Döden runt hörnet

 
 
 
Jag har velat skriva detta ett tag, men inte orkat med det känslomässigt. Men klockan tickar närmare mot min egen död och jag ser ingen anledning att dra ut på det. Jag ber till Allah att denna erfarenhet delar jag med mig för Allahs skull, och som en påminnelse först och främst till mig själv…

För ca 2 månader fick min mamma ett plötsligt krampanfall. Dem första 5 minuterarna hade vi kontakt med henne, vi kunde få svar ur henne och föra fram det vi ville säga. Allt medan vi hade SOS alarm på telefon. Dem skickade en ambulans på en gång.

Kramperna blir starkare och starkare, nu är hon liggande och andas väldigt kort. Färgen i hennes annars så svenneblekta ansikte försvinner alltmer. Ögonen blir glansiga och hon svimmar. Min far, må Allah bevara honom höll henne i handen, jag höll i den andra och ovanför hennes huvud står en väldigt älskad vän och ringer SOS för tredje gången. 

Min mamma svimmar och vaknar upp när vi ruskar om henne, min käre far och hon börjar ta farväl av varandra (Om man ens någonsin kan vara förbered på det). I skrivande stund just nu kan jag inte hindra tårarna rinna nerför kinderna. Men då, var det en högre makt som gav mig styrkan att påminna min mamma om att säga shahaada och göra istighfar (be o Allah om förlåtelse). Vi satt på golvet och sa detta i 50 minuter tills Ambulansen kom. Aldrig har jag bevittnat henne så svag, aldrig har jag sett min far låta tårar rinna framför oss barn. Aldrig har jag hört någon bevittna att dem ser dödsängeln. Men det gjorde hon. [ALHAMDULILLAH hon mår bra nu! ]

Detsamma gjorde en mycket nära vän till mig igår. All tacksamhet tillkommer Allah, båda dem mår bra nu. Efter att ha förlorat många man älskat uppriktigt mycket, intalar jag mig att det bästa är att förbereda sig i detta liv för ett evigt liv i det nästkommande. Vi är i denna värld på en lånad tid. Vi kommer förlora dem vi älskar. Eller dem förlorar oss. 

Lev ditt liv fullt ut, tänk på det du gör, var noga med att göra gott. Kämpa för ett liv i det eviga paradiset med dem du älskar, där ni inte skiljs åt. 

Allah säger i koranen : ”Varje människa skall smaka döden….” [Al-Imraan vers 185]

Döden undgår ingen, den kommer oanmält. När det väl är inne finns det ingen återvändo.
Ta dig i kragen
Nu. Idag.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Må Allah underlätta för dig och din familj! Amiin.

Svar: Amin! Alhamdulillah hon lever än, må *allah ge henne och alla våra mödrar många år till att dyrka honom !Ändra
Niqabisten

2013-11-30 @ 16:49:12
Postat av: M

Barak Allhu fiki för påminnelsen syster och må Allah skydda dig och din familj och Insha Allah så återförenas ni tillsammans i Jannah!

Svar: Wa fiki barakAllah!
Amin! Alhamdulillah hon lever än, må *allah ge henne och alla våra mödrar mång aår till tat dyrka honom !
Niqabisten

2013-12-01 @ 17:21:59
Postat av: Ernada

Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un. Må Allah förlåta de och ge de paradiset, o låta er återförenas där. Amin!

Svar: Amin! Alhamdulillah hon lever än, må *allah ge henne och alla våra mödrar mång aår till tat dyrka honom !
Niqabisten

2013-12-01 @ 21:18:21
URL: http://erme.blogg.se
Postat av: A

Hur kunde hon se dödsängeln?
syster subhanallah,att du hade en sådan styrka och sabr i den stunden må allah bevara dig! och vilken påminnelse till er och din mammaa framförallt..hur mår hon nu?

Svar: Allahomma amin, må Allah ge oss alla ett gott avslut- Amin!
Alhamdulillah hon mår mycket bättre. Jazakallahu khayr för att ni frågar! :)

Jag vet int eexakt, det finns i islam att man kan se dödsängeln. Vet flera som varit "nära döden upplevelse".
Niqabisten

2013-12-03 @ 13:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback