hatbrott.se

 
2008 gjordes en enkätundersökning bland unga muslimer om hatbrott. 250 personer besvarade enkäten: över 90 % av de deltagande hade blivit utsatta för hatbrott p.g.a. sin tro, ca 70 % av de drabbade var unga kvinnor med sjal. Av dessa var det endast tre personer som hade gjort en polisanmälan.

Det betyder att statistiken över hatbrott är långt ifrån en korrekt återspegling av verkligheten då de som har blivit utsatta saknas i statistiken; som om alla dessa oanmälda övergrepp aldrig har ägt rum. Vi vill vara med och ändra på detta och därför har vi tagit fram en enkät som man fyller i om har blivit utsatt för hatbrott. Vid behov hjälper vi även till med polisanmälan. Skulle du behöva hjälp med juridiska frågor som rör ditt fall så kan vi erbjuda hjälp med detta också.

Du garanteras anonymitet och uppgifterna är enbart till för att uppmärksamma och belysa denna form av brott.

Ni kan gå med i facebookgruppen: 

https://www.facebook.com/groups/148146508634040/

Och även klicka in er på hemsidan: www.hatbrott.se
 

Oroliga tider

 
 
 
Aldrig förr har jag vart orolig då jag går ut. Men den senaste tidens överfall på kvinnor och efter jag själv blev slagen mitt på ljusa dagen ändrat min inställning. 
Nu tänker man "kommer jag hem utan större påhopp eller utan att bli slagen är det en 'bra' dag". 

Jag trodde aldrig att jag skulle vara med om det, men nej. Jag är utsatt för att jag är muslim, kvinna och bär ansiktsslöja. 

Jag är inte ensam om detta. I skrivande stund är det en äldre man med en kvinna som sällskap som sa "helvete så förskräckligt! " 
Jag gick fram till dem och konfrontera dem. Dem hotade med att kalla på polis. "Gör det" dem svarade med att gå därifrån. 

Jag klarade mig denna gång. Nästa gång kan det vara jag. Gången efter kan det vara du. 
Var försiktiga när ni går ut!
 

Ta ingen sk*t!

 
 
 
Jag är ledsen över det faktum att ickebeslöjade kvinnor för min talan. Dem representerar inte mina känslor då jag blivit slagen, påhoppad och då jag även blivit jag jagad för mitt liv. 

Det är ledsamt, varför reagerar inte vi muslimska beslöjade/täckta kvinnor?! Varför säger vi inte ifrån?! 

Vi MÅSTE säga ifrån. VARJE gång. Denna hatiska jargong mot muslimska kvinnor får inte accepteras. Vi måste säga ifrån i dem påhopp som sker i vår vardag. 

Vi MÅSTE ta tag i detta själva! Hur långt ska det gå?! Ska en syster behöva bli dödad för att ni ska fatta att det gått för långt. 

Vi kan inte skylla på andra när det är vi själva som låtit oss acceptera vardagsrasismen. 

Jag vill inte leva i ett Sverige där mina medsystrar kniper käft och inte säger ifrån då du hör "Fy f*n" men du markerar inte att gränsen är nådd. 

Nästa gång kan den människan möta en annan syster som kanske har barn med sig. Denna människa har fått erfara att det är "Fullt OK" att nedvärdera och kanske även kommer slå nästa kvinna.

Jag vill inte leva i ett samhälle där bara några få kämpar mot förrändring. Alla vi behövs! 

Ta ingen sk*t! 
Säg ifrån IDAG !
 
 

Al-Ghouta

 
 
 
Missade ni massakern som gjordes mot kvinnor, män, barn och gamla i al-Ghouta i Syrien?

Hundratals, om inte tusentals, miste livet under en kemisk gasattack häromdagen. De dog av den giftiga gasen.

Många av er har känt ilska och förtvivlat frågat sig själva: "Vad kan J-A-G hjälpa till med?".

Nu ska vi på SolidaritetsCenter öppna en vårdcentral i al-Ghouta där de drabbade kan få vård och gasmasker. För att kunna genomföra detta behövs det 52.000 kronor.

Vi behöver din hjälp! Tänk om det var din familj?!

Låt din ilska och sorg bli till en konkret handling; var med och bidra!

Sätt in ditt bidrag på bankgiro 833-6307

Märk det gärna med "gasattack"/"al-Ghouta", eller liknande.

Stort tack för ditt bidrag! (Om du själv inte har möjlighet att hjälpa till ekonomiskt, så dela i alla fall detta på din logg så det sprids. Detta är minst lika viktigt!)
 
 
 
 
 

Trött eller glad?

 
 
 
Vet inte om jag ska känna glädje eller enbart tröttsamhet. 

Jag tycker att det är intressant att hon valde att "klä ut sig" i niqab. Hon berättar om sina känslor, och fått bra bemötande i media och är till och med respekterad för hennes "analytiska erfarenhet". 

Det jag däremot tycker är otroligt orrätvist och dubbelsidigt är : Varför är det inte intressant för media att intervjua muslimska kvinnor som täcker sig?! Varför får inte vi uttala oss om vad vi känner, tänker och upplever saker och ting?! 

UTAN att bli svartmålade som förtryckta varelser. 

Det har inte hänt innan och lär dröja minst lika länge till. Ta saken i egna händer! 

Skriv och krossa fördomar, för dig och dina medsystrars skull! 

http://m.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fsverigesradio.se%2Fsida%2Fartikel.aspx%3Fprogramid%3D2151%26artikel%3D5606480&h=qAQH32mgN&s=1