Säg ifrån!

 
 
Något jag tänkt på väldigt mycket under den senaste tiden är attityden hos systrar som blir påhoppade, förnedrade och till och med fysiskt slagna ute i samhället.
 
Innan det blir missförstånd, och det dras felaktiga slutsatser om mina syften. Jag älskar er dyrbara systrar väldigt mycket. Jag tror det bästa om er.  Jag önskar det bästa för er, och framgång i allt som betyder något för er. Må Allah... alltid skänka sin barmhärtighet och välsignelser över dig och din familj, och må Allah förena oss i paradiset såsom Allah sammanförde oss i detta liv, Allahomma amin!
 
Återigen till det jag ville lyfta upp är att många gånger man diskuterat med systrar, då dem blivit påhoppade på olika sätt så säger dem "Var är våra muslimska bröder?" "Någon måste skydda oss!" "Bröder ignorerar det systrar genomgår ute"  osv. osv.
 
Ärade syster, jag kan inte förneka att det gör skillnad om man har en man vid sin sida när man är ute. MEN,  varför ska vi förlita oss på någon som är av kött och blod precis som oss själva?! Mannen vid din sida kan en dag dö...
 
Kvar står du. Ditt liv fortsätter. Det kan hända att du fortsätter att bli prövad när du går ut. Summan av kardemumman älskade syster, det jag försöker få sagt är : Hur kan du kräva att någon ska försvara dig när du inte står upp för dig själv?
 
Börja med att föra din egen talan. Börja med att skrika och säga ifrån. Dem flesta mesproppar därute tror redan att muslimska kvinnor är en slagpåse. MOTBEVISA det! Skrik och säg ifrån, anmäl människan! Mespropparna som attackerar kvinnor ute i samhället tror att det är grönt ljus, slå dem bara. Hon säger ändå inget. Säg ifrån, och markera att det är fel! Din handling kan i sin tur rädda din medsyster!
 
Ber uppriktigt om förlåtelse om någon av er dyrbara systrar tog illa upp av det jag skrev. Jag är endast en bristfällig tjänarinna som är i stort behov av Allahs barmhärtighet.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Assalamo aleikum!
Måste återigen tacka dig för dina kloka ord. Jag själv brukar alltid säga ifrån när det är någon som tvunget måste kommentera. Det brukar för det mesta leda till att personen som sagt nåt skäms, men ibland försöker de "smita undan" dvs låtsas att de inte har sagt något utan att det är jag som "attackerar" dem... Men jag tycker helt klart att vi måste våga säga ifrån, folk har helt enkelt inte rätt att kränka oss!!

Svar: Wa aleikom wa salaam wa rahmatullah wa barakaatoh!
Precis som du beskriver det händer det väldigt ofta. Just därför tycker jagf att det är viktigt att säga ifrån, för att markera!

Tack för ditt input, alltid roligt med andras perspektiv på saker och ting :)
Niqabisten

2013-11-13 @ 18:57:52
Postat av: Sara

Jag är gift med en muslimsk man men vi är båda överens om att niqab är fel. Våra barn ska inte behöva se sån kvinna förtryckande skit när dom går ut. Niqab har inget med islam att göra det är vidrigt och borde förbjudas snarast.det ser otäckt ut och vi har faktiskt maskeringsförbud du har ingen rätt att klä dig dom du gör och jag hoppas det förbjuds. Vidrigt att se....

2017-07-02 @ 18:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback