Dagen har kommit...!

 
 
 
I skrivandets stund försöker jag mig på en trevlig inledning, men misslyckas. Det ämnet eller den händelse jag valt att diskutera i detta inlägg är långt ifrån trevligt. 
Vi har gång på gång läst om kvinnor med slöja och niqab bli utsatta av fysiska påhopp. Under den föregågna veckan var det en 25 årig kvinna i Borlänge som blev anfallen mitt på ljusa dagen i den närliggande matbutiken. Så tragiskt, nu kan man inte traska ner till kiosken ifred heller. 
 
Jag bifogar två artiklar som berättar lite överlag vad som hänt Här och här. Vart är vi påväg?! Hur kan man hysa sådant hat mot en till synes oskyldig människa?! 
 
Misshandel! Påhoppad! Förnedrad! Av en främmande människa! Allt detta, för att inte tala om den rädsla och förvirring denna kvinna måste ha känt. Och allt detta på grund av ett plagg kvinnan valt att bära. Hur ska man bemöta detta? Vad ska man säga dessa rötägg, ehm förlåt människor som besitter dessa värderinar?! 
 
Jag hoppas innerligt att hon inte är alltför fysiskt skadad. Ofta tänker jag "Kommer detta drabba mig?" Well, det har drabbat andra, vem kan försäkra att jag kan skonas? Vi måste ta ansvar, vi måste se till att ta vara på våra rättigheter då vi blir utsatta för trakassserier, påhåpp eller hatbrott. Vi måste anmäla! 
 
Ja, det är hemskt. Dem flesta anmälningar leder sällan till en förundersökning, men ändå bör vi anmäla varje gång. Varför? 
 
1. För att det är din lagliga rätt att anmäla. 
2. Det är OLAGLIGT för en annan individ att behandla dig på detta sätt. 
3. Även om din anmälan inte blir ett "fall" så finns det i registret, och därmed hamnat som en siffra i statistiken
4. Din anmälan kan "rädda" en annan, om signalementet liknar en annan anmälan. 
5. Det KAN leda till åtal, till en fällande dom
 
Allt detta bör göras, och på så sätt uppmärksammas sådana fall. Vi bör solidariskt stötta våra medsystrar då dem blir utsatta för dessa handlingar. Rädslan är sällan i samband om huruvida man ska anmäla ett brott eller inte, snarare är det att inte bli tagen på allvar. Det är förödmjukande och förnedrande. Ännu en gång.
Känner du någon som drabbats, följ med henne till polisstationen och stötta henne, intyga att detta sker dagligen mot muslimska kvinnor. Detta bör tas på allvar!
 
Kommer alla "haters" hoppa på våra barn också inom snar tid??? 
 
Är alldeles för upprörd över detta att jag knappt vet hur jag ska formulera mig. Well, the day has come...
Dagen då man inte kan gå säkert till den närliggande matbutiken utan att bli påhåppad....
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Zanzibar

Lömsk människa, som ljuger att hon anföll honom, är inte alls trovärdigt. Tkr polisen borde se de inspelade för att sedan berätta sanningen som vem överföll vem egentligen? De framgår att sdpersonen offerförklarar sig att buhu, han kände dig provocerad och blev attackerad och att se bara på videon. Sorgliga människor de finns därute. Visst har han vunnit min sympati, tkr så otroligt synd om detta patetiska troll.

Svar: Kunde inte hålla med mer!
Kommer spinna iväg och diskutera detta mer inn sha'Allah! Så löjligt. Gång på gång måste vi muslimska kvinnor indirekt anklagas att vi måste skylla oss själva om vi blir påhoppade.

Crazy world...!
Niqabisten

2013-05-16 @ 14:03:45
Postat av: Anonym

Vishet brukar komma med ålder mem detta flummo är ett praktexempel på att vissa personer även blir dummare. Var ett bra tag sedan ja blev trakasserad.men kan säga att så fort man syns, dvs är lite högljudd, lite glad, lite mer öppen än vanligt ja då ska en tant, gubbe, medelålders kvinna/man för de mesta svensk ha något att säga till om de, som att man lever på deras villkor.

Svar: Ja ellerhur! Att det är så hemskt att man kan faktiskt dra en "generalisering" på detta sätt...
Niqabisten

2013-05-16 @ 14:07:08
Postat av: AH

Wallahi, wallahi, jag önskar att någon attackerar en syster under tiden jag är i närheten. Fred är bättre än våld men vissa människor behöver helt enkelt bli brutalt behandlade för att förstå saker och ting. Må Allah belöna systrar med niqab och hijab med jannah!

Svar: Allahomma amin!
Niqabisten

2013-05-17 @ 21:35:12
Postat av: Anonym

Jag håller helt och håller med dig syster. Men jag undrar vart går gränsen för att det ska vara olagligt eller för att man ska kunna anmäla det? Kommentarer så "Jävla muslimjävel", "al-qaidah", "påskkärring" osv. är ju supervanliga och känns inte riktigt tillräckligt för att anmäla. Kommentarer där folk börjar diskutera med mig om att jag övergivit min svenska identitet och inte längre hör hemma i Sverige, är inte fullt lika vanliga men ändock ganska förekommande, fast återigen känns det inte som att det är tillräckligt kränkande för att man ska kunna anmäla det.
Om någon spottar på mig känns det återigen lite svårt att anmäla för jag vet ju faktiskt inte om personen menade att spotta på mig. Därför tycker jag att det är jättesvårt att veta gränsen när man ska anmäla eller inte.

Må Gud belöna dig syster!

2013-05-21 @ 10:36:21
Postat av: Khadija

Det är väldigt bra att du uppmärksammar hatbrott som sker mot oss muslimska kvinnor. Vi borde verkligen börja polisanmäla allt. Allt. Till Anonym vill jag säga, ofredande och förolämpning är brott enligt den svenska brottsbalken och alltså tillräckligt för en polisanmälan. Om alla börjar anmäla så att det syns vad som sker på ett påtagligt sätt är det lättare att driva på förändringar.

Svar: Tack Khadija! Vi måste och måste ta vårt ansvar, för oss själva, våra medsystrar och tänka på vilka signaler ger vi våra barn?

Jag har missat den kommentaren helt. Ber om ursäkt.
Niqabisten

2013-06-23 @ 11:11:56
URL: http://www.konvertitakuten.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback