Se inte förbi!

 
 
Vet ni vem denna man är? 
Har ni sett honom innan? 

Denna mannen såg några systrar dela ut broschyrer gällande SolidaritetsCenter SC insamlingskampanj utanför Stockholms moské. Han fick en broschyr, tårar fyllde hans ögon och han började göra dua. Han började berätta sin historia. Flykt från krig, förföljelse, tortyr i fängelse för att sedan befinna sig ensam i ett främmande land. 
Allt han äger och har finns i en IKEA kasse! 

Han uttryckte sin tacksamhet över denna välsignade månaden ramadan, och LÄS, han hade INGET att äta till suhoor! 

Han var ledsen för att dem syskon som gick förbi honom inte lyssnat och hört hans kallande på hjälp. Han ville ha hjälp att gå uppför trapporna till moskén för att utföra fredagsbönen. 

Respekterade broder och dyrbara syster, det är lätt hänt att vi skyndar oss att hjälpa syskon i nöd utanför Sverige. Men har vi tänkt på dem som vi går förbi ute? Passerar vi förbi dem utan att fråga om det är något dem behöver? 

Denna farbror fick rena kläder, mat och pengar.

Han tackade för allt men vet ni vad han specifikt bad om? En bok om hur man ber, skriven på arabiska. 

Systrarna hjälpte till att följa honom en bit. Dem sa till honom :

"Snälla göm pengarna ordentligt nu så ingen tar dem ifrån dig" 

Vet ni vad han svarade dyrbara syskon?! 

"Jag har under hela mitt liv fått lära mig att sätta min tillit till Allaah, och det kommer jag även göra med eller utan dessa pengar. Idag berikade Allah mig med att ni systrar skulle korsa min väg. Vi vet aldrig när Allah välsignar oss, vi måste alltid ha tillit till allah, oavsett situation!" 

Dessa ord uttalade han, och inget öga hos systrarna var torrt. Dessa ord mina syskon, uttalade en man som har svårt att gå p.g.a sina skador som han fått av tortyr, som har sitt liv i en IKEA kasse, som grät för att han missade fredagsbönen, mannen som inte vet vilket härbärge han ska sova på ikväll. 

Ta till dig ärade syskon, vid Allah är det vi som borde skynda oss till varje tillfälle att hjälpa någon.

Ta dig tid att fråga! Ta dig tiden att ge av din tid och av det du har! 

Behövande finns även i Sverige, se inte tillfället att erhålla belöning passera förbi!
 
 
 
 
 
 

Så det så...

 
 
 
 
Lämna fördomarna åt sidan och öppna sinnet för ett annat, nytt perspektiv. På samma sätt som det finns två sidor av ett mynt, finns det även ett annat perspektiv än den omtalade bilden om muslimska kvinnan =) 
 
 
 
 
          
 
 
 
 

Vackraste på länge!

 
 
 
 
Once the prophet (salla Allahu 'alaihi wa sallam) was sitting in a room with Aisha and fixing his shoes. It was very warm, and Aisha looked to his blessed forehead and noticed that there were beads of sweat on it. She became overwhelmed by the majesty of that sight was staring at him long enough for him to notice. He said, "What's the matter?" She replied, "If Abu Bukair Al-Huthali, the poet, saw you, he would know that his poem was written for you."
 
The Prophet (sallaAllahu 'alaihi wa sallam) asked, "What did he say?" She replied, "Abu Bukair said that if you looked to the majesty of the moon, it twinkles and lights up the world for everybody to see." So the Prophet (salla Allahu 'alaihi wa sallam) got up, walked to Aisha, kissed her between the eyes, and said, "Wallahi ya Aisha, you are like that to me and more."
 
     
 
 


:)

 
 
Dagen har kommit! 
Dagen då syskon från många håll i Sverige står sida vid sida, axel mot axel på samma plats. 
Dagen då människor med olika erfarenheter, olika nationaliteter, olika intressen MEN med ett gemensamt mål! 

Att TILLSAMMANS göra dawa! 

Ha denna hadith i er åtanke, tänk på belöningen !

"By Allah, if Allah were to guide one man through you it would be better for you than the best type of camels." (Bukhari, Muslim)

Och denna koranvers: 

""And who is better in speech than he who (says: 'My Lord is Allah (believes in His Oneness),' and then stands straight (acts upon His Order), and) invites (men) to Allah (Islamic Monotheism), and does righteous deeds, and says: 'I am one of the Muslims.'"

(Quran, Fussilat: 33)

Kolla in detta klipp, och engagera DIG i DIN stad! 
kontakta: www.iera.se 
 
 
 
                            
 
Så vackert att man grät, må allah belöna dem fler, mång och högfaldigt för det fina arbetet! 
 
 

Ramadantips

 
 
 
 
Detta fick jag dela av en syster jag har på min Facebooklista, må Allah belöna henne! 
 
 
Schema inför ramadan

Detta är en personlig mall jag skrev ner då jag ville göra en planering för stärkandet av min iman [tro]. Vissa av er har bett om att få ta del av den, hoppas att den kan ligga till grund för er imanboosting under ramadan. 

Koranläsning: Utgå från vad som är rimligt för dig. Hur mycket tid kan du se till att spendera på koranläsning? Hur mycket tid kan du sno av slösurfande, facebookande och tv-tittande? Sätt upp ett minimimål och ett mål att sträva efter. Till exempel, mitt mål är att läsa minst en juz varje dag. Jag strävar efter att läsa tre juz varje dag. Allt där emellan är godkänt.

Bön: Sätt upp mål som utmanar dig. Vi ligger alla på olika nivåer. Om du vanligtvis kämpar med att be dina fem, se till att det blir ditt mål under ramadan. Ber du alltid din fard? Lägg då till nafila bönerna. Ber du dem vanligtvis? Adda på lite doha. Se till att inte missa taraweeh. Kan du inte be taraweeh pga barn? Se till att du gör en egen tahajjud varje kväll. Sätt ett mål som utmanar dig men som inte är utom räckhåll. 
 

Bryta andras fasta: Belöningen för att bryta någons fasta är samma som om du fastat själv. Fastar du blir alltså belöningen dubbel. Sätt upp ett mål utifrån din situation. Tex. Jag ska bryta minst en persons fasta varje dag. Eller tre i veckan. Köp ett paket dadlar till en familj och be dem bryta sin fasta med dina dadlar. Kolla om det finns några ensamma studenter i din stad som inte har familj att bryta med och bjud in dem.
Sadaqah: kan göras i så många olika former. Lova dig själv att lämna en slant i mosken varje gång du går dit. Det behöver inte vara mer än en krona. Skänk en summa till en välgörenhetsorganisation. Gå till ett härbärge och erbjud dig hjälpa till ett par gånger under ramadan. Det finns massor du kan göra även om du inte har pengar.

Dhikr: Avsätt en viss tid till dhikr varje dag. Tex 10 min efter varje salat. Eller välj ut att säga något ett visst antal gånger / dag.

Föreläsning: Utöka din kunskap. Har du inte möjlighet att närvara personligen så är Internet är fyllt av fantastiska onlineföreläsningar. Sätt upp mål att du ska lyssna på minst en föreläsning varje dag, 2 i veckan eller ett annat mål du finner lämpligt.
 

Synder: vi har alla synder vi återvänder till. Så bestäm dig för att helt sluta med det som äter upp dina hasanat. Sluta röka, kasta ut tvn (om du använder den till haram), ta på dig din hijab, sluta baktala, välj den synd du vet om är en del av dig. VAR MEDVETEN OM DEN.

Glöm inte att du är i ett konstant tillstånd av ibada när du fastar. Allt du gör med avsikt att stärka dig kommer allah underlätta för dig inshaallah.
 
 
 
 
 

Ramadanbrev :)

 
 
 
 
Salam aleikom wa rahmatullah wa barakaatoh älskade systrar! 

Först och främst ber jag till allah att ni mår bra och befinner er under Allahs beskydd, med Hans välsignelser över er, Allahomma amiin! 

För det andra, Ramadan Mubarak. Jag önskar er en välsignad ramadan. 

Försök att ta vara på denna månad, utmana er själva i dyrkan för Allahs skull. 

Vill även be om det djupaste om förlåtelse för om jag sårat dig eller varit bristfällig som syster gentemot dig. Förlåt! 

