Möte med chefen?

 
 
 
 
Du har precis fått reda på att du ska på möte med din chef. Oj, chefen?! Ja, du ska på medarbetarsamtal med din chef. Kanske är det så att du blickar tillbaka på dina senaste veckor på jobbet. Har jag misskött mitt jobb? Kommit försent? Missat ett viktigt möte med kollegorna? Kommer jag bli fast anställd?
 
 Tankegångarna börjar bli alltför jobbiga att hantera. orolig och frustrerad som du är bestämmer du dig för att andas och ta det lugnt. Du kommer fram till slutsatsen att det bästa du kan göra i nuläget är att förbereda dig. Du samlar ihop dina papper, springer en extra gång på toaletten, kanske inte för att uträtta dina behov. Utan för att försäkra dig om att du ser bra ut. 
 
So far, so good. Det fattas bara en sak till, nej två saker.... Annars går allt åt pipsvängen
Du vet att du Måste 
 
1. Komma i tid, annars blir chefen irriterad, arg osv.osv 
2. Göra ett gott intryck, Du vill visa din chef vad du går för. Att du minsann kan sköta ditt jobb och även göra det bra. 
 
Inte sant? 
 
Hur mån är DU om att möta  din Skapare i tid?!  Allah, som har skapat dig, som försörjer dig, som skyddar dig, som gav dig liv och som minst lika snabbt kan ta själen ur kroppen på dig. 
 
Du/vi förbereder oss för mötet med chefen som vi känner en stor nervositet inför. Har du någonsin tänkt på att stå inför Allah, som vet allt om dig, känner till dina svagheter, synder - Ja! Varenda en av dem... Vad har du att säga Honom? Har du förberett något?
 

"Bönen är alla troendes plikt, knuten till bestämda tider"
(Koranen, 4:103)

 
Dyrbara syskon, förbered dig minst lika bra innan det är tid för bön som inför mötet med din chef på jobbet. Det är till Allah du ber, när du nedfaller med pannen mot golvet. Se till att komma i tid till bönen! Förrätta bönen i tid dyrbara syskon! Flertalet människor ligger i gravarna och önskar förmodligen att dem fick en chans till, ytterligare en chans att få komma tillbaka och be igen. Ordentligt precis som vi är uppmanade att göra...
 
Tänk på detta ocg ha det i åtanke dyrbara syskon...
 
"Vad förde er till helveteselden? De skall svara: Vi hörde inte till dem som bad"
[74:42-43]
 
 

Kommentarer
Postat av: Zizo

MashAllah, jättefint inlägg! Undrar om jag skulle kunna få "ta" inlägget och posta det i min blogg?

Svar: Varsågod dyrbara syster!
Niqabisten

2013-09-04 @ 20:53:59
URL: http://zizos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback