Dagen då jag blev slagen

 
 
 
Då var det dags för mig att med ord beskriva dem känslor och det som hände mig i torsdags. Dagen, den 13ejuni var det min tur att bli slagen av en vilt främmande karl som ansåg att jag med min klädsel var provocerande. 
 
Jag var påväg för att få ta del av material som jag behövde. Jag har flertalet gånger passerat längs den gågatan i centrala Stockholm. Denna dagen regnade det väldigt mycket, skillnaden yttrade sig i att det var väldigt folktomt ute. Jag vandrar framåt med en vän i telefonen. Jag går nedför gågatan, framför mig ser jag en man som cyklar emot mig. Jag skulle aldrig gissa på att 30 sekunder senare bli slagen av honom...
 
Han cyklar emot mig. En man i 50 års åldern, med gråa byxor, vit jacka med en ljusblå regnparkas (genomskinlig) ovanpå, gråsprängd blond kalufs. 
Då han var ca 2 meter ifrån mig framför mig på min vänstra sida, ger han ifrån sig ett högt oljud. Han skrek bara, något som varken var ord och saknade innebörd. Därefter skrek han meningar som "Jä*la muslim, åk härifrån!" "Såna som du borde inte få finnas, ni förstör vårt samhälle!" "Jag ska dra av dig din slöja!"  Och annat som inte alls är värt att nämna. 
 
Medan han skrek detta passade han på att ge mig ett slag över bröstet, fick samtidigt tag i min niqab och min sjal, drog mot sig. Då knuffade jag undan honom, han satt på cykel och kunde inte komma emot mig. Jag backade undan och försvarade mig verbalt. Jag förklarade att det var människor som honom som förstör vårt samhälle, som tror sig besitta auktoritet att slita av andra människors kläder när vi egentligen lever i ett fritt land.  Jag sa även att han aldrig skulle komma undan  med detta, han skulle bli anmäld på en gång. Då jag öppnade babblan och sa allt detta, såg jag i hans ansikte att han blev chockad. Han sa inte ett ljud, eller oljud rättare sagt efter det. Satte sig på cykeln och trampade iväg uppför backen. Jag tror att han blev chockad att jag kunde prata... Svenska dessutom...
 
Allt detta hände på mindre än en minut. Jag glömde bort att min vän fortfarande var i luren, hon skrek och trodde att jag låg död på gatan, och frågade vad som hänt. Jag stod helt stumt, kunde inte smälta att jag precis blivit slagen av en man! Jag bestämmer mig för att följa efter honom, jag ville ta bild eller liknande på honom för att kunna visa till polisen. Han var som sagt på cykel, och bra mycket snabbare än mitt språng...
 
Jag avslutar samtalet med systern och ringer polisen, dem hörde hur omskakad jag var. Jag uppgav mitt namn och vad som hänt samt vart jag befann mig. Dem bestämde sig för att skicka ut en bil med detsamma. Dem bad mig gå inomhus någonstans, utifall att mannen skulle dyka upp igen, och möjligen ännu aggressivare än innan. Dem cirkulerade i området i några minuter och kom sedan till mig för att ta min anmälan. Jag måste erkänna, dem var väldigt proffessionella i sitt bemötande, Nu vet jag inte om poliser måste vara opartiska i sina uttalanden, men dem fördömde denna handling helt och hållet. Dem blev själva väldigt upprörda för den behandling jag nyligen fått utstå. 
 
Ni som undrar om det kom fram någon och frågade hur det var med mig. Om någon ingrep? Om någon sa ifrån? Svar: Nej, nej och nej. det var några som tittade ut genom en affär, stod på affärstrappan och tittade på mig då jag gick därifrån. Vi lever inte i ett solidariskt samhälle heller, det kan ni skriva upp...
 
Att få tag på vem det var kommer antagligen bli svårt, om inte en annan anmäler honom, eller om han på annat sätt dyker upp i polisens register. Jag ångrar aldrig att jag anmälde honom. Jag är inte skrämd för detta heller Alhamdulillah. Jag kommer fortsätta leva mitt liv precis som jag gjort innan. Dock kommer jag vara mer försiktig och förberedd på att man kan bli slagen. Att jag kan bli slagen. 
 
Däremot är jag upprörd och arg för att det finns sådana människor ute i samhället. Med vilka hjärnceller tänker man med om man rättfärdigar en sådan handling? Att gå o dra i en annan människas kläder för att hon täcker sig? 
 
Jag kommer absolut inte ge mig, ni kanske minns att jag skickat ett brev till Statsministern? Jag skickade samma brev till Justitieministern också. Ännu inget svar från båda. Jag kommer att skicka nytt, och jag har även lite funderingar på hur vi tillsammans kan uppmärksamma att vi muslimska kvinnor blir slagna utanför hemmet. Tycker att det är hög nivå på hyckleri av politikerna att förneka att vi blir utsatta av detta. På samma sätt som det råder en debatt om misshandel i hemmet, bör det finnas en för våld som sker utanför hemmet. 
 