Till er som mailat/mailar, må allah belöna er för att ni skriver. Dock vill jag ödmjukt säga att jag kommer svara på vartenda ett i den mån och tid jag kan. Ramadan kommer vara prio ett för mig från och med ikväll. Såvida det inte är akut såklart! Och blogga kommer jag också försöka att göra så ofta det går ;-) 

Må Allah välsigna dig och din familj, må allah förlåta våra synder, må allah acceptera våra gärningar från oss, amin!

Ramadan mubarak på er! 

Solidaritetscenter- Ramadankampanj

 
 
 
Se HIT ! 


En välsignad månad nalkas, en natt i denna månad är bättre än tusen månader, en månad av barmhärtighet och förlåtelse. En månad av nåd som samlar människor och enar dem.

Men sanningen är att det inte är desamma för alla. Samtidigt som denna månad infaller, och samtidigt som vi förbereder olika matsorter inför brytandet av fastan så lider våra syskon i andra delar av världen brist på det mest nödvändiga att bryta fastan med, inget vatten att släcka törsten med och ingen mjölk att lugna barnens skrik med.

Var med i Solidaritetscenters ramadankampanj och hjälp oss att dela ut 10 000 iftar, 500 matpaket, 1000 vällingburkar och 500 Eidgåvor till familjer och förlädralösa barn.

Följ profetens fotspår vad gäller hans kända givmildhet under Ramadan och minska dina syskons behov i den svåra livssituation de befinner sig i.

Bidra på följande Bankgiro: 833-6307 och Sprid Vidare!
 
 

Ramadan på besök :)

 
 
 
Salaam aleikom wa rahmatullah dyrbara systrar!

Ramadan är precis runt hörnet och vad kan vi göra för att förbereda oss bäst för det? Hur kan vi med enkla medel göra vårt yttersta för att ta vara på välsignelserna denna månad? 

Jag vill ödmjukt påpeka att det är råd som jag skulle älskat att få. 

Det vi bör göra är att förbereda oss mentalt, vi måste inse det vackra med denna välsignade månad. Börja alltid med dig själv, sätt upp mål och försök överträffa målen från förra ramadan. 

Finn tid att läsa koranen, du känner din vardag bäst. Ett tips är att läsa den delen du avsett att läsa direkt på morgonen då du vaknar. På så sätt kan inte något komma emellan det och hindra dig  

Dagarna bör inte endast gå till matlagning. Självklart lagas det mat ändå. Se dig omkring, finns det någon som skulle behöva få hjälp med matlagningen? En nyförlöst syster? En höggravid? Eller någon som är sjuk, jobbar sent? 
Du ska inte behöva hitta ett "skäl" för att göra goda gärningar. Belöningen får du ändå. Något fint man kan göra är att skicka mat till moskén, där brukar det finnas syskon som bryter fastan. Bra tillfälle att erhålla belöning! 

Se aldrig förbi ett tillfälle att ge sadaqa! Försök, även under dem andra dagarna att hjälpa till med det du kan. Varje bidrag räknas och gör skillnad! Vare sig det är pengar, din insats (du hjälper till fysiskt) och/eller med dua! Allt räknas och med Allahs tillåtelse får du belöning för det  

Ett sista råd som jag vill dela med mig, det fick jag av min farmor. Må Allah vara barmhärtig över henne, och skydda henne från straffet i graven, Allahomma amin! 
Hon var analfabet, wallahi hennes läppar ihågkom Allah genom dhikr och recitation av koranen ändå. Det gjorde hon då hon genomförde hushållssysslor. Den vetskapen har gjort djup intryck på mig. Vi KAN läsa, vad för hinder har vi?! Låt oss även minnas och dyrka Allah även då vi är "upptagna" med annat och även i vår vardag! 

Det absolut sista rådet jag vill belysa är vikten av bön och dua. Gör mycket dua, för dig och dina syskon världen över. Be många frivilliga böner. 

Må Allah acceptera våra gärningar och dua från oss och fylla våra hjärtan med gudsfruktan, och låta oss inse det djupa värdet av denna välsignade månad! Allahomma amin! 
Är det något som jag skrivet som är gott, är det från Allah. Är det något bristfälligt är det däremot ifrån mig då jag är full av brister; och ber Allah förlåta mig för det, amin! 

Önskar er en välsignad ramadan!