Vill du ha alkohol?

 
 
I sin vardag får man höra många roliga uttalanden. Det ena mer klockrent än det andra. Det hittills roligaste var en gång jag satt påväg hem från praktiken (då jag pluggade) och en alkoholpåverkad man började prata med mig. Man kan säga att han var väldigt social och väldigt nyfiken på hur jag ser ut. Den erfarenheten gav mig ett skratt för livet, den är alldeles speciell. Vet inte om jag skrivit om den på bloggen, hmm? 
 
Hursom åter till rubriken. Jag ska resa bort på ett event till helgen och jag bokade hotell som vi ska bo på. Eftersom bokningen gjordes via nätet ville jag dubbelkolla att bokningen gått igenom, ringde jag hotellet. Varför jag finner situationen komisk är att jag har ett "ickemuslimskt" namn, pratar med en storsstadsdialekt och aldrig gissar folk att jag är en heltäckt muslimsk kvinna. Jag ringer dit, och blir tillfrågad om dem "ska vi ställa upp alkohol på rummet åt er?" . Jag svarar bestämt nej tack och säger att jag och mitt sällskap inte dricker. "Jaha, men det är Fredag och helg så vi brukar ställa upp det på rummen" . Återigen så tackade jag för omtanken men att det verkligen inte behövs för att det ändå inte kommer drickas upp. "Då säger vi så, det ska bli jätteroligt att ha er som gäster hos oss! Varmt välkomna!" Jag började fnissa, och tackade, önskade henne en fortsatt trevlig dag, avslutade samtalet och la på. Och började tjuta av skratt! Jag kunde inte låta bli att tänka/fantisera hur deras ansiktsuttryck ser ut då jag stiger in i foajén och vill ta emot rumsnyckeln. Bokningen gjordes i mitt namn. 
 
Det kanske är min väcka humor och min syn på saker och ting som gör att jag finner sådana situationer roliga. Ansiktssuttrycken och minerna är verkligen klockrena! Tänk en heltäckt kvinna kliver in på ett hotell mitt i stan och säger "Hej! Kan ni visa mig vart rummet ligger?" Tror ni dem kallar på security? 
 
 
 
 
 
Fortsättning följer:) 

Kommentarer
Postat av: Noor

Salaam alaykum wr wb fina syster!
Hahah SubhanAllah alltid lika kul med det där "detta hade jag inte förväntat mig" uttrycket i folks ansikten.
Jag har oxå ett vanligt svenskt namn och känner igen mig i vad du säger, t ex när dom ropar upp en i väntrummet på vårdcentralen.. när man sen kommer fram har det ofta hänt mig att doktorn måste "gå och kolla i datorn" just därför att dom inte förväntar sig att den dom ropat upp ska komma framfarande i ett stort "tält" hahah
Må Allah stärka dig min fina syster och alla systrar därute som kämpar för Allahs swt skull.
Jazaki Allah khayr din blogg stöttar verkligen MashaAllah

Svar: Wa aleikom wa salaam wa rahmatullah wa barakaatoh!
Jag måste hålla med dig! Jag älskar att det är jag som har "övertaget" i dem situationerna, och att i detta tillfälle är det att göra dawa ;-)
Väntrum är en klockren klassiker! Och alltid lika roligt, ma sha'Allah!

Må Allah belöna dig för dina ord som jag sannerligen inte förtjänar! Amin till dina åkallelser, må Allah ständigt le mot dig, samt skänka sina välsignelser och barmhärtighet över dig och alla du älskar!

Wa iyaki, Må min blogg endast vara till min fördel på domedagen, amin!
Niqabisten

2013-03-19 @ 08:27:03
Postat av: Nuseybah

Asalaamu Aleykum!
Haha, dina inlägg är lika klockrena som alltid, masha'allah :)
Har bara en fråga som inte har något att göra med texten alls, jag la märke till bilden och har alltid undrat hur i all frid, man stänger niqaben på det sättet?

Svar: wa aleiyki assalaam wa rahmatullah wa barakaatoh, dyrbara syster!
Så roligt att du finner dem intressanta:)
Du är varmt välkommen att ställa dina funderingar, tveka inte! Komiskt, jag var tvungen att ta upp bilden på datorn för att försäkra mig. Jag knöt den som vanligt, och sedan "spännde" jag fast dem slöjor som jag inte täcker ögonen med fast bak på huvudet med nålar. Pröva dig fram så kommer du se att det är otroligt lätt:) !

Lycka till ;-) !
Niqabisten

2013-03-19 @ 12:17:17
Postat av: Jamila

Haha ;), lustigt må jag säga, än lustigare kommer nog mötet bli!
Förhoppningsvis lär det bli en nyttig upplevelse för båda parterna :), inshaAllah.
You shall never make förhastade slutsatser, kunde inte stämma mer i detta fall.

Svar: Jag ser fram emot mötet måste jag medge, må Allah underlätta och skydda mig från det onda i människor. Jag kommer definitivt att skriva om det, det är just i sådana tillfällen som vi människor blir testade, och ställs till svars gällande våra fördomar. Ditt citat är verkligen klockrent!
Må Allah bevara dig!
Niqabisten

2013-03-19 @ 14:07:27
Postat av: mee

hahaha du fick mig o skratta! Du måste berätta sen vad som hände, blir kul o höra! Ma sha allah på dig syster, att du trots en del situationer du möter i det här samhället fortfarande har på dig niqaben!
p.s. Tack för ditt svar, blev jätteglad när jag såg att du hade svarat! Må allah bevara dig syster ღ ~

Svar: Må Allah alltid glädja dig kära syster!
Jag kommer med Allahs tillåtelse dela med mig av denna erfarenhet, vi får se vad den bjuder på!
Vi får inte glömma älskade syster, att det är hos och från Allah vi finenr styrkan. Jag är minst lika svag och bristfällig som alla andra. Vi kan inte ta vår vägledning eller styrka för given. Man måste fortsätta kämpa för att förhopppningsvis får man sin belöning på domedagen.

Varsågod! Wallahi jag gör mitt yttersta för att besvara varenda en av era kommentarer, och mail! Det kan ta lite tid. Jag tar det på stort allvar därför att ni tog er tiden at skriva en kommentar, av respekt gentemot er vill jag även visa att jag läst och tagit till mig era ord. Så fortsätt att kommentera ;-)
Må Allah alltid glädja dig! Amin och dig dyrbara syster!
Niqabisten

2013-03-19 @ 22:18:39
URL: http://nittifemma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback