Är barn rädda?

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linn

Hahah! Ma shaa Allah :D

Arbetar du på en muslimsk förskola eller en "vanlig"?

Svar: Denna förskola är "muslimsk" eller hur man ska uttrycka det. Det är muslimsk personal osv. Men detta ägde rum för lver ett år.sen. Jobbar inte alls lika ofta där idag ;-)
Niqabisten

2013-04-07 @ 02:40:49
Postat av: Linn

Okej! Barn kan vara för roliga ibland :)

Har du något tips på hur man gör för att få jobb på en muslimsk förskola? Jag hade tänkt att flytta ner till Stockholm in shaa Allah och har arbetat på en vanlig förskola här där jag bor, så har erfarenheter. Men dock ingen utbildning för just barnskötare.. Har du några förslag eller så? Barak Allahu feeki!

Svar: Ja barn är riktigt härliga Ma sha Allah! Ett tips är att kontakta dem. Googla upp så kommer det komma upp dem skolor/förskolor som finns. Det finns ett antal spridda över stan, både söder och norra Stockholm. Dessutom är det ett plus att du har erfarenhet. Må Allah underlätta för dig och lycka till under flytten! Du kan maila om du har fler frågor eller funderingar om du skulle vilja vara mer privat . Självfallet får du kommentera på bloggen oxå ;-)
Wa fiki barakAllah!
Niqabisten

2013-04-08 @ 05:01:21
Postat av: Maria

Hej!
När man bär niqab, hur kommunicerar man med en hörselskadad man som kan läsa på läpparna. Får man göra undantag då och visa ansiktet för att det ska vara möjligt för mannen att kunna kommunicera?
Hur jobbar man med barn i förskolan som har auditiva tolkningssvårigheter?
Hur gör ni? Hur fungerar kommunikation i muslimska länder för döva/hörselskadade män och kvinnor i niqab och hur jobbar man med hörselskadade döva barn?

Svar: Hej Maria!
Varmt välkommen till bloggen och ber innerligt om ursäkt för mitt sena svar!
Jag har aldrig vart med om den situationen än, men jag har sett hur andra gjort (genom dokumentärer och teveprogram). Det finns alltid lösningar och självklart ska man inte skapa hinder för sig själv om man skulle befinna sig i den situationen. Det är inte alla kvinnor i den muslimska världen som bär ansiktsslöja, så det är fullt möjligt att det finns lärare som väljer astt ta av sig niqaben då dem befinner sig bland barnen (just för att dem är barn). Jag tror, att det mesta är genom teckenspråk precis som här, och då tillfällen kanske blir svåra att tyda ansiktsuttryck skriver man till varann. Precis som här, genom sms osv. Tack och lov har vi många olika smileysgubbar som hjälper till att förstärka det vi vill få sagt:)

Så tror jag att det fungerar, men kan inte uttala mig helt säkert då jag inte befunnit mig i den sitsen.
Niqabisten

2013-04-10 @ 22:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback