Brev till Statsminister

 
 
Detta är mitt brev till Fredrik Reinfeldt:
 
Herr Reinfeldt, 

Det är med blandade känslor jag skriver detta brev till er. Det jag känner är stort missmod, djup förtvivlan och starka upprörda känslor. 
Ni undrar säkerligen över vad? Jo, över din och dina kollegors passiva reaktioner kring den nedvärderande och förödmjukande behandling vi muslimska kvinnor får utstå. 

Dagligen får jag utstå hot, trakkasserier, förnedring och har till och med blivit utsatt för fysiskt våld av vilt främmande människor. För att göra bilden klarare för er, vad det hela handlar om kan jag meddela att jag bär det omtalade klädesplagget Niqab. En så kallad ansiktsslöja. 
Jag har flertalet vänner som bär slöja, utan att täcka ansiktet. Även dessa tjejer och kvinnor blir utsatta för samma förnedrande behandling. 

Jag kan endast tala för mig själv, men vet att jag kommer få medhåll från flertalet kvinnor. Anmälningarna som görs hos polisen tas sällan på allvar, bemötandet är ifrågasättande och negativt inställt. Det som är ännu mer tragiskt är att anmälningarna väldigt sällan leder till en förundersökning, för att inte tala om hur sällan det leder till rättegång. Ytterst sällsynt! Detta trots tydliga bevis (!). 

Det är ni politiker som sätter ribban för vad som är acceptabelt och inte i vårt samhälle. Vill ni med era passiva reaktioner och ignorans tolerera detta i vårt samhälle, idag i Sverige år 2013?! 

Det som krävs är ett tydligare avståndstagande från er politiker, och att man på något sätt ser över vad som prioriteras då man anmäler. På samma sätt som när en kvinna blir våldtagen, och har rätten till sin kropp så har även jag det. Det måste finnas resurser till att min anmälan tas på allvar.
Bara för att ni visar ignorans kring problematiken, bara för att det råder en tanke som säger "min anmälan kommer inte tas på allvar ", innebär det inte att detta samhällsproblem inte existerar. Det går inte att sopa under mattan! Igår var det en ung kvinna som var påväg till sin gymnasieskola som blev fysiskt slagen. För någon vecka sedan var det en kvinna som blev överfallen i sin närliggande matbutik. Ska en kvinna behöva mista livet för att ni ska reagera?! Eller agera överhuvudtaget?! 

Ni politiker kräver att alla som bor i Sverige ska vara med och bidra till Sveriges skattekassa och ekonomiska tillväxt, vi är inget undantag. Vi gör det. 
Ni räknar med oss, då både kräver och önskar jag att ni har i åtanke den behandling vi får utstå. Vi är en stor minoritet, faktum är att vi utgör den största minoriteten. För det behöver våra missöden inte tystas ner eller förbises. 

Nej, vi kvinnor som bär antingen slöja eller niqab ska INTE skylla oss själva! Vi har en laglig rätt att utöva vår religion och leva vårt liv så länge det inte skadar någon. Vad gör ni åt vår röst? Åt våra erfarenheter? Ska det behöva dö en kvinnan innan det reageras? Då har det gått åt fel håll och är tyvärr försent...

Genom er tystnad visar ni att detta är fullt tolerant i vårt samhälle. Vi är en del av dagens samhälle, och hoppas att denna fråga skapar en medvetenhet hos er politiker. Jag gör ett nytt försök, ja för några år sedan var det några vänner och jag som skrev ett brev till dig och erbjöd dig dialog med kvinnor i Niqab just på grund av den massiva debatt som det var då. Men då tackade du nej. 

Sedan dess har alltfler misshandel ägt rum, massvis med diskrimineringar och påhopp - utan att ha lyfts upp till medvetenhet hos er. 
Det behövs ett tydligare avståndstagande och att vi ska få vår rätt som medborgare. Det är inte en grundläggande rättighet att bli slagen då man går ut...

Vänligaste hälsningar 
/Jessie Abdelazizdotter
 
 

Kommentarer
Postat av: Mira

Bra brev! MashAllah. Går det bra om jag sprider den på min blogg? Jag har inte många läsare, men det känns som ett brev som många behöver läsa.

Svar: Tack :)Varsågod ! Det får du göra.
Niqabisten

2013-06-02 @ 16:23:45
URL: http://miramalin.wordpress.com
Postat av: Ayan

Fin brev, det är bra att man sätter press på politikerna, så fort något (svårt) händer tiger dem, var det gäller förorter eller något annat.

" ung kvinna som var påväg till sin gymnasieskola som blev fysiskt slagen"

Vart hände detta? Blev hon attackerad för sjalen?

Alhamduliah har jag inte blivit (än!) utsatt för något, blir nedstämd över all våld som händer runt omkring, speciellt i Syrien & Burma, att folk eller rättare sagt politiker inte gör något alls, med som tur får vi alla vår rätta dom i livets andra fas, av den rättvisa dommaren. :D

Svar: Ja visst det är vår skyldighet att säga ifrån och detta i sig är en rättighet. Ja det var en syster i Skånetrakterna. Må Allah skydda henne och oss.

Du kan läsa mer om detta på hennes blogg:
http://minafriatankar.blogg.se/

Alhamdulillah! Må Allah aldrig låta dig få uppleca den känslan!
Niqabisten

2013-06-03 @ 18:32:00
Postat av: Umm Zubayr

Så GRYMT bra skrivet, ma shaa Allah!

Jag hoppas att det är ok för dig om jag också sprider den via min blogg? Kommer naturligtvis hänvisa tillbaka ;)

Svar: Barakallaho fiki!
Ja du får självklart sprida, det kanske sätter lite press på karln:P
Varsågod:)
Niqabisten

2013-06-03 @ 20:48:25
URL: http://minafriatankar.blogg.se/
Postat av: Linn

Ma sha Allah! Väääldigt bra formulerat, blev så upprörd av brevet och in sha Allah blir han också det.

Svar: Det hoppas jag med ;-)
Niqabisten

2013-06-15 @ 01:47:21
Postat av: Jenny

Bidrar till statskassan?Hur då?Aldrig sett en kärring i slöja jobba i det här landet..

Svar: Då har du missat mycket ;-) Är du arvetslös eller inskränkt och missat detta?
Niqabisten

2013-06-24 @ 18:13:57
Postat av: Ayan

"Bidrar till statskassan?Hur då?Aldrig sett en kärring i slöja jobba i det här landet.."

Jadu Jenny, bara för att DU har aldrig sätt någon så betyder det inte att det är så.

Jag bodde i Umeå när jag var yngre i en liten by, var dem enda ända invandrarna ( minus för finnar etc.)
Folket där har aldrig sett en Afrikan förut, så vi var typ en underhållning för dom med andra ord, pinsamt och efterblivet enligt mig men jaja...

Afrika är ett land, Eh? Nej...
Afrikaner har många barn, nej inte ALLA
Alla afrikaner ser likadan ut, Nej, är själv östafrikan och har långt mjuk hår etc...

Jag kan forsätta listan om du vill, men jag hoppas jag har gjort min poäng hörd, förhoppningsvis för öppna öron men är skeptisk.


Svar: TACK Ayan! Bra och fortsätt!
Niqabisten

2013-06-25 @ 20:27:28
Postat av: Khadija

Jag undrar hur det gick, fick du svar på brevet?

Och till "jenny"... jag jobbar på socialen - med slöja. Mina vänner jobbar bl.a. som lärare, sjuksköterska, förskollärare, egen företagare, undersköterska, forskare mm. Slöjan hindrar inte en från att jobba. Däremot kan den inställning du ger uttryck för hindra då det leder till diskriminering. Och BTW... det brukar enligt svenska normer ses som ouppfostrat att kalla andra för k*rring.

Svar: Tack Khadija!
Har inte sett något svar av Jenny, hon måste ha blivit överväldigad av all information. Och tänka sig! Vi jobbar ( ironisk sarkasm)

Jag har ännu inte fått ett brev, men ska skriva ytterligare ett brev inn sha allah. Kommer inte ge mig med andra ord ;-)
Och det andra projektet är på gång, det är detaljer som ska finslipas bara :)
Niqabisten

2013-07-05 @ 14:06:54
URL: http://www.konvertitakuten.se/
Postat av: Allahochnattbönen.blogspot.com

Det är inte så konstigt att de tiger. De flesta ser oss som lögnare och bedragare. De avskyr oss. Vi får ha tålamod med dem och se till att vi beter oss bra. De lär aldrig tycka om oss och hjälpa oss, så länge de inte är muslimer. De ljuger, men de säger att vi ljuger. Subhanallah. Räkna inte med politikers hjälp. Vi får se till att engagera oss politiskt och göra rätt för oss.

2013-07-18 @ 19:51:45
URL: http://allahochnattbonen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback