Blåmärken

 
 
 
 
Slag ger blåmärken på kroppen
Medan ord kan såra själen, djupa lila blåmärken- som kanske aldrig försvinner.
 

Abdullah ibn Mas'ood sade: "Det finns ingenting som förtjänar att bli fängslad mer än tungan."

[Nawawis kitaab al-adhkaar]
 
Välj dina ord med omsorg och djup eftertänksamhet!

 

Arafah dagen

 
 
 
Imorgon är det Arafah dagen dyrbara syskon!
Fastar man denna dagen sonas synder av två år!

Det berättas med auktoritet av Aishah att Allahs sändebud Saw sade:

"Allah befriar mer av Hans slavar från helvetet på Arafah dagen än någon annan dag, och Allah närmar sig och stolt säger till änglarna; "Vad vill dessa människor och vad söker de?"   [Muslim]

Läs mer om Arafah dagen!
 
http://www.muslim.se/arligahandelser/manadendhulhidjah/832-de-vaelsignade-dagarna-arafah-dagen.html
 
Må allah acceptera från er och oss, Amin !
 
 
 
 

Coolt!

 
 
 
Jag är en sådan mupp som tycker om bilder, jag har nog nämnt det innan. Att jag kan tycka att en bild kan förmedla ett sådant djupt och starka känslor. Oftast behövs det inte en text intill bilden för att göra det ännu tydligare. Men självfallet är det intressant att få information om bilden i form av en artikel. Jag hittade denna bild efter en sväng ute på nätet, och läste en del artiklar gällande detta.
 
Intressant värre!
 
 
 
Denna kvinna vid namn Heba Seraj är regissör/producent. Fann inte det rätta ordet i översättningen just nu. Det finns en egyptisk tevekanal, och det är endast kvinnor som "syns i rutan". Alla bär Niqab. Man kan även se några klipp på youtube, synd att det mesta var på arabiska ( då jag kollade) det kanske finns fler nu, på andra språk.
 
Jag blir riktigt imponerad, mina tankar och känslor då jag ser bilden är att hon är fokuserad, målmedveten, duktig eller "kan sin grej". Jag känner mig även stolt att ha en sådan medsyster, även vi kvinnor behövs. Vi behöver utbilda oss, vi måste tänka på vår kommande generation. Ska dem ha det bättre eller sämre än vi har det?
 
Vad för tankar får ni då ni ser denna bild? Eller har ni spännande artiklar/bilder/videoklipp - Dela med er dem mer än gärna!
 
 
 
Niqabisten på Stan