Aldrig...

 
 
 
Efter att ha läst en artikel om den beslöjade kvinnan som blev misshandlad pga. sin slöja. Även hennes mamma blev svårt misshandlad. Då blev jag påmind om en händelse ur min vardag, för ca 2 år sedan...

Jag [bar niqab då] var påväg hem från universitetet, sittandes på tunnelbanan med en vän. På 4-sits platsen jämte oss satt det 4-5 män i 50 års åldern och drog det ena skämtet efter det andra om kvinnor. Det ena mer kränkande än det andra, det hördes nästan som att dem tävlade om vem som kunde köra det grövsta skämtet om kvinnan....

Vi skulle tydligen kliva av vid samma station, jag stod närmast dörren, både jag och systern kliver av tätt av dem frispråkiga gubbarna. En av dem knuffar mig på ryggen och skriker

"Se dig för!!!" 

Jag minns inte exakt vad jag kände då, men chockad och arg går jag fram mot mannen, spänner blicken i honom och talade minst lika hårt mot honom: 

"Som du ser täcker jag allt FÖRUTOM mina ögon! Är det någon som SER så är det JAG. För det andra, så var det DU som stod bakom mig och knuffade. Är det någon som behöver kolla upp synen är det återigen DU!" 

Ser hur chockad han blir över att han blev motsagd. Han går därifrån med huvudet sänkt, hans vänner skrattar åt att han just blivit golvad av en kvinna, ännu roligare var det att hon var en muslim.... 
En av hans vänner vänder sig om och kommer emot mig och ber om ursäkt å hans väns vägnar. Hans beteende är inget han själv står för. 

Jag är inte uppfostrad att vända andra kinden till o få ytterligare ett slag. Jag har blivit uppfostrad till att jag inte är som alla andra, jag måste våga vara annorlunda och stå för det jag tror på och har o säga. Kanske är jag konstig i mitt tänkande. Jag står för att man ska säga något i försvar då man blir angripen. Återigen är jag förmodligen väldigt konstig i mitt tänkande och skiljer sig från mängden; skulle jag bli slagen skulle jag inte springa därifrån. Tvärtom, skulle jag slå tillbaka. Den jä*eln ska inte tro att det är fritt fram o slå en kvinna, och som beslöjad få kläderna avslitna. 

Aldrig.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Salaam alaykum! Bara undrar över när du skrev "( bar niqab då)" innebär det att du tagit av niqaben nu? Eller kanske bara jag som missförstår?
Det är många systrar som väljer att ta bort niqaben och som relativt ny niqab-bärare (alhamdulillah för det) så gör det mig ledsen när flera systrar väljer att ta bort den, även om jag absolut kan förstå hur de känner med all press som tillkommer.
Må Allah swt stärka oss och föra oss strävande närmare varandra. Du finns i min duaa syster. Mashallah för en jättebra blogg.

Svar: wa aleikom wa salam syster!
Nej jag har inte tagit av den wa Lillah alhamd! Jag skrev på det sättet för att påpeka att jag bar niqab då vi det tillfället denna incident ägde rum.

Amin amin
Niqabisten

2014-01-03 @ 13:08:56
Postat av: ami

Assalaamu aleikum syster! Har inte FB men min syster berättade att du sökte efter folk som kan hjälpa till att översätta texter eller liknande från eng? Om du fortfarande behöver mer hjälp så vill jag gärna hjälpa till. Du kan väl skicka ett mail i sådana fall in shaa Allah.

Man måste verkligen stå upp för sig själv, ingen annan gör det förrän man visar att någon beter sig fel mot en. Alhamdolillah har jag inte stött på alltför elaka människor hittills vilket var något jag var rädd för när jag började med niqaab.


Svar: Wa aleikom wa salaam wa rahmatullah dyrbara syster!
Det stämer, men har alhamdulillah löst det. Må Allah belöna dig högt för dina fina avsikter!

Det stämmer, vi måste stå upp för oss. Ingen kan göra det åt oss förutom vi själva ;-)
Niqabisten

2014-01-05 @ 12:49:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback