Varför anmäler ni inte?

 
 
Har ni någonsin prövat att dra ut på en sväng ute i cybervärlden? Ja det har ni garanterat, Söker man sig till olika forumsfenomen och klickar in sig på diverse ämnen eller topiker. Alla ämnen som berör invandrare, islam, Niqab/burka, imamer, moskéer, slöja, friskolor- listan kan göras lång. Har ni prövat? Blev ni äcklade och skrämda över det som skrivs? 
Det blev iallafall jag. Upprörd, ledsen och arg. Hur kan människor uttrycka sig på detta sätt. Jag blir illa till mods, då jag vet att sällan är dem uttalade orden långt ifrån en utförd handling...
 
Måste erkänna, man blir överrumplad av hur jargongen går, den ena kommentarstråden består av mer okunskap än den andra. Allt detta som skrivs på nätet är av människor bakom en skärm. Sällan möter man dessa människor i verkliga livet. Det är klart, det har hänt att man mött sådana IQ befriade uttalanden. Än mer skrämmande är att det faktiskt även uttalas massor fördomsfulla grodor. Det är galet ( tycker jag) att dessa människor tycker att dem har rätt o uttrycka sig på detta sätt, med hänvisning till yttrandefriheten. Ja, yttrandefrihet i all ära och med respekt för den. Men vart går gränsen? Hur rasistiskt och nedvärderande får man uttrycka sig gentemot andra? 
 
Det som jag ännu mer finner absurt är, att dem som blir utsatta för detta hat inte säger ifrån. Kanske säger hen ifrån, men det krävs en markering. En markering och dess konsekvenser. På samma sätt som andra anmäler påhåpp, trakkasserier och förnedranden ska även du göra detsamma! 
 
Din anmälan kanske inte leder till ett åtal eller en fällande dom. Det din anmälan gör, är att det blir en prick i statistiken. Börjar fler anmäla, kommer det med tiden att ökas i statistiken och därmed (förhoppningsvis) skapas en medvetenhet. Endast då kan man skapa debatt, först då kan man prata allvar om detta hat och fördomar som existerar mot det annorlunda. Ett tips är att, ta reda på vilka rättigheter du har. Trampar någon dig på tårna är det bara att anmäla. Särskilt om kränkningen är med betoning på din religiösa eller etniska tillhörighet. 
Det är dags för detta, om en aning försent- men låt det inte passera mer tid! Ta ditt ansvar gentemot dina medmänniksor och anmäl det du blir utsatt för. 
 
Du förlorar mer än du anar på att inte anmäla. Hur ska man kunna bevisa att dessa påhåpp förekommer? Hur ska man kunna samtala om detta? Skapa en dialog, men framförallt förebygga detta hat som endast ökar? 
 
Jag har en dröm om att jag och mina medmänniskor, nu syftar jag på "blattejävlarna" och "dem galna muslimerna" kan leva en dag utan att bli påhåppad och nedvärderad för dem individer vi är. Ack så är det bara en dröm, det kommer nog aldrig ske...
 
Anmäl, anmäl och anmäl!  Så ses vi under morgondagens debatt. Först då kan vi prata allvar. Först då finns det svart på vitt vad det är vi går igenom - dagligen..... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback