Vart brukar du be?

 
 
Jag och några systrar pratade för ett tag sen om hur effektiv och väldigt flexibel man bör vara för att ta vara på bönen, speciellt nu när dagarna är väldigt korta. 

Allah säger i Koranen: "Bönen är alla troendes plikt, knuten till bestämda tider." [Koranen 4:103]

Jag är övertygad om att alla vi gör sitt yttersta i att hinna, då är det lätt hänt att man inte har en moské i närheten. Vart har det hänt att du bett då?
 
 

Döden runt hörnet

 
 
 
Jag har velat skriva detta ett tag, men inte orkat med det känslomässigt. Men klockan tickar närmare mot min egen död och jag ser ingen anledning att dra ut på det. Jag ber till Allah att denna erfarenhet delar jag med mig för Allahs skull, och som en påminnelse först och främst till mig själv…

För ca 2 månader fick min mamma ett plötsligt krampanfall. Dem första 5 minuterarna hade vi kontakt med henne, vi kunde få svar ur henne och föra fram det vi ville säga. Allt medan vi hade SOS alarm på telefon. Dem skickade en ambulans på en gång.

Kramperna blir starkare och starkare, nu är hon liggande och andas väldigt kort. Färgen i hennes annars så svenneblekta ansikte försvinner alltmer. Ögonen blir glansiga och hon svimmar. Min far, må Allah bevara honom höll henne i handen, jag höll i den andra och ovanför hennes huvud står en väldigt älskad vän och ringer SOS för tredje gången. 

Min mamma svimmar och vaknar upp när vi ruskar om henne, min käre far och hon börjar ta farväl av varandra (Om man ens någonsin kan vara förbered på det). I skrivande stund just nu kan jag inte hindra tårarna rinna nerför kinderna. Men då, var det en högre makt som gav mig styrkan att påminna min mamma om att säga shahaada och göra istighfar (be o Allah om förlåtelse). Vi satt på golvet och sa detta i 50 minuter tills Ambulansen kom. Aldrig har jag bevittnat henne så svag, aldrig har jag sett min far låta tårar rinna framför oss barn. Aldrig har jag hört någon bevittna att dem ser dödsängeln. Men det gjorde hon. [ALHAMDULILLAH hon mår bra nu! ]

Detsamma gjorde en mycket nära vän till mig igår. All tacksamhet tillkommer Allah, båda dem mår bra nu. Efter att ha förlorat många man älskat uppriktigt mycket, intalar jag mig att det bästa är att förbereda sig i detta liv för ett evigt liv i det nästkommande. Vi är i denna värld på en lånad tid. Vi kommer förlora dem vi älskar. Eller dem förlorar oss. 

Lev ditt liv fullt ut, tänk på det du gör, var noga med att göra gott. Kämpa för ett liv i det eviga paradiset med dem du älskar, där ni inte skiljs åt. 

Allah säger i koranen : ”Varje människa skall smaka döden….” [Al-Imraan vers 185]

Döden undgår ingen, den kommer oanmält. När det väl är inne finns det ingen återvändo.
Ta dig i kragen
Nu. Idag.

Temadag!

 
 
Dagarna går och allt fler faller offer för de brutala folkmorden som pågår i Syrien. Du ser de blodiga scenerna på nyheterna som om de var tagna ur en film. Du läser om vad dina syskon blivit utsatta för som om det var taget ur en bok. Den hårresande mardröm de tvingas leva i är deras verklighet, en verklighet som ingen av oss skulle önska för sig själv. Men under varje mardrömsförlopp sover man i hopp om att någon gång vakna.
 
Vill du vara hoppet för ett barn som förlorat sin moder och inte längre kan värma sig med hennes kärlek om de kyliga nätterna? Vill du vara hoppet för en kvinna som förlorat sin make och inte längre kan erbjuda sina barn levebröd? Vill du vara hoppet för en man som förlorat armar och ben och önskar en hjälpande hand?
 
Fisksätras Unga Muslimer välkomnar dig och din familj till en insamlingsdag för Syrien. Det kommer vara ett fullspäckat schema för små och stora där aktiviteter som: föreläsningar, auktion, försäljning av mat & fika, hennamålning, ansiktsmålning & fiskedamm erbjuds. Pengarna som samlas in går oavkortat till Solidaritetscenters vinterkampanj för våra utsatta syskon i Syrien. Gå inte miste om denna chans att bidra till det goda samtidigt som du och din familj får chansen att bekanta er med era syskon.
 

OBS! Vi erbjuder barnpassning.
 
 
 
 

Varmt välkomna!
 
Datum: 7e dec
Tid: kl 13-20
Plats: Fisksätra Folkets Hus , Brantvägen 1B - Saltsjöbaden

Utbildningsdag i Stockholm

 
 
Glöm inte utbildningsdagen som arrangeras av oss på Hatbrott.se! 
 
Föreläsare:

Maria Knutsson, Polishögskolan
Vad är hatbrott?
- Känslomässiga och sociala effekter av hatbrott 
- Ilska, rädsla och hjälplöshet - kan det omvandlas till en konstruktiv kraft?
- Varför är det viktigt att anmäla?

Naiti del Sante, jurist och författare
Den svenska lagstiftningen
- Hets mot folkgrupp
- Olaga diskriminering
- Diskrimineringslagen

Alex Bengtsson, EXPO
talar utifrån boken "Positiv antirasism" av Alex Bengtsson och Daniel Poohl: Hur kan rasism och högerextremism motarbetas genom mötesplatser och lokal mobilisering?


Utbildningsdagen arrangeras av Hatbrott.se

Fika säljs under pausen. 

OBS: Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt för- och efternamn till: Utbildning@hatbrott.se

Gratis inträde!
 
 
 
 
Ps, Vi kommer anordna denna utbilning i fler storstäder såsom Göteborg, Malmö m.fl. till våren 2014. Håll utkik! ;-) 

Säg ifrån!

 
 
Något jag tänkt på väldigt mycket under den senaste tiden är attityden hos systrar som blir påhoppade, förnedrade och till och med fysiskt slagna ute i samhället.
 
Innan det blir missförstånd, och det dras felaktiga slutsatser om mina syften. Jag älskar er dyrbara systrar väldigt mycket. Jag tror det bästa om er.  Jag önskar det bästa för er, och framgång i allt som betyder något för er. Må Allah... alltid skänka sin barmhärtighet och välsignelser över dig och din familj, och må Allah förena oss i paradiset såsom Allah sammanförde oss i detta liv, Allahomma amin!
 
Återigen till det jag ville lyfta upp är att många gånger man diskuterat med systrar, då dem blivit påhoppade på olika sätt så säger dem "Var är våra muslimska bröder?" "Någon måste skydda oss!" "Bröder ignorerar det systrar genomgår ute"  osv. osv.
 
Ärade syster, jag kan inte förneka att det gör skillnad om man har en man vid sin sida när man är ute. MEN,  varför ska vi förlita oss på någon som är av kött och blod precis som oss själva?! Mannen vid din sida kan en dag dö...
 
Kvar står du. Ditt liv fortsätter. Det kan hända att du fortsätter att bli prövad när du går ut. Summan av kardemumman älskade syster, det jag försöker få sagt är : Hur kan du kräva att någon ska försvara dig när du inte står upp för dig själv?
 
Börja med att föra din egen talan. Börja med att skrika och säga ifrån. Dem flesta mesproppar därute tror redan att muslimska kvinnor är en slagpåse. MOTBEVISA det! Skrik och säg ifrån, anmäl människan! Mespropparna som attackerar kvinnor ute i samhället tror att det är grönt ljus, slå dem bara. Hon säger ändå inget. Säg ifrån, och markera att det är fel! Din handling kan i sin tur rädda din medsyster!
 
Ber uppriktigt om förlåtelse om någon av er dyrbara systrar tog illa upp av det jag skrev. Jag är endast en bristfällig tjänarinna som är i stort behov av Allahs barmhärtighet.

#respect

 
 
 
 
Uppsnappat på Facebook:

"Man måste inte älska för att respektera, respekt är en god uppfostran. Respeketera även om du inte älskar. "

#respect #love
 
 
 

Utbildningsdag

 
Bor du i Stockholm och är intresserad vad för rättigheter du har? Vad är diskriminering? Hur kan hatbrott yttra sig??
 
Då är denna utbildningsdag något för DIG!
 
 
Föreläsare:
Maria Knutsson, Polishögskolan Vad är hatbrott?
- Känslomässiga och sociala effekter av hatbrott ...
- Ilska, rädsla och hjälplöshet
- kan det omvandlas till en konstruktiv kraft?
- Varför är det viktigt att anmäla?
 
Naiti del Sante, jurist och författare:
- Den svenska lagstiftningen
- Hets mot folkgrupp
- Olaga diskriminering -
 
Diskrimineringslagen :
Alex Bengtsson, EXPO talar utifrån boken "Positiv antirasism" av Alex Bengtsson och Daniel Poohl:
Hur kan rasism och högerextremism motarbetas genom mötesplatser och lokal mobilisering?
 
Utbildningsdagen arrangeras av Hatbrott.se
Fika säljs under pausen.
 
OBS: Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt för- och efternamn till: Utbildning@hatbrott.se
 
 
Gratis inträde!
 
 

Tårta?

 
 
 
 
Åkesson fick tårta i facet idag (postat igår) . På bilderna ser man hur arg, upprörd han är. Jag och mina medsystrar får spottloskor och stenar på oss för att vi sticker ut från mängden, och väljer att klä oss som vi vill.
En medsyster har till och med fått kniv kastad efter sig.  Vi har även blivit slagna och fått kläder avslitna. Om det skulle vara intressant o höra...
 
Visst gör det ont? Känner du dig frust...rerad och berövad din yttrandefrihet?! Kort och gott, kasta inte sten i glashus. Det kan hända att du sitter därinne en dag.
 
Det värsta är ändå att det skrivs om din "olycka" medan oss muslimska kvinnor händer det i princip aldrig. (förutom då hon är så hemskt förtryckt) .
 
Att muslimska kvinnor är rädda när de går ut idag, vågar inte stå alltför nära perrongen i rädsla att knuffas ner, knyter och fäster slöjan hårdare för att undgå att få den avsliten. Att hon bär ryggsäck för att ha händerna fria ifall hon skulle bli slagen. Detta lyfter ytterst få upp. Vi har fått höra att vi får "skylla oss själva"...
 
Detta är ett samhällsproblem, inte att du fått en tårta i ansiktet. Det händer inte dig dagligen, och muppen som gjorde det sitter säkert inne för ofredande.
 
Kommer du hädanefter att förstå vad muslimska kvinnor går igenom?
 
Hursomhelst, älskade syster! Ta ingen sk*t! Anmäl varje gång du blir påhoppad, slagen, förnedrad. Det är ditt liv och din rätt som du sätter på spel- om du inte tar ansvaret!
 
Innan det blir missförstånd, så stödjer jag inte detta agerande. Det löser inga problem. Tänk om alla visar sitt missnöje gentemot mig och mina medsystrar, genom att kasta tårta på oss?!
Att arbeta framåt och genom dialog är det som krävs. Har man en gnutta tålamod över är det bra att ta med sig det ;-)