Fint väder

 
 
En vacker dag som denna vill man inte spendera inomhus. Det blev att man drog ut en älskad vän för att gå på promenad genom stan. Vi hamnade i en park som var relativt folktom. Väldigt "niqabvänlig" kanske kan man säga. Ni som undrar vart det ligger kan googla upp "Medeltidsmuseet" så finner ni adress och vägbeskrivning. Denna plats låg alldeles intill. Åk dit vettja! 
 
Om människor stirrade? Om människor kommenterade? Om någom var aggressiv? 
 
Ja, ja och nej. Sluta bry dig om människors åsikter om dig. Lev ditt liv och var upptagen med ditt liv. Livet är alldeles för kort för att bry sig om vad andra tycker. Lev i nuet och var lycklig, det är något jag ofta tänker på. OCh jag har gärna ett ord eller två att säga den som på något sätt klampar på mig, vare sig det är i mitt privata liv eller ute i samhället. 
 
Det var ett gäng asiatiska turister som tog bild på mig då dem trodde att jag inte såg... Ironiskt nog så täcker jag allt förutom ögonen...Tillsammans kan vi göra skillnad!

 
 
 
Det har gått två år sedan den väpnade konflikten i Syrien bröt ut och de humanitära behoven är nu större än någonsin.

Antalet döda har passerat 100.000 och 100-tals dör varje dag.
Våldet har tvingat över 1,5 miljoner människor att lämna sina hem i Syrien och söka skydd i grannländerna Jordanien, Libanon, Irak och Turkiet. Omkring 2 miljoner syrier lever som flyktingar i sitt eget hemland. Dessa är bara de som registrerats.
Omständigheterna de lever under är svåra att beskriva med ord.

Röda Korset beskriver läget i Syrien som "katastrofal."
UNHCR varnar och förklarar att läget i Syrien är "skrämmande."
Läkare utan gränser säger att det är "det värsta de sett."
Och efter SolidaritetsCenters senaste besök i Syrien så är orden "katastrof och skrämmande" inte nog.

Välling existerar inte i Syrien och barnen svälter bokstavligt talat till döds. Mat är något som vissa drömmer om och de humanitära behoven är större än någonsin.

Dessa människor behöver ER hjälp och nu har Ni chansen att göra skillnad!

SolidaritetsCenters reser till Syrien i början av Juni månad In shaa Allâh, meningen med denna resa är att förse 1000 barn med välling i en hel månad och 500 familjer med mat i en hel månad. Vi kommer även att dela ut 7.2 ton kläder som svenska folket skänkte. (ALLT DETTA SKER INNE I SYRIEN!)

Vad gör DITT bidrag?

Vad ger pengarna?

180 kr - välling för ett barn i en hel månad
250 kr – mat för fem personer i en månad

Ge ett bidrag, rädda liv. Och kom ihåg. Tillsammans kan vi göra skillnad!"
 
 
S P R I D !!!!
 

Nyhetsankare

 
 
Denna artikel, eller inlägg kanske man kan kalla det på Facebooksidan "JA! Till Niqab i Sverige". Stolt över en sådan framgångsrik syster! Må Allah låta hon och oss vara ett skäl till att hatet mot oss minskar, amin! 
 
"Det är orättvist att dra en förhastad slutsats, och tro att alla beslöjade kvinnor enbart är religiösa hemmafruar. 

Nej, hon kan vara läkare, professor eller en ingenjör, sa Abeer Shahin- en utbildad kvinna som en gång blev nekad ett jobb på grund av att hon har ansiktsslöja, men nu ska hon jobba som nyhetsankare.

Jag blev tillsagd att det inte skulle fungera på grund av mitt kroppsspråk. Min ton på rösten avslöjar mina känslor och reaktioner tillräckligt, tillade Shahin. 

Shahin hoppas att hennes jobb som Nyhetsankare låter människor få se att det finns framgångsrika kvinnor som bär ansiktsslöja."
 
 
 
 


Dagen har kommit...!

 
 
 
I skrivandets stund försöker jag mig på en trevlig inledning, men misslyckas. Det ämnet eller den händelse jag valt att diskutera i detta inlägg är långt ifrån trevligt. 
Vi har gång på gång läst om kvinnor med slöja och niqab bli utsatta av fysiska påhopp. Under den föregågna veckan var det en 25 årig kvinna i Borlänge som blev anfallen mitt på ljusa dagen i den närliggande matbutiken. Så tragiskt, nu kan man inte traska ner till kiosken ifred heller. 
 
Jag bifogar två artiklar som berättar lite överlag vad som hänt Här och här. Vart är vi påväg?! Hur kan man hysa sådant hat mot en till synes oskyldig människa?! 
 
Misshandel! Påhoppad! Förnedrad! Av en främmande människa! Allt detta, för att inte tala om den rädsla och förvirring denna kvinna måste ha känt. Och allt detta på grund av ett plagg kvinnan valt att bära. Hur ska man bemöta detta? Vad ska man säga dessa rötägg, ehm förlåt människor som besitter dessa värderinar?! 
 
Jag hoppas innerligt att hon inte är alltför fysiskt skadad. Ofta tänker jag "Kommer detta drabba mig?" Well, det har drabbat andra, vem kan försäkra att jag kan skonas? Vi måste ta ansvar, vi måste se till att ta vara på våra rättigheter då vi blir utsatta för trakassserier, påhåpp eller hatbrott. Vi måste anmäla! 
 
Ja, det är hemskt. Dem flesta anmälningar leder sällan till en förundersökning, men ändå bör vi anmäla varje gång. Varför? 
 
1. För att det är din lagliga rätt att anmäla. 
2. Det är OLAGLIGT för en annan individ att behandla dig på detta sätt. 
3. Även om din anmälan inte blir ett "fall" så finns det i registret, och därmed hamnat som en siffra i statistiken
4. Din anmälan kan "rädda" en annan, om signalementet liknar en annan anmälan. 
5. Det KAN leda till åtal, till en fällande dom
 
Allt detta bör göras, och på så sätt uppmärksammas sådana fall. Vi bör solidariskt stötta våra medsystrar då dem blir utsatta för dessa handlingar. Rädslan är sällan i samband om huruvida man ska anmäla ett brott eller inte, snarare är det att inte bli tagen på allvar. Det är förödmjukande och förnedrande. Ännu en gång.
Känner du någon som drabbats, följ med henne till polisstationen och stötta henne, intyga att detta sker dagligen mot muslimska kvinnor. Detta bör tas på allvar!
 
Kommer alla "haters" hoppa på våra barn också inom snar tid??? 
 
Är alldeles för upprörd över detta att jag knappt vet hur jag ska formulera mig. Well, the day has come...
Dagen då man inte kan gå säkert till den närliggande matbutiken utan att bli påhåppad....
 
 
 

Peace

 
 
 
 
Sök inte tröst från människor om du är prövad. Det är endast Allah som satt dig i den situation du befinner dig i. Tacka Allah för det finns dem som är prövade mycket hårdare. 

Vänd dig till Allah, läs och lyssna på koranen. Lämna aldrig bönen. Finn din styrka och lättnad över situationen då du minns din Skapare. 

Och kom ihåg, du är bra mycket starkare än vad du tror att du är. I dem stora prövningarna, väntar den tunga belöningen om man är tålmodig.
 
 
 
 

Glatt mail !

 
 
 
 
Detta är ett mail som jag fått i mailboxen, visserligen var det ett tag sen men jag kom att snubbla över den då jag svarade på era mail (och ja, jag har en del kvar, men lovar ni ska få svar! ). Det är sådana människor man önskar sig få möta dagligen. Önska och hoppas kan man, tyvärr så lever vi inte i en perfekt värld. Därför värdesätter man dessa guldklimpar av trevliga människor högt. 
 
"Hej!
Vet ju inte ens vad du heter. Å vill bara tacka för mitt bästa tunnelbanemöte någonsin. Som du säker märkte blev jag förvånad och glad när du började prata med mig. Måste medge att jag med mina fördomar trodde jag att en tjej i niqab aldrig skulle vilja snacka med mig. Men nu förstår jag att du säkert jobbar med sånt här (och säkert såg att jag satt där med mina fördomar...) jag tycker att du verkar grym i alla fall. Vore fint att hålla kontakten
/Vänliga hälsningar"
 

Jag har med tiden, och ju fler människor man möter förstått vikten av att ha ett bra uppförande. Missförstå mig rätt, det har funnits möten då jag försvarat mig med dem mindre bra orden och sprungit för mitt liv, och därmed är jag inte perfekt. Att man med sitt fina och ödmjuka beteende faktiskt visar att man är en människa. Fick höra ordet "humanisera" och kom att reflektera på det och relatera till Niqaben. Det är just det man gör! Man visar genom ord och sitt beteende att man faktiskt är en människa, med goda och mindre bra egenskaper - precis som alla andra människor på jorden! 
 
Ha denna hadith i åtanke: 
 

Djarir bin Abdullah Ra sade : Allahs Profet SAW sade:

"Allah visar inte Barmhärtighet mot den som inte visar barmhärtighet mot andra."

 

Källa: al-Bukhari "as-Sahih"(7376), och Muslim "as-Sahih" (2319)


"Nä det var inte till dig!"

 
 
 
För några dagar sedaen, kanske en vecka var jag gående på en trottoar i centrala Stockholm.Det var fint väder och jag hade bråttom till ett möte. Längs gågatan passerar jag en uteservering. Vid det bordet satt det ett gäng gubbar och var allmänt roade, inte var det av mig utan snarare av det innehåll som fanns i glasen... Därför sa mina fördomar att jag skulle vara försiktig och vara på min vakt. Mina fördomar fick sig en knäpp på näsan. Dem sa inget negativt vad jag hörde iallafall. P
 
å samma gågata ca 25 meter bort möter jag ett medelålders par. Ett sådant par som man inte tror ska säga något elakt, rasisitiskt nedvärderande etc.
 
Jag vet inte riktigt varför jag tyckte så, man brukar få intryck av hur en människa är, och ja man drar slutsatser beroende på om människan är med någon, ändrar ansiktsutryck då man kommer fram osv. Och jag erkänner, många gånger är dessa slutsatser ofta förhastade. Inte heller bra. 
 
Möter detta  medelålders par och kvinnan säger  "j***a invandrare!" Varpå jag stannar upp och säger "ursäkta vad sa du?" Jag ser hur chockad, pch hur överraskad hon blir att jag stannade upp och bemötte hennes kommentar.  "Nää det va inte till dig, det va till Kent (mannen) " WHATT?! Kallar man mannen i sitt liv för det? Saken var den att han såg ut att vara lika svensk som henne. Jag tog det som en undanflykt, och jag blev så full i skratt. just för att det var oväntat. Människors reaktioner när dem blir konfronterade är roliga. Jag valde ändå att bemöta det, för att markera att jag inte var dum och att jag förstod precis vad hon menade. 

"Han ser inte ut som en invandrare, så det kan inte ha vart till honom du sagt det och det är inte jag heller jag är född här" . 

Vad gjorde hon sedan? Jo tog karlsgubben i armen och skyndande sig iväg och fortsatte muttra.Jag var inte arg tack och lov, skadad blev jag inte heller. Men uppriktigt förvånad över människors klumpighet och brist på omdöme. Tänk om jag skulle gå runt och skrika nedvärderande kommentarer til människor jag möter ute i samhället? Gissa om folk skulle bli upprörda, jag är övertygad om att jag skulle bli anmäld för trakkasserier och liknande. Jag skulle aldrig förnedra någon, jag skulle försvara mig ja. Och det har jag min fulla rätt till.Väljer någon att vara fysiskt våldsam mot mig, då slår jag tillbaka. Jag ska inte behöva vara ute och acceptera att bli slagen, ingen människa bör acceptera det. Ironiskt nog, och väldigt motsägelsefullt förväntas jag skylla mig själv just för att jag valt att täcka mig på detta sätt.
 
Till dem som tycker detta har jag ett svar, min slöja skadar ingen, jag förstår inte och ser ingen logik i hur dessa samband skulle hänga ihop. Hmm? 
 
 

Dyrbara ord

 
 
En syster sa till en annan syster, som är väldigt prövad: 

"Kära syster, det du går igenom, att du blir prövad med detta är ett fint tecken på att det är gott för dig. Alla blir prövade med något man håller kärt. Frukta inte prövningen, omfamna den och fortsätt kämpa!" 

Och om du känner att du inte orkar mer finner du även ett svar i Koranen: 

                                     "Allah lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära" 
                                                                         Koranen 2:286

Allah lovar lättnad efter prövningar, även detta intygas i koranen: 

                                                  "Sannerligen efter prövning kommer lättnad"
                                                                           Koranen:94:5

Fortsätt kämpa och ge inte upp!