"Hur känns det när du går ut?"

 
 
 
Ofta får man frågan "Hur känns det när du går ut? Vad händer?" och refererar till min ansiktsslöja.

Kan ärligt säga att man blir lite avtrubbad efter ett tag. Men är ärligt talat tacksam över de erfarenheterna. Jag hade inte större koll på mina rättigheter då exempelvis. Vad ska man anmäla? Till vem? Och hur? 

Alltifrån att ha blivit slagen på universitetet av en annan student till att ha anmält en bank till DO för deras bemötande har bara stärkt mig, evigt tacksam för det! 

Men ur ett säkerhetsperspektiv tänker jag annorlunda:

1. Jag har slutat låta slöjan ha "lösa" lager. Jag fäster den så att det försvårar ett grepp o därmed slita av den. Löser det genom nålar, eller andra niqabmodeller som inte har slöjor/släp.

2. Kommit underfund med att jag behöver händerna fria. Alltså handväskor som inte går att ha på ryggen som ryggsäck eller axelväska är uteslutet. Blir jag slagen måste jag ha händerna fria.

3. Nu på vintern då man har jacka har jag nycklarna i fickan på den sida av den hand jag använder mest. Nycklarna sitter fast i ett band som jag virat runt handleden. Man får ju försvara sig om man blir fysiskt slagen, inte sant?

4. Har haft deo sprej i fickan/handväskan men den tar oförskämt och onödigt mycket plats. Jag tänkte till och med på att flaskan inte ska ha ett lock. Det ska gå att spreja direkt om nöden kräver det. Optimalt vore om man hittade en armbandsklocka med en sprejfunktion. Uppgradera sig lite 

5. Bra skor! Stabil sula, inte för höga så man kan vricka fossingarna. Det är bra om skon är någorlunda hård såteet inte går att slita av de. Inga skosnören helst heller. 

6. Man har lärt sig att gå väldigt snabbt. De gånger man varit förföljd av en skum typ har det underlättat.

7. Ha ALLTID laddad mobil, OCH möjlighet att ringa ifrån den. Går det inte är det lika bra att stanna hemma

8. Alltid berätta vart man ska gå. Händer det något vet dina anhöriga vart du är. 

9. Alltid gå den väg där det är mest folk! Undvik mörka ensamma gränder. Äger man ett brett "seende" , att man snabbt kan känna om någon följer, stirrar, fotar är bra. Kan alhamdulillah säga att man även utvecklat den förmågan.

10. Denna punkt borde stå högst upp egentligen. Det är självklart den mest avgörande punkten. Ha tillit till Allah! Det är endast Han som kan skydda dig. Spelar ingen roll hur försiktig, eller oförsiktig för den delen också. Händer det, så händer det. Man får ta itu med det då. Den dagen, den kampen helt enkelt 

Jag skriver inte detta för att tycka synd om mig. Utan har fått frågan många gånger, och att besvara på frågan i ett eget inlägg kanske stillar fler människors nyfikenhet. Observera att detta är endast hur lilla JAG tänker. Mina tankar representerar inte alla niqabbärande kvinnor. Varje individ för sin egen kamp.

Kämpa för den och låt aldrig någon annan indivit begränsa dig! 

Må Allah stärka oss och skydda oss i vår strävan att göra Allah nöjd, och i vår strävan att täcka oss för Allahs skull, amin! 

Be safe! 

Kommentarer
Postat av: Banana

Det är ju fruktansvärt att du ens ska behöva tänka på sånahär saker när du går ut! MashaAllah, du är stark som orkar, synd bara att det ska behövas. Du borde skicka den här listan som ett debattinlägg någonstans, den är väldigt talande.

Svar: Tack det ska jag fundera på :)
Niqabisten

2014-01-11 @ 01:54:05
URL: http://khaltoanna.blogspot.com
Postat av: Systern

Du skrämmer mig?
Har burit Niqab i typ tre månader nu och det värsta jag varit med om är nog hårda ord som skrikits ute på gatan då jag passerat någon som verkade förbannad och enligt mig kunnat bli aggressiv.
Jag vet inte hur det är i Stockholm men bör jag vara så uppmärksam? Jag glömmer nästan till och med bort att jag bär den ibland. Om jag inte går och tänker på det... Om jag säger att jag brukar röra mig mycket ute och ganska sent på kvällen men med min mindre syster, Skulle du fortfarande rekommendera att jag är så uppmärksam och beredd på att bli attackerad varje gång jag stöter på en människa?

Svar: Meningen är verkligen inte att skrämmas, utan dessa saker är punkter jag tänker på, i förebyggande syfte. Att jag tänker på detta gör mig inte rädd ellrr paranoid, snarare realistisk för hur verkligheten ska se ut. RDd ska du inte vara, snarare beredd på att detta kan ske.
Niqabisten

2014-01-19 @ 00:59:35
Postat av: Systern

haha oj glömde hälsa med Assalem Aleikom <3

Svar: Wa aleikom wa salaam wa rahmatullav wa barakaatoh dyrbara syster ♥
Niqabisten

2014-01-19 @ 01:00:31
Postat av: syster i norr

Subhan Allah tycker det är så hemskt att du ska behöva hålla sånt i tankarna och ha så mycket i åtanke hela tiden. Må Allah underlätta för dig, AMEEN!! ♥♥♥
Och tack för att du delar med dig!

Svar: Allahomma amin kära syster!
Jag tror starkt på att vi stärker varann när vi delar med oss :) Och därmed normaliserar detta .
Niqabisten

2014-03-05 @ 15:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback