Är du inte rädd?

 
Jag får mail, och annat dagligen ungefär med frågor "Är du inte rädd?" "Varför utsätter du dig för detta?" "Du behöver inte överdriva i ditt utövande av islam" "Islam är inte extremt" "Sverige har precis vant sig vid slöja, överdriv inte och sluta kräv dina rättigheter" 

Jag vill bemöta dessa påståenden. Dem flesta tror säkerligen för det första att det var en man som tvingade mig till detta. Kan säga ärligt att när jag berättade det för min pappa blev han väldigt orolig. Han kan inte sluta tänka på att från och med den dagen för ca 3, 5 år sedan skulle jag bli en möjlig måltavla för hatbrott. 

Och nej, jag har aldrig varit rädd Alhamdulillah. Jag ser inte dem gånger jag blivit jagad, slagen och påhoppad som hot för mig. Tvärtom blir jag bara mer beslutsam att följa det jag vill. 

Jag har full förståelse för att det är svårt att förstå mitt val. För mig handlar det om en religiös övertygelse och tron på att jag finner detta rätt för mig. 

Att jag lätt snabbt blir dömd för att jag täcker mig händer ofta, lika ofta är jag på och kritiserar den förutfattade meningen. Lika mån är jag att mina handlingar ska synas mer än mina kläder, på så sätt tror jag att man efterlämnar ett fint intryck hos människor. 

Mina kläder hindrar mig inte från att tro och förverkliga mina drömmar. Mina kläder har inte hindrat mig från att slå tillbaka då jag blivit slagen eller själv gå emellan slagsmål man bevittnat. All tacksamhet till Allah, det har gått bra. 

Detta är en del av det jag försökt sammanfatta. Blir jag kallad extrem enbart för att jag följer mitt hjärtas röst. Så gärna för mig, kalla mig då extrem. 

Och svaret på om jag är rädd då jag går ut. Nej, hur kan jag vara det när jag har den bäste beskyddaren någonsin? 
Vi måste lära oss att sätta vår tillit till Allah. Vi behöver inte något annat Alhamdulillah. 

Våga vara dig själv, följ det hjärtat ditt önskar. Kom ihåg, endast döda fiskar följer strömmen  ;-) 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag är så stolt över dig syster. Önskar att jag var lika stark.

Svar: Må Allah belöna dig! Vid Allah så är vi endast svaga tjänare till Allah som är i behov av allahs barmhärtighet.
Niqabisten

2013-09-28 @ 11:25:19
Postat av: Anonym

MashAllah, må Allah beskydda dig och stärka din iman varje dag syster.

Svar: Allahomma amiin och detsama !
Niqabisten

2013-09-28 @ 13:00:49
Postat av: Ernada

Må Allah belöna dig syster och ge dig dt bästa i denna och nästkommande värld!

Svar: Allahomma amin och detsamma önskar jag dig!
Niqabisten

2013-09-29 @ 11:41:36
Postat av: Linn

Må Allah belöna dig stort för alla prövningar du gått igenom! Sannerligen väntar det bättre i efterlivet in sha Allah. Har läst lite ur din blogg & de senaste inläggen kan inte få mig annat än att bli tårögd. Ma sha Allah vilken människa du är!! Så stark! Så fin. Må Allah bevara dig otroligt fina dyrbara syster. Allahomma amin.

Jag tänkte höra med dig oxå om du vet av om jag kan lära mig Quran med tajweed här i Sthlm? Är nyinflyttad sedan någon vecka tillbaka o har ingen aning. Helst så nära Tensta som möjligt in sha Allah. Barak Allahu feeki!

Svar:
Allahomma amin och jazaki allahu khayr för din fina dua!
Ja det finns en syster jag känner till i Stockholm, men dock en bit från Tensta :/
Niqabisten

2013-10-02 @ 22:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback