Tårta?

 
 
 
 
Åkesson fick tårta i facet idag (postat igår) . På bilderna ser man hur arg, upprörd han är. Jag och mina medsystrar får spottloskor och stenar på oss för att vi sticker ut från mängden, och väljer att klä oss som vi vill.
En medsyster har till och med fått kniv kastad efter sig.  Vi har även blivit slagna och fått kläder avslitna. Om det skulle vara intressant o höra...
 
Visst gör det ont? Känner du dig frust...rerad och berövad din yttrandefrihet?! Kort och gott, kasta inte sten i glashus. Det kan hända att du sitter därinne en dag.
 
Det värsta är ändå att det skrivs om din "olycka" medan oss muslimska kvinnor händer det i princip aldrig. (förutom då hon är så hemskt förtryckt) .
 
Att muslimska kvinnor är rädda när de går ut idag, vågar inte stå alltför nära perrongen i rädsla att knuffas ner, knyter och fäster slöjan hårdare för att undgå att få den avsliten. Att hon bär ryggsäck för att ha händerna fria ifall hon skulle bli slagen. Detta lyfter ytterst få upp. Vi har fått höra att vi får "skylla oss själva"...
 
Detta är ett samhällsproblem, inte att du fått en tårta i ansiktet. Det händer inte dig dagligen, och muppen som gjorde det sitter säkert inne för ofredande.
 
Kommer du hädanefter att förstå vad muslimska kvinnor går igenom?
 
Hursomhelst, älskade syster! Ta ingen sk*t! Anmäl varje gång du blir påhoppad, slagen, förnedrad. Det är ditt liv och din rätt som du sätter på spel- om du inte tar ansvaret!
 
Innan det blir missförstånd, så stödjer jag inte detta agerande. Det löser inga problem. Tänk om alla visar sitt missnöje gentemot mig och mina medsystrar, genom att kasta tårta på oss?!
Att arbeta framåt och genom dialog är det som krävs. Har man en gnutta tålamod över är det bra att ta med sig det ;-)

Kommentarer
Postat av: Ummsuhayb

Mashaallah syster, rätt tänkt och bra skrivet.

Svar: Barakallaho fiki :)
Niqabisten

2013-11-12 @ 09:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback