa, och jag gör mina fria val, dem skadar ingen. Det är faktiskt jag som andas i detta plagg, tack för omtanken men jag klarar det själv:)
 
Jag är som sagt en fri människa, eller?!
 
Ett lagomt aggressivt inlägg av
Niqabisten på Stan

Temahelg Gävle

 
Bismillah!
 
Dyrbara läsare, hittat en dator i skogen som tack och lov fungerar någorlunda:) Jag vill vara ute i god tid, och meddela er som bor i Gävle, eller i närheten. Det kommer at vara en temadag för tjejer den 10e juli, och jag kommer att vara där inn sha Allah. Dra med en kompis(ar) och så ses vi där, om du vill komma, adda mig som vän på facebook så bjuder jag in dig till evenemanget. På facebook heter jag "Niqabisten på Stan" . Att jag tror att det är bra med anmälan, beror på att det kommer att anordnas aktiviteter, fika etc så det är bra att veta hur många vi blir:)
 
Hoppas at vi ses där! Vid eventuella frågor så kan ni kontakta mig. Det finns gott om uttrymmer för det:)
 
Niqabisten på Stan

JA! Till Niqab i Sverige

 
Bismillah
 
Här har ni en sida på Facebook som jag sett. Riktigt cool, härliga bilder och självklart går det även att kommentera/diskutera! Sprid om att denna sida finns:)
 
Denna är dagens bild, som jag såg uppe:)
 
     
 
Jag säger som rubriken löd " Vem sade att niqab är ett hinder?"
 
Här finner ni sidan : http://www.facebook.com/pages/JA-Till-Niqab-i-Sverige/150864531694928
 
Gilla med er!
 
Niqabisten på Stan

Tala?

 
Bismillah
 
 
 

Tala endast om ditt tal är vackrare än din tystnad!

 

                         

 

Niqabisten på Stan

 

 

 


Veil yourself

 
Bismillah!
 
 Dyrbara läsare!
Nu är tiden inne för att jag ska lägga till en ny länk här på bloggen. Jag har vart i kontakt med dem systrar som står bakom hemsidan Veilyourself. Det är en hemsida som säljer islamiska kläder för kvinnor, billigt med bra kvalité. Det är på ett närliggande avstånd, då systrarna bor i Sverige. Jag känner flera systrar som köpt kläder från dem, och dem är mer än nöjda! Må Allah belöna dessa systrar för att dem gör det möjligt för oss, framförallt för att det inte är så dyrt- till skillnad från andra hemsidor/butiker. Det gör det enklare för dem systrar som inte har den bästa ekonomin:)
 
Har ni frågor, funderingar eller kanske tips/önskemål om att få in en produkt. Maila dem så kan jag garantera er att ni får ett glatt, trevligt mail tillbaka! Det fick jag iallafall, Ma sha'Allah!
 
Här har ni länkadressen: http://veilyourself.com/ 
 
       
 
Jag kommer att ha denna hemsida bland mina länkar på vänster sida, tipsa era vänner om att dem finns! En kvittrande fågel har viskat till mig om att dem har rea på en hel del varor. Passa på vettja!
Må Allah utöka er  verksamhet, systrar på Veilyourself ! Amiin!
 
Vänligaste hälsningar
 
Niqabisten på Stan