Vi måste ta tag i detta, jag läste även en artikel idag om en kvinna i Frankrike som fick slöjan avsliten och slagen. Då hon bad dem förbarma sig över henne för att hon var gravid, började dem slå henne på magen. Hennes graviditet fick ett abrupt slut, ett 4månaders foster blev misshandlad till döds....
 
Läs om händelsen här: http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=318574
 
Förrändring måste ske, NU! 

Kommentarer
Postat av: Befi

Assalamu alaykum syster
Må Allah skydda dig och stärka dig; och alla muslimer. Amin.
Glöm inte att ange länken till artikeln om terrorisering av systern i Frankrike: att terroristerna gapade hatord mot muslimer och slöjan, medan de slog henne; det var (minst) två 'män' som attackerade denna muslimska kvinna mitt i stan, utan nån annan anledning än sitt hat mot muslimer och rasism / islamofobi.

Svar: Wa aleikom wa salam fina syster! BarakAllaho fiki för fin kommentar!
Amin amin. Och tack för påminnelsen jag trodde jag hade bifogat artikeln ;-)
Niqabisten

2013-06-19 @ 03:49:05
Postat av: Mira

Må Allah underlätta för dig
Jag delar din historia, jag hoppas det är ok.

Svar: Allahomma amin! Varsågod :)
Niqabisten

2013-06-20 @ 18:45:45
URL: http://miramalin.wordpress.com
Postat av: muslimah

salam syster..har ar en lank till tidningartikeln angaende den misshandlade systern i frankrike som forlorade sitt barn,

http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=318574

2013-06-21 @ 10:48:55
Postat av: Hanna Bard

Hemskt att du blev utsatt för det. Bra att du sa ifrån. Stå på dig. Kramar

Svar: Tack Hanna! Massa kramar tillbaka :)
Niqabisten

2013-06-22 @ 13:26:13
Postat av: Khadija

Ja må Allah skydda alla oss muslimska kvinnor. Jag känner vreden stiger då jag tänker på att de säger att vi är förtryckta av våra män, men själva har de inget problem med att begå brott mot oss! @

Vi på konvertitakuten.se vill gärna stödja kampanjer för att uppmärksamma hatbrott mot muslimska kvinnor.

Svar: amin amin!
Jag hör av mig så fort det blir av:)
Niqabisten

2013-06-23 @ 11:17:25
URL: http://www.konvertitakuten.se/
Postat av: N

Syster, jag känner inte dig, men jag är mer än gärna på om du styr upp någon kampanj som uppmärksammar våld mot muslimska kvinnor! Jag är otroligt ledsen över det som du har fått utstå och jag hoppas att vi tillsammans kan kämpa för kvinnans rättighet i samhället, oavsett klädstil!

Svar: Jag lägger upp info snart :-) håller på att fila lite på detaljerna . Tack för stödet och engegemanget!
Niqabisten

2013-06-24 @ 00:16:51
Postat av: Jenny

Vi vill bara slippa er,förstår ni inte det?Finns massor med länder ni kan utöva er jävla religion på.Jag skulle riva av varenda slöja bara jag inte blev skadeståndskyldig för det i slutändan.STICK HÄRFRIÅN!Rätt åt dig!!

Svar: Hej Jenny! Din kommentar tar jag som ett påhopp och väldigt kränkande. Till och med hotfull. Det komer bli en polisanmälan mot dig. I got your IP adress;-) jag må vara heltäckt men jag är långt ifrån dum ;-)
Ha det bäst!
Niqabisten

2013-06-24 @ 18:09:56
Postat av: Meahpara

Jenny, texten du bidragit med saknar sakargument. Du har inte förklarat varför du vill att vi ska flytta härifrån. På Wikipedia finns många intressanta artiklar där du kan läsa om hur argumentation fungerar. Jag bifogar en länk här nedan. Artikeln om argumentationsfel rekommenderar jag varmt. Lycka till!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentation

2013-06-24 @ 21:02:23
Postat av: Ayan

Jenny, Jag tror att Niqabisten är ETNISK svensk (om jag har fattat rätt?) så hon ska köras ut från sitt eget land? Låter logiskt?, gör om gör rätt...

Svar: Ja exakt Ayan :-) Lycka till! Bara för att man skulle vara "utlänning" har man ändä rättigheter.
Niqabisten

2013-06-25 @ 20:09:05
Postat av: zanzibar

hahaha.. Niqabisten, go girl! Fann jennys kommentar skrattretande, vilket näthat de finns

Svar: Haha lågt IQ är en del människor drabbade av har man märkt :-)
Niqabisten

2013-06-27 @ 17:34:27
Postat av: BeFi

Assalamu alaykum wa rahmatullah

"Intressant" att på text tv idag (eller igår?) hade de ett inlägg där det står att antalet hatbrott minskat sedan ett antal pr tillbaka (enl. statistiken, anmälda brott), MEN att hatbrott mot "afrikaner och romer" har ökat.
Inte en knyst om det värsta av dagens alla hatbrott, det mot muslimer. Det NÄMNS inte ens, trots att våldet mot muslimer och lokaler för religiös utövning har ökat.
Är vi så knäppt dåliga på att anmäla, eller har vi noll förtroende för systemet, eller rädds vi anmäla...? Undrar vad som är orsaken...

Eller är brott mot "afrikaner" som de nämner på text tv:n i själva verket hatbrott mot muslimer (somaliska syskon).

Vad tror ni?

Svar: wa aleikom wa salaam dyrbara syster!
Jag tror den största oron ligger i att inte bli tagen på allvar. Det ä'r nog därför många inte vill/vågar anmäla,. Men vi måste ligga steget före och stötta varandra. Får vi reda på att en syster blivit utsatt för ett hatbrott etc, bör vi stötta henne. Gå med henne och göra en anmälan. På så sätt ser folk att det faktiskt finns fler som går igenom detta.
Niqabisten

2013-06-27 @ 20:53:30
Postat av: Leila

Sa glad att jag precis hittade din blogg! Ar sjalv helsvensk, men konverterade till Islam for ungefar ett ar sedan.
Det var lange sen jag var i Sverige, bor i Egypten. Blir chockad over hur vi muslimer blir behandlade hemma i varat Sverige. Under 5 ars tid har jag aldrig traffat en kvinna som blivit tvingad/uppmanad till att tacka sig sjalv, daremot har jag traffat en massa kvinnor som valt att bara niqab sjalvmant, aven m mannen tycker att det racker med sjola.. Sager ganska mycket..
Du ar valdigt modigt som klar dig hur du vill trotts alla fordommar! Allah kommer belona dig for det!

2013-07-06 @ 11:10:15
Postat av: Leila

Sa glad att jag precis hittade din blogg! Ar sjalv helsvensk, men konverterade till Islam for ungefar ett ar sedan.
Det var lange sen jag var i Sverige, bor i Egypten. Blir chockad over hur vi muslimer blir behandlade hemma i varat Sverige. Under 5 ars tid har jag aldrig traffat en kvinna som blivit tvingad/uppmanad till att tacka sig sjalv, daremot har jag traffat en massa kvinnor som valt att bara niqab sjalvmant, aven m mannen tycker att det racker med sjola.. Sager ganska mycket..
Du ar valdigt modigt som klar dig hur du vill trotts alla fordommar! Allah kommer belona dig for det!

Svar: Varmt välkommen som läsare dyrbara syster!
Dubbelmoral är nog förnamnet, och fördomar efternamnet ;-)
Det är därför viktigt för oss att lägga fram det på detta sätt. Att vi visar att det är människors inskränkhet, kulturer och liknande som förtrycker kvinnan och inte religionen . Alhamdulillah!

Känn dig varmt välkommen som läsare!
Niqabisten

2013-07-06 @ 11:10:30
Postat av: en syster

Må Allah underlätta för dig. fick rysningar. fy. Det är detta kuffaar är rädda för, vår vackraste religion islam. Den omvälvar dem och sätter skräck i deras hjärtan. Må Allaah hålla oss fasta på Hans bok och Hans profet sal Allaahu wa sallams sunnah även om kuffaar hatar det! Aamin
Kufaar vi kommer aldrig lämna vår religion för att ni ska bli glada, vi kommer inte ädra vår klädsel för att ni ska le, vi tänker inte efterlikna er och vi tänker inte bli som er!

2013-07-18 @ 15:14:10
Postat av: En tjej

Jag hittade din blogg på slump och tycker att den är väldig intressant. Det är så fruktansvärt hemskt att det finns sådana hatfulla och dumma människor i världen. Det mest ironiskt är att dom som attackerar kvinnor som bär hijab eller niqab har något gemensamt med Talibanen - dom vill diktera hur kvinnor ska klä sig. Jag har själv svårt att förstå varför en kvinna skulle välja att bära niqab i en västerländsk land men det menar absolut inte att jag är emot det. Det är ju bara kläder, vi ska alla kunna klä oss hur vi vill och tro på vad vi vill utan att vara rädd. Stay strong and keep fighting!

Svar: Varmt välkommen som läsare! Det är precis som du säger , tack för dina fina ord!
Niqabisten

2013-08-25 @ 08:39:33
Postat av: Anniz

Är inte mycket för religion och är inte troende men respekterar andras tro. Inte muslimer som förstör, snarare idioter som inte kan respektera andra.

Svar: Tack !
Niqabisten

2013-11-13 @ 18:00:59
Postat av: ...

Blir tårögd... Ma sha Allah, du är en inspiration. Må Allah belöna dig, dyrbara syster.
Fann precis din blogg och älskar den!! Tack för att du gör detta för Allahs skull. Återigen, Må Allah belöna!

2014-08-15 @ 17:10:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback