Glatt mail !

 
 
 
 
Detta är ett mail som jag fått i mailboxen, visserligen var det ett tag sen men jag kom att snubbla över den då jag svarade på era mail (och ja, jag har en del kvar, men lovar ni ska få svar! ). Det är sådana människor man önskar sig få möta dagligen. Önska och hoppas kan man, tyvärr så lever vi inte i en perfekt värld. Därför värdesätter man dessa guldklimpar av trevliga människor högt. 
 
"Hej!
Vet ju inte ens vad du heter. Å vill bara tacka för mitt bästa tunnelbanemöte någonsin. Som du säker märkte blev jag förvånad och glad när du började prata med mig. Måste medge att jag med mina fördomar trodde jag att en tjej i niqab aldrig skulle vilja snacka med mig. Men nu förstår jag att du säkert jobbar med sånt här (och säkert såg att jag satt där med mina fördomar...) jag tycker att du verkar grym i alla fall. Vore fint att hålla kontakten
/Vänliga hälsningar"
 

Jag har med tiden, och ju fler människor man möter förstått vikten av att ha ett bra uppförande. Missförstå mig rätt, det har funnits möten då jag försvarat mig med dem mindre bra orden och sprungit för mitt liv, och därmed är jag inte perfekt. Att man med sitt fina och ödmjuka beteende faktiskt visar att man är en människa. Fick höra ordet "humanisera" och kom att reflektera på det och relatera till Niqaben. Det är just det man gör! Man visar genom ord och sitt beteende att man faktiskt är en människa, med goda och mindre bra egenskaper - precis som alla andra människor på jorden! 
 
Ha denna hadith i åtanke: 
 

Djarir bin Abdullah Ra sade : Allahs Profet SAW sade:

"Allah visar inte Barmhärtighet mot den som inte visar barmhärtighet mot andra."

 

Källa: al-Bukhari "as-Sahih"(7376), och Muslim "as-Sahih" (2319)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback