Ramadan på besök :)

 
 
 
Salaam aleikom wa rahmatullah dyrbara systrar!

Ramadan är precis runt hörnet och vad kan vi göra för att förbereda oss bäst för det? Hur kan vi med enkla medel göra vårt yttersta för att ta vara på välsignelserna denna månad? 

Jag vill ödmjukt påpeka att det är råd som jag skulle älskat att få. 

Det vi bör göra är att förbereda oss mentalt, vi måste inse det vackra med denna välsignade månad. Börja alltid med dig själv, sätt upp mål och försök överträffa målen från förra ramadan. 

Finn tid att läsa koranen, du känner din vardag bäst. Ett tips är att läsa den delen du avsett att läsa direkt på morgonen då du vaknar. På så sätt kan inte något komma emellan det och hindra dig  

Dagarna bör inte endast gå till matlagning. Självklart lagas det mat ändå. Se dig omkring, finns det någon som skulle behöva få hjälp med matlagningen? En nyförlöst syster? En höggravid? Eller någon som är sjuk, jobbar sent? 
Du ska inte behöva hitta ett "skäl" för att göra goda gärningar. Belöningen får du ändå. Något fint man kan göra är att skicka mat till moskén, där brukar det finnas syskon som bryter fastan. Bra tillfälle att erhålla belöning! 

Se aldrig förbi ett tillfälle att ge sadaqa! Försök, även under dem andra dagarna att hjälpa till med det du kan. Varje bidrag räknas och gör skillnad! Vare sig det är pengar, din insats (du hjälper till fysiskt) och/eller med dua! Allt räknas och med Allahs tillåtelse får du belöning för det  

Ett sista råd som jag vill dela med mig, det fick jag av min farmor. Må Allah vara barmhärtig över henne, och skydda henne från straffet i graven, Allahomma amin! 
Hon var analfabet, wallahi hennes läppar ihågkom Allah genom dhikr och recitation av koranen ändå. Det gjorde hon då hon genomförde hushållssysslor. Den vetskapen har gjort djup intryck på mig. Vi KAN läsa, vad för hinder har vi?! Låt oss även minnas och dyrka Allah även då vi är "upptagna" med annat och även i vår vardag! 

Det absolut sista rådet jag vill belysa är vikten av bön och dua. Gör mycket dua, för dig och dina syskon världen över. Be många frivilliga böner. 

Må Allah acceptera våra gärningar och dua från oss och fylla våra hjärtan med gudsfruktan, och låta oss inse det djupa värdet av denna välsignade månad! Allahomma amin! 
Är det något som jag skrivet som är gott, är det från Allah. Är det något bristfälligt är det däremot ifrån mig då jag är full av brister; och ber Allah förlåta mig för det, amin! 

Önskar er en välsignad ramadan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback