Kränkt...

 
En syster skickade mig detta för någon dag sedan:
 
<<  Jag skulle iväg för att tolka på socialtjänsten.  Jag som tolk bär på en bricka med mitt namn+foto och den måste jag bära på då jag går på uppdrag. Jag var en halvtimme tidig och fann dörren vara låst, bredvid mig står det en dam och jag frågar henne om man behöver en viss kod för att kunna komma in. Då säger hon till mig: ”Är man tolk ska man kunna läsa på dörren!”. Jag tittade på dörren och letade då efter någon kod som skulle kunna öppna dörren eftersom det var det jag frågade efter, på dörren stod det Lunchstängt och dem öppnar igen efter en halvtimma.
 
Jag lämnade kvinnan i sin bitterhet och satte mig på en bänk en bit bort eftersom jag skulle be duhr [förmiddagsbönen] som jag inte ville missa. Jag bad sittandes och kvinnan stod där och tittade på mig. Jag hör henne skrika: ”Om du har så ont i magen så borde du planerat bättre och kommit tidigare!" Jag bad färdigt och hon upprepade sig, då frågade jag henne varför hon inte kunde låta mig vara och att jag inte vill prata med personer som är ohövliga i sitt tal mot andra. Då sa hon att alla vi som kom från mitt land var aggressiva och hon undrar varför vi bor i Sverige och menade att bor man i Sverige ska man vara snäll och lugn. Då sa jag: ” har du glömt hur ditt beteende själv var gentemot mig för 5 minuter sedan?” Långt ifrån lugnt och väldigt aggressivt. 
 
Hennes försvar var att ja men alla som du ställer sådana dumma frågor och att det stod klart och tydligt lunchstängt på dörren. Jag frågade då om hon var frisk eller skojade med mig. Vi är på en socialtjänst som har väntrum även om man är borta på lunch. (tydligen stängde dem en timma för lunch) Då sa hon att hon mådde bra men insisterade på att jag var en sjuk person som inte var frisk och kunde prata normalt med människor. Jag blev upprörd och vände mig mot henne för att återigen påminna henne vad hon sa till mig för 5 minuter innan och förklarade att jag inte ville ha med henne att göra.
 
Gång på gång sa jag åt henne flera gånger att du har inget med mig att göra, jag bad henne att gå därifrån men hon fortsatte med att skrika. Helt osammanhängande. Helt okontrollerat.
 
Men när jag gick fram till henne så blev hon väldigt rädd och började skrika: "du får inte gå emot mig jag ska ringa polisen! kom inte nära mig för då fotar jag dig och säger till polisen... " Jag sa till henne en sista gång att hon skulle sköta sig själv. Chockat blev hon helt tyst och jag vände  henne ryggen.
 
Observera att detta socialkontor låg i ett icke mångkulturellt område utanför Göteborg, och denna kvinna som spydde galla (mer än det jag skrivit ovan) är själv en person med utländsk bakgrund. På grund av allt hon sagt till mig, och jag kände mig hotad av henne. Rädd, kränkt och förnedrad har jag valt att anmäla henne. >>
 
Ps, Systern skrev till mig och sa att honanmält detta och fick bra bemötande av polis.
Till er som blivit utsatta för olika diskriminering, påhopp eller hatbrott så är ni varmt välkomna att kontakta mig, eller det övriga teamet på www.hatbrott.se
 
Vi hjälper dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback