Stolt vad?

 
"Jag är stolt palestinier!" "Somalia är för evigt i mitt hjärta!" "Det finns inget bättre land i afrika än Marocko!" "Turkiet är för alltid bäst!" 

Är det så att vi är stolta nationalister? Varför kan vi inte vara lika "stolta" och måna om att visa upp och stå upp för Islam? 

Är du en stolt Muslim eller en stolt nationalist? Ställ dig frågan. Vilka av dessa två kan ta mig till paradiset... ?
 
 
→ Jag kommer inom dem närmsta dagarna komma ikapp med det jag tänkt blogga. Har nämligen en del att ventliera om :) 
 
 
 

♥ Allah ♥

 
 
                                                  
 
 
 "... Gud vill göra det lätt - inte tungt - för er..." 
Koranen: 2:185
 
 

Vad du än går igenom, stå på dig och fortsätt kämpa, Du är stark nog att klara dig igenom din prövning. Sätt din tillit till Allah, och trösta dig med tanken att inget passerar obemärkt förbi. Du kommer att få din rätt, din belöning- antingen i detta liv eller så kommer det med Allahs tillåtelse väga tungt på domdedagen! 
Och Allah vet bäst! 

Bär nunnor ansiktsslöja?!

 
 
 
Det var inte länge sedan de katolska nunnorna täckte allt förutom händerna. Idag är det inte lika vanligt men det finns dem som fortfarande praktiserar det. 

Niqab - är det verkligen något helt främmande?
(till vänster: Nutid, till höger: dåtid)
 
För mer spännande uppdateringar gällande Niqab-debatten, klicka in er på denna länk: 
 
http://www.facebook.com/pages/JA-Till-Niqab-i-Sverige/150864531694928
 

Vill du ha alkohol?

 
 
I sin vardag får man höra många roliga uttalanden. Det ena mer klockrent än det andra. Det hittills roligaste var en gång jag satt påväg hem från praktiken (då jag pluggade) och en alkoholpåverkad man började prata med mig. Man kan säga att han var väldigt social och väldigt nyfiken på hur jag ser ut. Den erfarenheten gav mig ett skratt för livet, den är alldeles speciell. Vet inte om jag skrivit om den på bloggen, hmm? 
 
Hursom åter till rubriken. Jag ska resa bort på ett event till helgen och jag bokade hotell som vi ska bo på. Eftersom bokningen gjordes via nätet ville jag dubbelkolla att bokningen gått igenom, ringde jag hotellet. Varför jag finner situationen komisk är att jag har ett "ickemuslimskt" namn, pratar med en storsstadsdialekt och aldrig gissar folk att jag är en heltäckt muslimsk kvinna. Jag ringer dit, och blir tillfrågad om dem "ska vi ställa upp alkohol på rummet åt er?" . Jag svarar bestämt nej tack och säger att jag och mitt sällskap inte dricker. "Jaha, men det är Fredag och helg så vi brukar ställa upp det på rummen" . Återigen så tackade jag för omtanken men att det verkligen inte behövs för att det ändå inte kommer drickas upp. "Då säger vi så, det ska bli jätteroligt att ha er som gäster hos oss! Varmt välkomna!" Jag började fnissa, och tackade, önskade henne en fortsatt trevlig dag, avslutade samtalet och la på. Och började tjuta av skratt! Jag kunde inte låta bli att tänka/fantisera hur deras ansiktsuttryck ser ut då jag stiger in i foajén och vill ta emot rumsnyckeln. Bokningen gjordes i mitt namn. 
 
Det kanske är min väcka humor och min syn på saker och ting som gör att jag finner sådana situationer roliga. Ansiktssuttrycken och minerna är verkligen klockrena! Tänk en heltäckt kvinna kliver in på ett hotell mitt i stan och säger "Hej! Kan ni visa mig vart rummet ligger?" Tror ni dem kallar på security? 
 
 
 
 
 
Fortsättning följer:) 

Varför bli upprörd?

 
 
 
 

Varför anmäler ni inte?

 
 
Har ni någonsin prövat att dra ut på en sväng ute i cybervärlden? Ja det har ni garanterat, Söker man sig till olika forumsfenomen och klickar in sig på diverse ämnen eller topiker. Alla ämnen som berör invandrare, islam, Niqab/burka, imamer, moskéer, slöja, friskolor- listan kan göras lång. Har ni prövat? Blev ni äcklade och skrämda över det som skrivs? 
Det blev iallafall jag. Upprörd, ledsen och arg. Hur kan människor uttrycka sig på detta sätt. Jag blir illa till mods, då jag vet att sällan är dem uttalade orden långt ifrån en utförd handling...
 
Måste erkänna, man blir överrumplad av hur jargongen går, den ena kommentarstråden består av mer okunskap än den andra. Allt detta som skrivs på nätet är av människor bakom en skärm. Sällan möter man dessa människor i verkliga livet. Det är klart, det har hänt att man mött sådana IQ befriade uttalanden. Än mer skrämmande är att det faktiskt även uttalas massor fördomsfulla grodor. Det är galet ( tycker jag) att dessa människor tycker att dem har rätt o uttrycka sig på detta sätt, med hänvisning till yttrandefriheten. Ja, yttrandefrihet i all ära och med respekt för den. Men vart går gränsen? Hur rasistiskt och nedvärderande får man uttrycka sig gentemot andra? 
 
Det som jag ännu mer finner absurt är, att dem som blir utsatta för detta hat inte säger ifrån. Kanske säger hen ifrån, men det krävs en markering. En markering och dess konsekvenser. På samma sätt som andra anmäler påhåpp, trakkasserier och förnedranden ska även du göra detsamma! 
 
Din anmälan kanske inte leder till ett åtal eller en fällande dom. Det din anmälan gör, är att det blir en prick i statistiken. Börjar fler anmäla, kommer det med tiden att ökas i statistiken och därmed (förhoppningsvis) skapas en medvetenhet. Endast då kan man skapa debatt, först då kan man prata allvar om detta hat och fördomar som existerar mot det annorlunda. Ett tips är att, ta reda på vilka rättigheter du har. Trampar någon dig på tårna är det bara att anmäla. Särskilt om kränkningen är med betoning på din religiösa eller etniska tillhörighet. 
Det är dags för detta, om en aning försent- men låt det inte passera mer tid! Ta ditt ansvar gentemot dina medmänniksor och anmäl det du blir utsatt för. 
 
Du förlorar mer än du anar på att inte anmäla. Hur ska man kunna bevisa att dessa påhåpp förekommer? Hur ska man kunna samtala om detta? Skapa en dialog, men framförallt förebygga detta hat som endast ökar? 
 
Jag har en dröm om att jag och mina medmänniskor, nu syftar jag på "blattejävlarna" och "dem galna muslimerna" kan leva en dag utan att bli påhåppad och nedvärderad för dem individer vi är. Ack så är det bara en dröm, det kommer nog aldrig ske...
 
Anmäl, anmäl och anmäl!  Så ses vi under morgondagens debatt. Först då kan vi prata allvar. Först då finns det svart på vitt vad det är vi går igenom - dagligen..... 
 
 

Faith

 
 
 
 
 
~Allah didn't bring you this far to leave you, He is trying to increase your faith - to bless you with more in your life ~
 

 

Syster i nöd!!

 
 
Salaam aleikom wa rahmatullah wa barakaatoh dyrbara syskon! 

Jag vill berätta om en syster för er, hon är i sin ungdom och lidit av en svår sjukdom i flera år. Den senaste tiden har hennes tillstånd blivit alltmer allvarlig. Hon är otroligt fysiskt svag. Av respekt gentemot henne och hennes familj kommer jag inte avslöja vad för sjukdom det är. Den är djupt allvarlig, till och med dödlig. Men hon kan med Allahs hjälp bli botad, hjälpen finns på nära håll men rent ekonomiskt klarar hon det inte.

Vid Allah så är denna sjukdom väldigt vanlig, det kunde ha varit DU. Det kunde ha vart jag. Skulle inte du önskat att åtminstone ha chansen o bli botad? Vilja bli frisk igen? Att kunna dyrka Allah utan att kroppens smärtor påminner dig om din dåliga fysik? 

Kära syskon DITT bidrag, hur stort/mycket det än är, så GÖR det skillnad. Tveka inte, skulle inte du önskat att få hjälp? 
Nu har du chansen, att erhålla en dyrbar belöning. Du kan vara orsaken till att hon kan fullborda sin dyrkan utan smärta. 

Vid Allah, och Han är mitt vittne. Allt kommer gå oavkortat till systern. Ha denna hadith i åtanke, Gör detta för Allahs skull, och må allah belöna er mång, högt och flerfaldigt för ert bidrag! Må Allah låta det väga tungt i er vågskål och vittna till er fördel på domedagen, amin! 
 
"Skydda er själva från helveteselden även om det vore genom att ge en halv dadel i välgörenhet " 
                                                     Sahih Al-Bukhari, Volume 2, Hadith 498

Ni kan sätta in pengarna på 

Bankgiro: 857-4659 
Märk ditt bidrag : "SYSTER" 


Må Allah belöna er! Alla bidrag är välkomna, och går oavkortat till systern! 

Funderingar?

 
 
Skriv gärna ner dem funderingar som dyker upp då du ser denna bild? Vilka tankar dyker upp i huvudet? Vad känner du? Skriv gärna av dig, i hopp om en givande diskussion. Självklart ska jag skriva min analys av bilden =) 
 
 
 
 
 

Härlig logik

 
 
 
 
 

 
 
Härligt att det finns sådana logiska uttalanden, det gör att andra människor iallafall får sig ett gott skratt =) 

Möte med chefen?

 
 
 
 
Du har precis fått reda på att du ska på möte med din chef. Oj, chefen?! Ja, du ska på medarbetarsamtal med din chef. Kanske är det så att du blickar tillbaka på dina senaste veckor på jobbet. Har jag misskött mitt jobb? Kommit försent? Missat ett viktigt möte med kollegorna? Kommer jag bli fast anställd?
 
 Tankegångarna börjar bli alltför jobbiga att hantera. orolig och frustrerad som du är bestämmer du dig för att andas och ta det lugnt. Du kommer fram till slutsatsen att det bästa du kan göra i nuläget är att förbereda dig. Du samlar ihop dina papper, springer en extra gång på toaletten, kanske inte för att uträtta dina behov. Utan för att försäkra dig om att du ser bra ut. 
 
So far, so good. Det fattas bara en sak till, nej två saker.... Annars går allt åt pipsvängen
Du vet att du Måste 
 
1. Komma i tid, annars blir chefen irriterad, arg osv.osv 
2. Göra ett gott intryck, Du vill visa din chef vad du går för. Att du minsann kan sköta ditt jobb och även göra det bra. 
 
Inte sant? 
 
Hur mån är DU om att möta  din Skapare i tid?!  Allah, som har skapat dig, som försörjer dig, som skyddar dig, som gav dig liv och som minst lika snabbt kan ta själen ur kroppen på dig. 
 
Du/vi förbereder oss för mötet med chefen som vi känner en stor nervositet inför. Har du någonsin tänkt på att stå inför Allah, som vet allt om dig, känner till dina svagheter, synder - Ja! Varenda en av dem... Vad har du att säga Honom? Har du förberett något?
 

"Bönen är alla troendes plikt, knuten till bestämda tider"
(Koranen, 4:103)

 
Dyrbara syskon, förbered dig minst lika bra innan det är tid för bön som inför mötet med din chef på jobbet. Det är till Allah du ber, när du nedfaller med pannen mot golvet. Se till att komma i tid till bönen! Förrätta bönen i tid dyrbara syskon! Flertalet människor ligger i gravarna och önskar förmodligen att dem fick en chans till, ytterligare en chans att få komma tillbaka och be igen. Ordentligt precis som vi är uppmanade att göra...
 
Tänk på detta ocg ha det i åtanke dyrbara syskon...
 
"Vad förde er till helveteselden? De skall svara: Vi hörde inte till dem som bad"
[74:42-43]
 
 

Imam Ahmad och bagaren

 
 
 
En otrolig historia rörande istighfar - (Att be om förlåtelse)

När Imam Ahmad var resande vid ett tillfälle stannade han vid en okänd by där ingen visste vem han var. Han gick till stadens moské för att han behövde vila. Precis när han hade gjort sig redo för att lägga sig kom en man som hade hand om moskén och tillät inte honom att sova i moskén. (Han visste inte att det var Imam Ahmad).

Imam Ahmad, rahimaullah, sade till mannen: Låt mig då sova vid ingången av moskén men vakten tillät inte detta heller. Det fanns ett bageri mittemot moskén och bagaren såg detta och erbjöd Imam Ahmed en sovplats i bageriet. 

Väl i bageriet märkte Imam Ahmad att mannen gjorde väldigt mycket istighfar (bad om förlåtelse) samtidigt som han tillagade maten. Imam Ahmad frågade då: "Har du haft nytta utav att ständigt göra isitighfar?" 

Bagaren svarade: "Ja, varje dua (åkallelse) jag gjort har Allah accepterat, förutom en." 
Imam Ahmad sade: "Och vilken är det?"  Bagaren svarde: "Att få träffa Imam Ahmad." (Bagaren visste fortfarande inte att han talade med Imam Ahmad. )
Imam Ahmed svarade då: "Det fanns en anledning till att mannen i moskén inte lät mig sova där. Allah ville att du skulle få träffa mig."

Allahu Akbar! 

Abudllah ibn ’Abas, radi Allahu anhu, återberättar att profeten Muhammed, må Allahs frid och välsignelse vara över honom, har sagt:

( مَنْ لَزِمَ الِاسْتِغْفَارَ جَعَلَ اللَّهُ لَهُ مِنْ كُلِّ ضِيقٍ مَخْرَجًا ، وَمِنْ كُلِّ هَمٍّ فَرَجًا ، وَرَزَقَهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ )

”Den som håller fast vid istighfar, att be om förlåtelse, Allah kommer att hitta en lösning för alla hans bekymmer, för varje problem en lösning från ett håll han minst anar”. 

Abu Dawud, Ibn Majah och andra. Hadithen är svag, dock är innehållet korrekt eftersom det överensstämmer med många andra argument i sunnah. 
 
    
 
Dyrbara syskon, ta vara på denna goda gärning. Det krävs inte mycket av dig, det är ord lätta på tungan men kommer med Allahs tillåtelse väga tungt i din vågskål på domedagen. Samt med Allahs välsignelser enbart vara till fördel för dig, Amin! 
 
 
 

Efterlysning

 
 
 
Härmed efterlyser jag era erfarenheter , Har du på något sätt blivit utsatt för orrättvis behandling på grund av din religiösa tillhörighet? Din slöja? Eller annat jag inte nämnt. Jag vet att det sker dagligen, gör en god gärning och dela med dig av din erfarenhet. Berätta, och därmed bidra till att skapa en medvetenhet. Det är en verklighet för många, som inte ska accepteras. Det är inte vår skyldighet att acceptera samt utstå rasistiska och hatiska bemötanden. Det finns diskrimineringslagar som skyddar oss individer. 
 
Jag hoppas att ni finner detta lika intressant som jag gör. Självfallet är ni anonyma om ni väljer det. Maila på niqabisten@hotmail.com  och dela med dig av din erfarenhet. Du är inte ensam om detta, låt oss tillsammans kämpa mot hatet som finns. Låt din erfarenhet vara en peppande tanke för andra. Tillsammans är man starkare. 
 
Let's do this! 
 
Hoppas innerligt att det med tiden blir en del mail och erfarenheter. Vill på allvar ta vara på era ord, det kommer att få en alldeles egen kategori till det. Tänk inte på att "Någon annan kommer skicka in". Alla bidrag räknas!  Även ditt;-) 
 
 
S P R I  D ! 
 

Reflektioner efter film

 
 
Jag nämnde i ett tidigare inlägg om klu klux klan.  Jag valde att titta på filmen, efter lite research fick jag reda på att denna film är baserad på en historisk händelse. Ni som är nyfikna av er kan jag meddela att filmen heter "Mississippi brinner" 
 
Jag kunde inte låta bli att fundera att är helt ofattbart hur omänskligt och barbariskt vissa ideologier är. På vilket sätt skulle ( i detta fall) den "svarta" , mörkhyade befolkningen vara mindre värd. Dem fick minsann skylla sig själva för den behandling dem fått utstå. Dem blev misshandlade till döds, fick hushåll och kyrkor nedbrända, förföljda och ofta utsatta för olika former av trakkasserier, ena mer brutal än den andre. 
 
Det jag inte kan sluta grubbla på är att dem lagar som fanns då, dem skyddade inte dem afroamerikanska medborgarna. Dem var en utsatt grupp. att läsa historia är något som är väldigt intressant, genom att läsa historia kan man urskilja många bakomliggande faktorer, som en förklaring till varför samhället såg ut som det gjorde. 
 
Under historiens gång har det alltid funnits olika utsatta minoriteter. Jag kom att tänka på koncentrationslägren och hur dem blev behandlade där. Jag har ingen erfarenhet av hur det är att vara jude, därför kommer det aldrig vara rättvist av mig att uttala mig om det. Däremot vet jag hur det är att vara muslimsk kvinna och vad jag fått utstå, och än idag får utstå. 
 
Först och främst vill jag ödmjukt bestämt påpeka att jag inte tycker synd om mig. Ironiskt nog finner jag det roligt, tragiskt roligt att det finns dem som hatar min religion och mina kläder. Dem uttrycker min religiösa tillhörighet, så lätt kommer jag inte undan...
 
Det går alltså inte att missa vilken religiös tillhörighet jag tillhör. På gott och ont självklart. Allt jag gör relateras till min religion. Är jag vänlig gör det ett gott intryck, får jag däremot ett dampanfall ligger mitt intryck på folk knappast på plussidan. Hänger ni med i mina osammanhängande tankebanor? 
 
Jag vill och vågar starkt påstå att den utsatta gruppen i dagens samhälle full av fördomar och hatiska förutfattade meningar är riktade mot muslimer. Jag vågar faktiskt påstå det, det är något jag kommer stå för och inte dra tillbaka. 
Aldrig förr har det diskuterats slöjförbud, förbud mot bärande av Niqab, osv.osv som idag. Många muslimska tjejer/kvinnor ( då dem är lättare att identifiera om dem bär slöja) blir trakkasserade på skolan, ute i sin vardag för att inte tala om på arbetsplatser. Många anmälningar görs, men dem kommer ingen vart. Det leder sällan till en utredning. Förundersökningen hinner knappt börja förrän dem läggs ner. Jag har flertalet vänner som delat med sig av erfarenheter, för att inte tala om  mina egna. Jag har blivit jagad av en vilt främmande man som ansåg sig ha rätten att fotografera mig. Jag hade bevis på vem denna mannen var. Jag blev tack och lov inte fysiskt skadad, men psykiskt märkt för livet. Samma dag köpte jag min första sprej, aldrig mer ska någon få jaga mig utan att jag kan försvara mig....
 
Jag tror starkt på att hatet endast har ändrat målgrupp ... och kanske är i en annorlunda skepnad. Människor går inte runt i vita luvor, men idéerna och värderingarna finns än kvar där. Den senaste tidens politik i vissa frågor är endast tecken på att det faktiskt finns människor som i demokratins namn vill få sina värderingar lagligt stadgade....

Ask Allah

 
 
 
Don't ask Allah to make your life easier, ask Him to make you a stronger person!